Κόσμος

Δάσκαλος δημοτικού με τατουάζ σε όλο του το σώμα διχάζει την κοινωνία

Ενας 35χρονος Γάλλος, του οποίου το σώμα, το πρόσωπο και η γλώσσα είναι καλυμμένα με τατουάζ, είναι δάσκαλος σε δημοτικό σχολείο. Σύμφωνα με το Reuters, ο 35χρονος Σιλβέν Ελέν, ο οποίος έχει μετατρέψει επίσης, χειρουργικά, τον σκληρό χιτώνα του ματιού του σε μαύρο δήλωσε ότι τον απέτρεψαν από το να διδάσκει σε νηπιαγωγείο, έπειτα από τα παράπονα που εξέφρασε ένας γονέας ότι τρομάζει το παιδί του όταν τον βλέπει.

Βέβαια, ο 35χρονος δάσκαλος εξακολουθεί να διδάσκει παιδιά Δημοτικού, δηλαδή από έξι χρονών και πάνω και υποστηρίζει ότι, μπορεί στην αρχή κάποιοι μαθητές να φοβούνται όταν τον βλέπουν για πρώτη φορά, στη συνέχεια όμως δεν έχουν πρόβλημα και ίσα ίσα αισθάνονται πιο άνετα μαζί του παρά με άλλους δασκάλους.

«Όλοι οι μαθητές μου και οι γονείς τους ήταν πάντα χαλαροί μαζί μου γιατί, βασικά, με γνώριζαν», ανέφερε ο Ελέν, ο οποίος υπολογίζει ότι έχει περάσει περίπου 460 ώρες κάτω από την βελόνα του καλλιτέχνη τατουάζ. Εάν τα κοστολογήσει κανείς όλα αυτά, τότε θα αντιληφθεί πως ο 35χρονος δάσκαλος από το Παρίσι πλήρωσε συνολικά 44.000 δολάρια για τατουάζ. Ο ίδιος εργάζεται, εξάλλου, ως μοντέλο και ως κωμικός. «Είναι μόνο όταν ο κόσμος με βλέπει από μακριά που μπορεί να φανταστεί το χειρότερο», συμπλήρωσε ο ίδιος.

Σύμφωνα με τον ίδιο, πριν από έναν χρόνο δίδασκε στο νηπιαγωγείο του Δημοτικού Σχολείου Docteur Morere, στο Παλεσό, ένα προάστιο του Παρισιού, όταν οι γονείς ενός τρίχρονου μαθητή εξέφρασαν παράπονα στην διεύθυνση του σχολείου λέγοντας ότι ο γιος τους, ο οποίος δεν είχε τον Ελέν για νηπιαγωγό, τον έβλεπε σε εφιάλτες. Περίπου δύο μήνες αργότερα οι σχολικές αρχές τον ενημέρωσαν ότι πλέον δεν θα κάνει μάθημα στον νηπιαγωγείο. «Νομίζω ότι η απόφαση που πήραν είναι θλιβερή» σχολίασε εκείνος.

Εκπρόσωπος της τοπικής αρχής εκπαίδευσης δήλωσε ότι συμφωνήθηκε μαζί του να μην διδάσκει στο νηπιαγωγείο. Μαθητές κάτω των έξι ετών «μπορεί να τρομάζουν με την εμφάνισή του», είπε ο εκπρόσωπος. Παρά το συμβάν, ο Ελέν δήλωσε ότι θα συνεχίσει να ασκεί το επάγγελμα που έχει επιλέξει. «Είμαι δάσκαλος του Δημοτικού… αγαπώ τη δουλειά μου», είπε. Όπως εξήγησε, ξεκίνησε να κάνει τατουάζ στα 27 του ενώ δίδασκε σε ένα ιδιωτικό σχολείο στο Λονδίνο όταν βίωσε μια «υπαρξιακή κρίση». Έκτοτε, «τα τατουάζ είναι το πάθος μου», συμπλήρωσε και εξέφρασε την ελπίδα να μεταφέρει στους μαθητές του ότι θα πρέπει να αποδέχονται τη διαφορετικότητα.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το