Τοπικά

ΔΑΣ ΟΤΑ “Να δοθεί δωροεπιταγή 40ευρώ στους εργαζόμενους”

 

Δωροεπιταγή 40ευρώ κι όχι 20ευρώ, ζητά η ΔΑΣ ΟΤΑ να δοθεί στους εργαζόμενους με ανακοίνωσή της.

Όπως αναφέρει:

Λίγες μέρες μετά την απεργία, όπου μοστράρισαν ως απεργό στην απεργιακή συγκέντρωση γνωστό απεργοσπάστη, τροφοδοτώντας και επιβραβεύοντας και τους τραμπουκισμούς του ενάντια στη ΔΑΣ-ΟΤΑ Μαγνησίας την παραμονή και τα ξημερώματα της απεργίας, το Προεδρείο του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Μαγνησίας (παράταξη «Πλαγεράς-Συνδικαλιστική Ανατροπή») προχώρησε σήμερα σε μια πρόταση – πρόκληση απέναντι στους συναδέλφους σχετικά με την δωροεπιταγή των Χριστουγέννων.

Σήμερα Πέμπτη 24/11, το μεσημέρι, η πρόεδρος συγκάλεσε «έκτακτο» (ηλεκτρονικό) Δ.Σ που (άκουσον-άκουσον) θα ξεκινούσε «από την αποστολή του email» και θα διαρκούσε για μια περίπου ώρα. Θέμα συζήτησης αποτελούσε η δωροεπιταγή προς τους εργαζόμενους στους Δήμους της Μαγνησίας για τα Χριστούγεννα, δίχως όμως συγκεκριμένη πρόταση για το ποσό της. Μόνο μετά την απαίτηση της ΔΑΣ-ΟΤΑ να υπάρξει ολοκληρωμένη εισήγηση με το ποσό της δωροεπιταγής και τη διαδικασία της διακίνησης της προς τους εργαζόμενους το Προεδρείο του Συλλόγου κατέθεσε ηλεκτρονικά την πρόταση του για δωροεπιταγή 20 ευρώ!!

Πρόκειται για μια απαράδεκτη πρόταση σε μια τέτοια εποχή που η ακρίβεια τσακίζει κόκαλα. Το ποσό των 40 ευρώ, που καταθέσαμε ως πρόταση της ΔΑΣ-ΟΤΑ στην καρικατούρα «συνεδρίασης» και που το Προεδρείο το απέρριψε, ψηφίζοντας το ποσό των 20 ευρώ, αποτελεί το ελάχιστο που πρέπει να δώσει ο Σύλλογος ως δωροεπιταγή.

Θυμίζουμε στους συναδέλφους ότι ακόμα και αυτό το ποσό των 20 ευρώ της περυσινής δωροεπιταγής για τα Χριστούγεννα δόθηκε μόνο μετά από πίεση της ΔΑΣ-ΟΤΑ, ενώ το Προεδρείο του Συλλόγου έκανε γαργάρα την αυτονόητη πρόταση μας να δοθεί δωροεπιταγή και για τις γιορτές του Πάσχα (ανακοίνωση της ΔΑΣ-ΟΤΑ Μαγνησίας στις 20/4).

Προειδοποιούμε το Προεδρείο του Συλλόγου ότι δεν θα ανεχτούμε ως εκλεγμένα από τους συναδέλφους μέλη του Δ.Σ την επανάληψη των περυσινών αυθαιρεσιών, όταν οι δωροεπιταγές δόθηκαν εν κρυπτώ και ανεξέλεγκτα, χωρίς την παρουσία των εκλεγμένων της ΔΑΣ-ΟΤΑ. Είναι απαράδεκτο η παράταξη που απαρτίζει το Προεδρείο να κάνει παραγοντιλίκια με χρήματα του ταμείου του Συλλόγου από τις συνδρομές των συναδέλφων. Δεν θα το επιτρέψουμε!

Οι μεθοδεύσεις που ακολουθεί το Προεδρείο με τα χρήματα των εργαζομένων στο ταμείο του Συλλόγου, μέσα από έναν κυριολεκτικό εξευτελισμό των διαδικασιών του συνδικαλιστικού κινήματος, αποδεικνύουν πόσο αναγκαία και επίκαιρη είναι η απαίτηση που έχει καταθέσει η ΔΑΣ-ΟΤΑ Μαγνησίας στο Δ.Σ να έρθει άμεσα σε αυτό πλήρης έλεγχος των οικονομικών του Συλλόγου, περιλαμβανομένων των κινήσεων των τραπεζικών λογαριασμών του Συλλόγου. Ο συνεχής και διαφανής έλεγχος των συνδρομών των εργαζομένων μπροστά σε ολόκληρο το Δ.Σ. και τον κάθε συνάδελφο αποτελεί στοιχειώδη υποχρέωση για τη δημοκρατική λειτουργία ενός σωματείου.

Το Προεδρείο μέχρι σήμερα κωφεύει και επαναλαμβανόμενα αρνείται να φέρει έναν τέτοιο έλεγχο για ανοιχτή συζήτηση. Στη σημερινή δια περιφοράς ηλεκτρονική «συνεδρίαση» του Δ.Σ η ΔΑΣ-ΟΤΑ επανέφερε, για μια ακόμα φορά, το συγκεκριμένο αίτημα, δίχως να λάβει και πάλι την παραμικρή απάντηση.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το