Τοπικά

Δεκάδες ενστάσεις για τους δασικούς χάρτες από τον Δήμο Βόλου

Δεκάδες αναμένεται πως θα είναι οι ενστάσεις κατά του περιεχομένου των αναρτηθέντων δασικών χαρτών, που θα υποβάλλει ο Δήμος Βόλου, μετά και τη νέα παράταση που δόθηκε στη διαδικασία μέχρι τις αρχές Ιουνίου. Μετά από ταυτοποιήσεις που έγιναν, τα περισσότερα προβλήματα για την υποβολή ενστάσεων προκύπτουν στις ορεινές περιοχές, όπου πρέπει να προσδιοριστεί το είδος δενδροκάλυψης, μετά από φωτοερμηνεία με τους παλιούς χάρτες. Να αναφερθεί ότι με βάση τα υφιστάμενα στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί, υπάρχουν συντεταγμένες για όλα τα ακίνητα, αλλά για πολλά από αυτά δεν υπάρχουν τίτλοι ιδιοκτησίας.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Οικονομικών Ανδ. Ζέρβα, «πρόκειται να σταλούν επιστολές στους προέδρους Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων με βάση όσα έχουν ταυτοποιηθεί, προκειμένου να κάνουν τυχόν διορθώσεις και να ξαναεπικυρωθούν».

Συνολικά στις 20 Δημοτικές και Τοπικές Κοινότητες θα υποβληθούν ενστάσεις για περιπτώσεις ακινήτων στις περισσότερες από αυτές.

Αναλυτικότερα:

Δημοτική Κοινότητα Αγριάς

Έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία. Έγινε ταυτοποίηση και με τον πρόεδρο κ. Στέλλο Δημήτριο. Θα υποβληθούν 2-3 ενστάσεις.

Δημοτική Κοινότητα Διμηνίου

Έχει σχεδόν ολοκληρωθεί η διαδικασία. Έγινε ταυτοποίηση και με τον πρόεδρο κ. Στρούγγη Ιωάννη. Υπολείπονται να εξεταστούν 2-3 ακίνητα. Με τα μέχρι τώρα δεδομένα θα υποβληθούν 2-3 ενστάσεις.

Δημοτική Κοινότητα Ν. Ιωνίας

Δεν έγινε ταυτοποίηση με την πρόεδρο κ. Μαχαίρα Σοφία. Πιθανόν να υπάρξουν ιδιαίτερα προβλήματα.

Τοπική Κοινότητα Αγ. Βλασίου

Έχει σχεδόν ολοκληρωθεί η διαδικασία. Έγινε ταυτοποίηση και με τον πρόεδρο κ. Ψαθάκη. Υπολείπονται 3-4 αυτοψίες σε ακίνητα. Με τα μέχρι τώρα δεδομένα θα υποβληθούν 2-3 ενστάσεις.

Τοπική Κοινότητα Αγ. Λαυρεντίου

Έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία. Έγινε ταυτοποίηση και με τον πρόεδρο κ. Αγαπητό Ιωάννη. Θα υποβληθούν 10 ενστάσεις. Δεν υπάρχουν τίτλοι ιδιοκτησίας.

Τοπική Κοινότητα Αγ. Ονουφρίου

Έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία. Έγινε ταυτοποίηση και με τον πρόεδρο κ. Κουτσορεβύθη Βασίλη. Θα υποβληθούν 1-2 ενστάσεις.

Τοπική Κοινότητα Αϊδινίου

Αρχικά πρέπει να δοθούν στοιχεία αναδασμού και διανομής από την Π.Ε. Μαγνησίας – Β. Σποράδων των ακινήτων, πιθανότατα την ερχόμενη εβδομάδα. Στη συνέχεια θα γίνει ταυτοποίηση και με τον πρόεδρο κ. Βαλκανιώτη Δημήτριο.

Τοπική Κοινότητα Άλλης Μεριάς

Δεν έγινε ταυτοποίηση με τον πρόεδρο κ. Γεωργαλή Χρήστο και αναμέενόταν να ολοκληρωθεί η διαδικασία μέχρι προχθές Παρασκευή 7 Απριλίου.

Τοπική Κοινότητα Ανακασιάς

Δεν έγινε ταυτοποίηση με τον πρόεδρο κ. Κάλλη Ρήγα.

Τοπική Κοινότητα Άνω Βόλου

Έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία. Έγινε ταυτοποίηση και με την πρόεδρο κ. Αγά Σωτηρία. Θα υποβληθούν ενστάσεις, αφού εξεταστούν 5-6 ακίνητα, για τα οποία προκύπτει πρόβλημα (π.χ. Επισκοπή).

Τοπική Κοινότητα Άνω Λεχωνίων

Έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία. Έγινε ταυτοποίηση και με τον πρόεδρο κ. Νομικό Νικόλαο. Θα υποβληθεί μια ένσταση (το συγκεκριμένο ακίνητο δεν είναι όλο δασικό).

Τοπική Κοινότητα Γλαφυρών

Έχει σχεδόν ολοκληρωθεί η διαδικασία. Έγινε ταυτοποίηση και με τον πρόεδρο κ. Λειβαδιώτη Δημήτριο. Υπολείπονται ελάχιστα ακίνητα στα οποία πρέπει να βρεθούν τα στίγματα (όλα τα ακίνητα είναι συνολικά 11). Με τα μέχρι τώρα δεδομένα δεν προκύπτει ότι θα υποβληθούν ενστάσεις.

Τοπική Κοινότητα Δράκειας

Θα χρειαστεί εντοπισμός κάποιων ακινήτων. Δεν έχει γίνει ταυτοποίηση των ακινήτων με τον πρόεδρο κ. Κάπελα Νικόλαο.

Τοπική Κοινότητα Κάτω Λεχωνίων

Έγινε  ταυτοποίηση στα 17-18 ακίνητα από τα 20-21 με τον πρόεδρο κ. Αραμπατζή. Μέχρι στιγμής θα υποβληθούν 2-3 ενστάσεις.

Τοπική Κοινότητα Κατωχωρίου

Έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία. Έγινε  ταυτοποίηση στα ακίνητα από τον πρόεδρο κ. Δέρβο Εμμανουήλ, θα υποβληθούν 2-3 ενστάσεις.

Τοπική Κοινότητα Μακρινίτσας

Έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία. Έγινε  ταυτοποίηση στα ακίνητα από τον πρόεδρο κ. Μυλωνά Κων/νο. Υπολείπονται περίπου 5 ακίνητα να εξεταστούν. Θα υποβληθούν περίπου 20 ενστάσεις.

  1. Τοπική Κοινότητα Μικροθηβών

Αρχικά πρέπει να δοθούν στοιχεία αναδασμού και διανομής από την Περιφέρεια  (πρώην Νομαρχία) των ακινήτων (μάλλον την ερχόμενη εβδομάδα). Στη συνέχεια θα γίνει ταυτοποίηση και με τον πρόεδρο κ. Καπηλαρή Νικόλαο.

Τοπική Κοινότητα Πορταριάς

Δεν έχει γίνει ταυτοποίηση με τον πρόεδρο κ. Ρηγώνη.

Τοπική Κοινότητα Σέσκλου

Έχει σχεδόν ολοκληρωθεί η διαδικασία. Έγινε ταυτοποίηση και με την πρόεδρο κ. Μαχαίρα Σοφία. Υπολείπονται 10 ακίνητα, τα οποία πρέπει να εξεταστούν. Με τα μέχρι τώρα δεδομένα προκύπτει ότι θα υποβληθούν  10 ενστάσεις.

Τοπική Κοινότητα Σταγιατών

Η ταυτοποίηση των ακινήτων με τον πρόεδρο κ. Ματή Συμεών θα γινόταν χθες Σάββατο 8 Απριλίου.

 

Τα τέλη αντιρρήσεων

Σύμφωνα με το Δασαρχείο τα τέλη αντιρρήσεων θα είναι:

– 20 ευρώ για έκταση έως και 100 τ.μ. (περιπτώσεις της παρ. 3 του άρθρου 2β, Ν. 2308/1995),

– 45 ευρώ για έκταση έως και 1.000 τ.μ. (εξαιρουμένων των παραπάνω περιπτώσεων),

– 135 ευρώ για έκταση πάνω από 1.000 τ.μ. έως και 5 στρέμματα,

– 450 ευρώ για έκταση πάνω από 5 στρέμματα έως και 20 στρέμματα,

– 900 ευρώ για έκταση πάνω από 20 στρέμματα έως και 100 στρέμματα,

– 1.800 ευρώ για έκταση πάνω από 100 στρέμματα έως και 300 στρέμματα,

– 3.600 ευρώ για έκταση μεγαλύτερη των 300 στρεμμάτων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, λίγο μετά το Πάσχα αναμένεται τροποποιητική εγκύκλιος, η οποία αναμένεται να απαλλάσσει τους Δήμους από το τέλος.

 

ΓΙΩΡΓΟΣ ΞΥΝΟΣ

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το