Τοπικά

ΔΕΕΠ Μαγνησίας: “Σύγκριση της τετραετίας ΣΥΡΙΖΑ και της τετραετίας της Νέας Δημοκρατίας”

«Η συζήτηση του Προϋπολογισμού του 2023 αναδεικνύει τη διαφορά ανάμεσα στο 2019 και το σήμερα» τονίζει σε ανακοίνωσή της η Διοικούσα Επιτροπή Εκλογικής Περιφέρειας Μαγνησίας της ΝΔ σημειώνοντας ότι αποδεικνύει ότι η σημερινή Κυβέρνηση ό,τι είπε προεκλογικά, το έκανε.
«Και αυτό σε αντίθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ που, για 4,5 χρόνια, εφάρμοζε ως Κυβέρνηση τα αντίθετα εκείνων που είχε υποσχεθεί προεκλογικά» αναφέρει η ΔΕΕΠ και προσθέτει ότι στην τετραετία ΣΥΡΙΖΑ, εξαιτίας της αυταπάτης Τσίπρα -όπως ο ίδιος είπε- των τυχοδιωκτών επιλογών του και των εκβιασμών, η Ελλάδα βρισκόταν στο ευρωπαϊκό περιθώριο, ενώ σήμερα χάρη στις πρωτοβουλίες Μητσοτάκη βρίσκεται στο κέντρο των ευρωπαϊκών αποφάσεων.
Στην ανακοίνωσή της σημειώνει:

«Η Ελλάδα ήταν στους πρωταγωνιστές για τη δημιουργία του Ταμείου Ανάκαμψης, την καθιέρωση του ευρωπαϊκού πιστοποιητικού για τον εμβολιασμό, τη μάχη για την επιβολή πλαφόν στην τιμή φυσικού αερίου.

Στην περίοδο ΣΥΡΙΖΑ, η Ελλάδα αποδυναμωνόταν σε όλους τους τομείς και η φωνή της δεν ακουγόταν στο εξωτερικό, ενώ σήμερα γίνεται πιο ισχυρή, οικονομικά, γεωπολιτικά, στρατιωτικά. Γεγονός που αναγνωρίζεται από διεθνείς οργανισμούς, εταίρους και συμμάχους.

Το 2015-2018 η ανάπτυξη περιγράφεται μόνο με χρήση μηδενικών. Το 2019-2022, παρά τις τρομακτικές κρίσεις, ο ρυθμός ανάπτυξης είναι πάνω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο, φέτος διπλάσιος και του χρόνου τριπλάσιος.

Την περίοδο της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ είχαμε άνοδο του δημόσιου χρέους ενώ σήμερα έχουμε σημαντική μείωση. Το δημόσιο χρέος, το 2014 ήταν στο 180% του Α.Ε.Π., το 2018 ανέβηκε στο 186% και σήμερα είναι 169%.

Η ανεργία τον Ιούλιο του 2019 ήταν στο 17,4% και τώρα έχει υποχωρήσει περισσότερο από 5 ποσοστιαίες. Στο τρίτο τρίμηνο του 2022, η ανεργία -σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ- υποχώρησε στο 11,6%, έναντι 13% το τρίτο τρίμηνο του 2021.

Την περίοδο ΣΥΡΙΖΑ υποστήκαμε -κυρίως η μεσαία τάξη, αλλά και οι επιχειρήσεις- συνολικά 29 νέους φόρους. Αντιθέτως, η Νέα Δημοκρατία προχώρησε σε δραστικές μειώσεις φόρων: Μείωση του ΕΝΦΙΑ, κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης, μείωση φορολογίας φυσικών προσώπων με εισαγωγικό συντελεστή το 9%, μείωση του εταιρικού φορολογικού συντελεστή, μείωση του Φ.Π.Α. στα λιπάσματα και τις ζωοτροφές, μείωση του Φ.Π.Α. σε υπηρεσίες μεταφοράς προσώπων, διάθεσης μη αλκοολούχων ποτών και ροφημάτων, στα εισιτήρια κινηματογράφων, στα γυμναστήρια κλπ.

Την περίοδο ΣΥΡΙΖΑ είχαμε αυξήσεις ασφαλιστικών εισφορών και δραματικές μειώσεις συντάξεων. Με το νόμο Κατρούγκαλου, υπήρξε μείωση κατά 35% των κύριων και κατά 45% και των επικουρικών συντάξεων για όλους τους νέους συνταξιούχους, ενώ στη συνέχεια ψήφισε και την περικοπή των παλαιών συντάξεων, αλλά και κατάργηση του ΕΚΑΣ. Η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας μείωσε κατά 4 μονάδες τις ασφαλιστικές εισφορές, αποκατέστησε κραυγαλέες αδικίες του νόμου Κατρούγκαλου και προχωρά σε αύξηση συντάξεων και 7,75%.

Την περίοδο ΣΥΡΙΖΑ η ψηφιακή διακυβέρνηση ήταν λόγια τ’ αέρα χωρίς χειροπιαστό αποτέλεσμα Από 8,8 εκατ. οι ψηφιακές συναλλαγές το 2018, προσεγγίζουν σήμερα το 1 δισ.. Και αυτό σημαίνει ότι καταργούνται αντίστοιχες φυσικές επισκέψεις σε οργανισμούς και υπηρεσίες, με τεράστιο όφελος για κάθε πολίτη και τη λειτουργία του κράτους γενικότερα. Υποχρεώσεις που απαιτούσαν μετακινήσεις και προκαλούσαν ταλαιπωρία σε ατέλειωτες ουρές, γίνεται τώρα με ένα κλικ στον υπολογιστή ή το κινητό τηλέφωνο».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το