Τοπικά

Δάσκαλοι και καθηγητές απεργούν σήμερα αντιδρώντας στο νομοσχέδιο για τους διορισμούς

Σε νέα απεργιακή κινητοποίηση προχωρούν σήμερα οι δάσκαλοι και οι καθηγητές της Μαγνησίας αντιδρώντας στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τους μόνιμους διορισμούς.  Η ΕΛΜΕ Μαγνησίας και ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας θα πραγματοποιήσουν σήμερα στις 11 το πρωί παράσταση διαμαρτυρίας στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Σημειώνεται ότι τα Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. και της Ο.Λ.Μ.Ε. καλούν όλους τους εκπαιδευτικούς σε δυναμική συνέχιση του αγώνα μέχρι την απόσυρση του νομοσχεδίου για το σύστημα διορισμών – προσλήψεων μόνιμων και αναπληρωτών που κλέβει την προϋπηρεσία των συναδέλφων τους που επί σειρά ετών στηρίζουν με τις ζωές τους το δημόσιο σχολείο.

Για τον λόγο αυτό έχει κηρυχθεί 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση για τη Δ.Ο.Ε. την ημέρα ψήφισης του νομοσχεδίου (σύμφωνα με την ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2019) και 3ωρη διευκολυντική στάση εργασίας 11:00 – 14:00 για την Ο.Λ.Μ.Ε. με τη δυνατότητα επιπλέον κήρυξης 3ωρης από τις Ε.Λ.Μ.Ε. για τη διευκόλυνση της συμμετοχής των εκπαιδευτικών.
Σε περίπτωση αλλαγής της ημερομηνίας ψήφισης η κινητοποίηση θα μεταφερθεί αναλόγως. Η συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Βουλή θα γίνει την Πέμπτη στις 11:00 π.μ.

Σε συνέχεια της απόφασης της ΟΛΜΕ-ΔΟΕ, η ΕΛΜΕ Μαγνησίας προκηρύσσει για την Πέμπτη 17/1/2019,τρίωρη διευκολυντική στάση εργασίας έτσι ώστε να καλυφθεί και το υπόλοιπο του ωραρίου των συναδέλφων τόσο στην πρωινή όσο και στην απογευματινή βάρδια.

Σε συγκέντρωση στο κτίριο Μουρτζούκου καλεί σε ανακοίνωσή του και ο ταξικός συντονισμός ανατροπής, που ζητά μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών και απόσυρση του νομοσχεδίου για τους διορισμούς.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το