Τοπικά

Δεδομένη για τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ η δημιουργία ναυστάθμου στον Βόλο

Στο Βόλο βρέθηκε σήμερα ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνα, Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος για προγραμματισμένη επίσκεψη στο Στρατόπεδο Γεωργούλα ενώ επιθεώρησε και το αρματαγωγό του Πολεμικού Ναυτικού που βρίσκεται στο λιμάνι του Βόλου στο πλαίσιο της συνεκπαίδευσης των πεζοναυτών και των στρατιωτικών στα αμφίβια μέσα. Ο κ. Φλώρος επισκέφθηκε τους πεζοναύτες εντός του αρματαγωγού αλλά και το πλήρωμά του και τον κυβερνήτη.
Όπως είπε η επίσκεψή του στον Βόλο έχει και συναισθηματική σημασία καθώς είχε υπηρετήσει ως αξιωματικός στο Στρατόπεδο Γεωργούλα και συγκεκριμένα στο 505 Τάγμα Πεζοναυτών. Σε δηλώσεις του ανέφερε ότι οι εγκαταστάσεις του στρατοπέδου έχουν εξελιχθεί και πως αυτό δείχνει την επιμέλεια και το ενδιαφέρον των Διοικήσεων και του προϊσταμένου κλιμακίου προκειμένου οι εγκαταστάσεις να είναι στο καλύτερο δυνατό σημείο, ώστε το προσωπικό να διαβιεί με τις καλύτερες δυνατές συνθήκες.

Αναφορικά με τον σχεδιασμό για την αξιοποίηση των εγκαταστάσεων από το πολεμικό ναυτικό, ο κ. Φλώρος ανέφερε χαρακτηριστικά. «Αυτό που γνωρίζουμε εμείς είναι ο σχεδιασμός. Οι εξελίξεις για το τι μέλει γενέσθαι στο τέλος δεν είναι κάτι που το γνωρίζουμε. Η επιχειρησιακή απαίτηση η οποία έχουμε θέσει και υπάρχει από χρόνια είναι να υπάρξει σύζευξη των μονάδων πεζοναυτών με τα πλοία που είναι οι φορείς που τους μεταφέρουν προκειμένου να εκτελέσουν το επιχειρησιακό τους έργο.
Από εκεί και πέρα θα βρεθεί ο κατάλληλος τρόπος, μέσα και από τις κατευθύνσεις του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και των συναρμοδίων υπουργείων που εμπλέκονται με οποιονδήποτε τρόπο στην χρήση και στην εκμετάλλευση του λιμανιού. Θα βρεθεί ο καλύτερος τρόπος προκειμένου να έχουμε τα μέσα και τις δυνάμεις στον ίδιο χώρο, στην περιοχή της Μαγνησίας».

Συμπλήρωσε ακόμη ότι η Μαγνησία προσφέρει στην 32η Ταξιαρχία Πεζοναυτών ένα αεροδρόμιο, μία βάση ελικοπτέρων, χώρους εκπαιδεύσεως και χώρους ασκήσεων και βεβαίως θαλάσσιο περιβάλλον και λιμάνι. «Το λιμενικό έργο που θα διευκολύνει εμάς και τα πλοία του Πολεμικού Ναυτικού δεν είναι κάτι που μας αφορά ως προς τη λήψη της απόφασης ή ως προς το τελικό θέλω, κάνω ή εκτελώ. Η εξίσωση είναι πολυπαραγοντική, με πολλές παραμέτρους. Πιστεύω ότι με καλή θέληση το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας με τα άλλα υπουργεία θα βρουν την καλύτερη λύση προκειμένου να μπορέσουν να κάνουμε το έργο μας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο».
Σημείωσε ακόμη ότι έχει τις καλύτερες εντυπώσεις για τους πεζοναύτες. «Είναι ένα πάρα πολύ δυνατό κομμάτι του ελληνικού Στρατού και εξειδικευμένο. Επενδύουμε στην εκπαίδευσή τους. Είναι ένα κομμάτι από τα πλέον αξιόμαχα και δυναμικά. Έτσι ήταν πάντα και έτσι θα εξακολουθήσει να είναι» δήλωσε. Ανέφερε ακόμη ότι οι πεζοναύτες είναι μία από τις μονάδες που θα συγκροτήσουν τη νεότευκτη Διοίκηση Ειδικού Πολέμου, που μόλις προ ολίγων ημερών πέρασε από το ΚΥΣΕΑ.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το