Τοπικά

Δάσκαλοι και φιλόλογοι κυριαρχούν στις αιτήσεις για συνταξιοδότηση στη Μαγνησία 

Οι δάσκαλοι και οι φιλόλογοι είναι οι δύο ειδικότητες, όπου κυριαρχούν οι περισσότερες αιτήσεις των εκπαιδευτικών στη Μαγνησία. Η προθεσμία για την υποβολή των αιτήσεων έληξε την περασμένη εβδομάδα και οι εκπαιδευτικοί θα πρέπει να αποφασίσουν μέσα σε διάστημα ενός μηνός, αν θέλουν να αποσύρουν την αίτηση και να συνεχίσουν να εργάζονται ή εάν θα την αφήσουν σε ισχύ που σημαίνει πως το καλοκαίρι θα αποχωρήσουν.
Πέρα από τη μεγάλη αύξηση των αιτήσεων για συνταξιοδότηση που παρατηρήθηκε φέτος, ενδιαφέρον έχουν και τα ειδικότερα στοιχεία για τις ειδικότητες.

Στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση Μαγνησίας υποβλήθηκαν συνολικά 92 αιτήσεις, ενώ πέρυσι δεν ξεπέρασαν τις 25. Ο πρόεδρος του συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας κ. Απόστολος Μούσιος ανέφερε πως «από τις 92 αιτήσεις οι 52 προέρχονται από τους δασκάλους, επίσης άλλες δώδεκα αιτήσεις προέρχονται από νηπιαγωγούς και οι υπόλοιπες από καθηγητές ειδικοτήτων. Είναι πολύ μεγάλο το ενδιαφέρον για συνταξιοδότηση το οποίο δεν εντοπίζεται μόνο στην εκπαίδευση, αλλά συνολικότερα στον δημόσιο τομέα, καθώς οι δημόσιοι υπάλληλοι φοβούνται ότι μετά την πανδημία θα έχουμε ανατροπές στους υπάρχοντες νόμους για το ασφαλιστικό-συνταξιοδοτικό».

Ο ίδιος πρόσθεσε πως «οι εκπαιδευτικοί που υπέβαλαν αίτηση μπορούν σε ένα μήνα να αναιρέσουν την αίτηση και να μην αποσυρθούν από την εκπαίδευση. Η εμπειρία παλιότερων ετών αναφέρει πως ελάχιστο είναι το ποσοστό των εκπαιδευτικών που κάνουν αίτηση και μετά την παίρνουν πίσω, επειδή άλλαξαν άποψη».
Στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση υποβλήθηκαν συνολικά 99 αιτήσεις από τις οποίες οι 24 προέρχονται από τους φιλόλογους, οι 16 από τους μαθηματικούς, οι 17 από τον κλάδο των φυσικών επιστημών, οι 16 από τις τεχνικές ειδικότητες, ενώ οι άλλες περίπου 25 από τις υπόλοιπες ειδικότητες.

Ο μεγάλος αριθμός αιτήσεων δημιουργεί προσδοκίες στους εκπαιδευτικούς που διδάσκουν σε άλλους νομούς ή σε περιοχές μακριά από το πολεοδομικό συγκρότημα Βόλου ότι θα έχουν την ευκαιρία, να τοποθετηθούν από του χρόνου σε σχολεία κοντά στον μόνιμο τόπο διαμονής τους. Τα οργανικά κενά που θα δημιουργηθούν, θα καλυφθούν πρώτα με τις μεταθέσεις και στη συνέχεια από τους μόνιμους διορισμούς που αναμένεται να γίνουν φέτος αλλά και τις μετακινήσεις εντός νομού των μονίμων.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το