Τοπικά

Δέκα θέσεις μόνιμων γιατρών ενέκρινε το υπουργείο Υγείας για το αυτόνομο ΤΕΠ Νοσοκομείου Βόλου

Την πρόσληψη δέκα μόνιμων γιατρών για το Νοσοκομείο Βόλου, προκειμένου να στελεχώσουν το αυτόνομο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών, ενέκρινε το υπουργείο Υγείας με τη σχετική προκήρυξη να βγαίνει σε λίγες εβδομάδες.

Σημαντική εξέλιξη υπήρξε χθες για το «Αχιλλοπούλειο», καθώς παίρνει σάρκα και οστά το εγχείρημα για την ίδρυση και λειτουργία του αυτόνομου Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ), το οποίο θα ωφελήσει πολλαπλά στη λειτουργία του Νοσοκομείου και στην άμεση εξυπηρέτηση των περιστατικών.
Η διοίκηση του Νοσοκομείου Βόλου ενημερώθηκε χθες από το υπουργείο Υγείας ότι εγκρίθηκαν δέκα μόνιμες θέσεις γιατρών για το ΤΕΠ και οι οποίες αφορούν έναν καρδιολόγο, γενικούς γιατρούς, παθολόγους και χειρουργούς.

«Είναι μια πολύ θετική εξέλιξη η έγκριση θέσεων για δέκα μόνιμους γιατρούς για το αυτόνομο ΤΕΠ που θα ιδρύσουμε» τόνισε ο διοικητής του Νοσοκομείου Βόλου κ. Ματθαίος Δραμητινός και πρόσθεσε πως «στο αρχικό μας αίτημα είχαμε ζητήσει έξι γιατρούς για το αυτόνομο ΤΕΠ. Ωστόσο, επειδή οι ανάγκες είναι αυξημένες, εμείς ζητήσαμε περισσότερους καταθέτοντας τεκμηριωμένα επιχειρήματα και είμαστε πολύ ικανοποιημένοι που το υπουργείο Υγείας ανταποκρίθηκε άμεσα».

Σύμφωνα με τον διοικητή, οι δέκα θέσεις μονίμων γιατρών για το Νοσοκομείο Βόλου θα προκηρυχθούν άμεσα από το Νοσοκομείο Βόλου, ώστε μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2018 να έχουν γίνει οι προσλήψεις και να ξεκινήσει η λειτουργία του ΤΕΠ.
«Εμείς ήδη έχουμε κάνει βήματα προς αυτή την κατεύθυνση ορίζοντας το καταστατικό και λειτουργώντας ομάδα εργασίας, η οποία συνεδριάζει κάνοντας τους απαιτούμενους σχεδιασμούς» σημείωσε ο κ. Δραμητινός.

Τα αυτόνομο ΤΕΠ θα διαθέτει διευθυντή γιατρό, δύο επιμελητές Α’ και οι υπόλοιποι επτά θα είναι επιμελητές Β’. Εκτός από τους δέκα μόνιμους γιατρούς στο ΤΕΠ θα δραστηριοποιούνται και οι ειδικευόμενοι. Μάλιστα οι ενδιαφερόμενοι γιατροί που θα το στελεχώσουν, θα πρέπει να έχουν σχέση και με την επειγοντολογία.
Η λειτουργία της νέας αυτής δομής θα αποφορτίσει σημαντικά το εφημεριακό έργο των Κλινικών, οι οποίες δεν θα είναι υποχρεωμένες να διαθέτουν το ειδικό ιατρικό προσωπικό τους στα Επείγοντα, όπως συμβαίνει τώρα, με αποτέλεσμα οι γιατροί να βρίσκονται μπαλάκι μεταξύ Κλινικής και Επειγόντων.

Παράλληλα θα μειωθεί και ο χρόνος αναμονής στα Επείγοντα, καθώς οι γιατροί θα εργάζονται αποκλειστικά σε αυτή τη δομή.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του Νοσοκομείου Βόλου κάθε μέρα στα Επείγοντα μεταβαίνουν 200 ασθενείς, εκ των οποίων θα κάνουν εισαγωγή για νοσηλεία σε κάποια Κλινική οι 18-20. Αυτό το στοιχείο δείχνει πως τα Επείγοντα παρέχουν κυρίως έργο που αντιστοιχεί στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας. Επίσης ο αριθμός των εισαγωγών έχει μειωθεί, γιατί πλέον λειτουργεί και η Μονάδα Βραχείας Νοσηλείας.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το