Τοπικά

«Δε θα μας διώξουν από τα χωράφια» διατράνωσαν οι Λαρισαίοι αγρότες

agorastos-agrotes

Ξεκάθαρο μήνυμα πως επιθυμούν να πληρώσουν αλλά αναλογικά και στο βαθμό που να μπορούν να αντέξουν, απέστειλαν το μεσημέρι της Δευτέρας αντιπροσωπεία αγροτών η οποία συγκεντρώθηκε στην πλατεία Νομαρχίας και εν συνεχεία επέδωσε ψήφισμα με τα αιτήματά τους στον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστό.

Οι αγρότες μίλησαν με σκληρή γλώσσα για τα επερχόμενα μέτρα, προμηνύοντας συνέχιση των αντιδράσεων και από άλλους παραγωγικούς φορείς του πρωτογενούς τομέα όπως οι κτηνοτρόφοι.

Ο αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Νέων Αγροτών κ. Νίκος Παυλονάσιος σημείωσε πως «τα νέα μέτρα είναι δυσβάσταχτα, αδιανόητα, δεν μπορούμε να ανταπεξέλθουμε και δεν μπορούμε να παράξουμε».
Ο υπεύθυνος της νέας ομάδας τοματοπαραγωγών Λάρισας κ. Παναγιώτης Καλογιάννης υποστήριξε ότι «δε ζητάμε να μη φορολογηθούμε γιατί αυτό έχει περάσει στον κόσμο, αλλά ζητάμε να φορολογηθούμε δίκαια για να αντέξουμε και να πληρώσουμε. Εκεί που πάει το πράγμα, οι βιομηχανικές καλλιέργειες όπως η τομάτα, το βαμβάκι και το καλαμπόκι, οδεύουν προς εγκατάλειψη.
Ο πρόεδρος της Νέας Ένωσης Αγροτών Λάρισας κ. Χρήστος Σιδερόπουλος σε υψηλούς τόνους ξεκαθάρισε πως «η επίθεση που δέχεται ο αγροτικός κόσμος είναι λάθος. Εξοντώνεται η αγροτική παραγωγή και αυτό δε θα το επιτρέψουμε. Είναι δεδομένο πως ο σχεδιασμός είσπραξης 2 δις από τον αγροτικό τομέα δε θα τους βγει. Δεν λέμε ότι δεν πληρώνουμε, δεν είναι δικό μας σύνθημα το «δεν πληρώνω». Εμείς θέλουμε να συμμετέχουμε αλλά δίκαια. Από τα χωράφια δε θα μας διώξουν».
Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός αφού άκουσε σειρά αγροτών να τοποθετείται με έντονο ύφος για τα νέα μέτρα, ξεκαθάρισε πως «δεν τα πιστεύει» ότι είναι αντίθετος σε αυτό και πως ακόμη κι αν ψηφιστούν δεν πρόκειται να εφαρμοστούν στην πράξη. Αιχμηρός ήταν επίσης και σχολιάζοντας τα σενάρια περί «ισοδύναμων» που θα μπορούσαν να αποσύρουν τα σκληρά μέτρα για τους αγρότες, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «είδαμε και σε άλλες περιπτώσεις που κατέληξαν τα ισοδύναμα».

Πηγή www.onlarissa.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το