Η Απτυχίωτη

Δεχόμεθα επίθεση!

Ας υποθέσουμε ότι στην πόλη του Βόλου καταφτάνει ένας επισκέπτης και ακούει στο ραδιόφωνο τη συνέντευξη τύπου του Αχιλλέα Μπέου για την υπόθεση ΕΡΓΗΛ – ΔΕΥΑΜΒ, η οποία ξεκινά με τη φράση:«Αισθάνθηκα την ανάγκη να μιλήσω γιατί ο Βόλος πολύ σύντομα θα δεχθεί μία επίθεση από έναν εχθρό… ζητώ από όλους ετοιμότητα και συστράτευση…». Το πιθανότερο σε αυτή την περίπτωση είναι ο επισκέπτης, αντί για το ξενοδοχείο του, να ψάχνει το πιο κοντινό καταφύγιο, θεωρώντας ότι κηρύχθηκε πόλεμος. Ο ταλαίπωρος επισκέπτης θα χρειαστεί αρκετό χρόνο να συνέλθει και να καταλάβει πως εισήλθε απλά στον σουρεαλιστικό Βόλο, όπου οι καταστάσεις δεν έχουν προηγούμενο και η πολιτική ζωή ζει στους δικούς της ρυθμούς σαν σε μία fantasy – land της πολιτικής.

Η γλαφυρότητα των περιγραφών της «επίθεσης» από «εχθρό» στην πόλη, η «ετοιμότητα» και η «συστράτευση» μπορούν να προκαλέσουν συνειρμούς, όπως, πού να βρούμε τα «χακί» στην αποθήκη κι αν «πιάνει» wi-fi στο μέτωπο.

Το γέλιο που μπορεί να προκαλούν όλα τα παραπάνω, καλύπτουν επιμελώς τα σοβαρά προβλήματα που θα κληθεί να αντιμετωπίσει η εταιρεία της ΔΕΥΑΜΒ και κατ’επέκταση ο κάθε δημότης Βόλου, από την αντιδικία για οικονομικά θέματα με την ΕΡΓΗΛ. Παρά τις αρχικές δεσμεύσεις της Δημοτικής Αρχής Βόλου για εντατικοποίηση του δικαστικού αγώνα κατά της ΕΡΓΗΛ, τρία ολόκληρα χρόνια μετά, προέκυψε απόφαση υπέρ της ΕΡΓΗΛ, με ορατό τον κίνδυνο της πτώχευσης της ΔΕΥΑΜΒ, λόγω πιθανής εντολής κατάσχεσης εκ μέρους της ΕΡΓΗΛ.

Μας κατάσχουν τα νερά με λίγα λόγια…

Η πόλη του Βόλου αδυνατεί να μάθει τι ακριβώς συμβαίνει, γιατί, σύμφωνα με τα όσα λένε οι εκάστοτε Πρόεδροι της ΔΕΥΑΜΒ, αλλά και ο Αχιλλέας Μπέος, κρατούν τα χαρτιά τους μυστικά! Αυτό που φανέρωσαν πάντως είναι ότι η ΔΕΥΑΜΒ κινδυνεύει με πτώχευση μέσα στις επόμενες είκοσι μέρες. Αν, παρά τη μυστικοπάθεια,η ΔΕΥΑΜΒ αντιμετωπίζει το ενδεχόμενο πτώχευσης, τότε δεν αντιλαμβανόμαστε σε τι χρησιμεύει η μυστικοπάθεια και αν τελικά η υπόθεση θα μείνει στην ιστορία ως το μυστικό της επιτυχίας ή της αποτυχίας μιας διοίκησης.

Σε κάθε περίπτωση, ο βολιώτικος λαός πρέπει έστω και τώρα να μάθει ποια δικαστήρια έγιναν, ποιοι χειρίστηκαν τις υποθέσεις, ποια πραγματικά είναι η στρατηγική της ΔΕΥΑΜΒ, πότε και με ποιο τρόπο κινήθηκε εναντίον της ΕΡΓΗΛ.

Οι όροι «συστράτευση», «εχθρός» και όλες αυτές οι «πολεμικές ανταποκρίσεις» από το Δημαρχείο, δεν αρκούν για ένα τόσο σοβαρό θέμα, όσο υπάρχει το ενδεχόμενο πτώχευσης της ΔΕΥΑΜΒ.

Το νερό και οι υποδομές της πόλης κινδυνεύουν με κατάσχεση, ο Αχιλλέας Μπέος ζήτησε συστράτευση. Σε τι ακριβώς να συστρατευθούμε; Μήπως να πάρουμε τα νεροπίστολα και να στηθούμε έξω από τη ΔΕΥΑΜΒ; Ρωτάμε, γιατί πραγματικά δεν καταλάβαμε τι ακριβώς μας ζητήθηκε…κι αν πραγματικά αξίζει, να πούμε επιτέλους ή ταν… ή ήταν!!!

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το