Τοπικά

Δέκα και πλέον νηπιαγωγεία σε διπλοβάρδια στο Βόλο “Θ”

images

Τουλάχιστον δέκα είναι τα Νηπιαγωγεία σύμφωνα με το σύλλογο εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Μαγνησίας τα οποία λειτουργούν σε διπλοβάρδια μέσα στο πολεοδομικό συγκρότημα Βόλου, ενώ μικρότερο σε σχέση με τα Δημοτικά είναι το ποσοστό Νηπιαγωγείων που διαθέτουν Ολοήμερο Τμήμα.

Αυτό έχει ως συνέπεια να δυσκολεύονται οι εργαζόμενοι γονείς των νηπίων και να πρέπει να βρίσκουν τρόπους για να είναι στο Νηπιαγωγείο την ώρα αποχώρησης του παιδιού τους. Για το λόγο αυτό άλλωστε στις 12.30 το μεσημέρι που τελειώνουν τα μαθήματα στο Νηπιαγωγείο, βλέπει κανείς παππούδες να περιμένουν τα νήπιά τους.

Ο πρόεδρος του συλλόγου εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Μαγνησίας κ. Απόστολος Μούσιος τόνισε πως η κακή κτιριακή υποδομή φέρνει την μη παροχή μιας σημαντικής υπηρεσίας, όπως είναι ο θεσμός του ολοήμερου σχολείου. Πιο συγκεκριμένα αυτή τη στιγμή υπάρχουν τουλάχιστον δέκα Νηπιαγωγεία τα οποία λειτουργούν σε χώρους που έχουν μισθωθεί. Μάλιστα το πρόβλημα είναι πως αρκετοί από αυτούς τους χώρους δεν είναι κατάλληλοι για την πραγματοποίηση της προσχολικής εκπαίδευσης. Κάποια είναι πρώην καταστήματα, άλλα είναι παλιά σπίτια. Το πρόβλημα παρατηρείται έντονα στο Βόλο, αλλά και στην περιφέρεια, όπως στον Αλμυρό. Συγγενές με το ζήτημα με το μισθωμένων Νηπιαγωγείων είναι το πρόβλημα με τις διπλοβάρδιες των Νηπιαγωγείων. Και φέτος έχουν καταγραφεί τουλάχιστον δέκα νηπιαγωγεία τα οποία λειτουργούν σε διπλοβάρδια, με αποτέλεσμα να μην είναι εύκολη και η λειτουργία του ολοήμερου τμήματος. Αυτό, όμως είναι αδικία για τους γονείς αυτών των νηπιαγωγείων που δεν μπορούν να παρέχουν στα παιδιά τους αυτή την υπηρεσία, όπως σημειώθηκε.

Μάλιστα αναφερόμενος στα ολοήμερα νηπιαγωγεία τόνισε πως το ποσοστό των ολοήμερων νηπιαγωγείων στο Βόλο είναι γύρω στο 50%, ενώ πολύ μεγαλύτερο, ίσως και 80%, είναι το αντίστοιχο ποσοστό των ολοήμερων Δημοτικών. Επομένως οι εργαζόμενοι γονείς που έχουν το παιδί τους σε ένα νηπιαγωγείο, είναι υποχρεωμένοι στις 12.30 το μεσημέρι που τελειώνουν τα μαθήματα, να βρίσκονται εκεί οι ίδιοι για να το παραλάβουν, διαφορετικά θα πρέπει να το αναθέσουν σε κάποιο συγγενικό πρόσωπο. Και συνήθως σε αυτές τις περιπτώσεις είναι οι παππούδες που περιμένουν έξω από το νηπιαγωγείο για να μεταφέρουν το εγγονάκι τους στο σπίτι. Αντιθέτως, αν το νηπιαγωγείο είχε και ολοήμερο τμήμα, τότε τα μαθήματα θα τελείωναν στις 3.30 το μεσημέρι.

Τον τελευταίο χρόνο τα μόνα νηπιαγωγεία που κατάφεραν και γλίτωσαν από τη διπλοβάρδια, ήταν τα συστεγαζόμενα 14-24α Νηπιαγωγεία που μεταφέρθηκαν από το χώρο εντός καταστήματος στο κτίριο που παλιότερα στεγαζόταν το Στέκι της Χιλιαδούς. Μάλιστα, με αφορμή τη μεταστέγαση κατάφεραν και απέκτησαν και ολοήμερο τμήμα.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το