Τοπικά

Δέκα νέοι υπόγειοι κάδοι στον Δήμο Ζαγοράς Μουρεσίου

 

Συστήματα υπόγειας αποθήκευσης απορριμμάτων θα προμηθευτεί ο Δήμος Ζαγοράς Μουρεσίου για την αισθητική, λειτουργική και περιβαλλοντική αναβάθμιση των κοινόχρηστων χώρων. Χθες μάλιστα υπογράφηκε μεταξύ του Δήμου και εταιρείας με έδρα τη Γλυφάδα η σύμβαση για τη σχετική προμήθεια, συνολικής δαπάνης 220.720 ευρώ με το ΦΠΑ. Ο ανάδοχος αναλαμβάνει την υποχρέωση να προμηθεύσει δέκα καινούργιους υπόγειους κάδους τύπου «Sotkon». Η τοποθέτηση των υπό προμήθεια υπόγειων κάδων θα πραγματοποιηθεί σε σημεία που θα υποδείξει το Τμήμα Τεχνικών Υπηρεσιών, Πολεοδομίας και Περιβάλλοντος του Δήμου Ζαγοράς Μουρεσίου.
Παράλληλα, ο ανάδοχος θα προμηθεύσει τον Δήμο με ένα καινούργιο υδραυλικό γερανό σύμφωνα με τις απαιτήσεις της σχετική μελέτης και να προβεί στην εγκατάστασή του σε ένα απορριμματοφόρο όχημα (τύπου πρέσας) ιδιοκτησίας του Δήμου. Σημειώνεται ότι τα έξοδα μεταφοράς του απορριμματοφόρου προς και από τη μονάδα όπου θα πραγματοποιηθούν οι εργασίες τοποθέτησης του γερανού θα βαρύνουν τον Δήμο. Ο υπό προμήθεια υδραυλικός γερανός θα είναι κατάλληλος για τη συλλογή συστήματος υπόγειων κάδων.

Ποσό για τις δαπάνες των σχολείων
Στο μεταξύ, με απόφασή της η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Ζαγοράς Μουρεσίου αποφάσισε ομόφωνα την αποδοχή ποσού 39.435 ευρώ για την κάλυψη λειτουργικών δαπανών των σχολείων, σύμφωνα με απόφαση του υπουργού Εσωτερικών. Η κατανομή θα γίνει ως εξής: 22.435 ευρώ για τη Σχολική επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και 17.000 ευρώ για τη Σχολική επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το