Τοπικά

ΔΑΣ ΟΤΑ “Η Δημοτική Αρχή Βόλου “ξεπλένει” τον αμερικάνικο ιμπεριαλισμό”

Η ΔΑΣ ΟΤΑ με αφορμή τον καθαρισμό της παραλίας του Άναυρου από τους Αμερικανούς πεζοναύτες αναφέρει σε ανακοίνωση:

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
Μόνο οργή και αγανάκτηση μπορεί να προκαλέσει σε κάθε εργαζόμενο η απόφαση της Δημοτικής Αρχής Βόλου να οργανώσει υπό την αιγίδα της τον καθαρισμό της παραλίας του Άναυρου από τα σκουπίδια με τους Αμερικανούς πεζοναύτες σε ρόλο υπηρεσίας Καθαριότητας! Για μια ακόμα φορά η Δημοτική αρχή Βόλου επιζητεί να «ξεπλύνει» τα εγκληματικά στρατεύματα του ιμπεριαλισμού, που συμμετέχουν τις μέρες αυτές στην περιοχή μας σε μια ακόμα «άσκηση» προετοιμασίας για νέες πολεμικές σφαγές. Το έκανε και αρκετές άλλες φορές, στηρίζοντας το αμερικανικό σχέδιο για μονάδα LNG στον Παγασητικό και τη στρατιωτική εγκατάσταση των ΗΠΑ στο στρατόπεδο Γεωργούλα που νομοθετείται και επίσημα τις μέρες αυτές στη Βουλή.
Οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να έχουν καμία εμπιστοσύνη στα ύπουλα αυτά παιχνίδια κυβέρνησης και Δημοτικής αρχής Βόλου, που θέλουν να εμφανίσουν το ΝΑΤΟ και τις ΗΠΑ περίπου ως τοπικούς ευεργέτες, που κάνουν «αγαθοεργίες» και δήθεν θα φέρουν «δουλειές» στην περιοχή μας. Η παραπέρα εμπλοκή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, με την παροχή πολεμικού εξοπλισμού στην αντιδραστική κυβέρνηση της Ουκρανίας και με την άμεση ανάμειξη στον πόλεμο, μόνο δεινά μπορεί να προκαλέσει σε όλους τους λαούς, μαζί και στον ελληνικό. Ήδη οι οικογένειες μας πληρώνουν βαρύ το τίμημα της εμπλοκής στον πόλεμο με την εκτόξευση των τιμών στα καύσιμα και τα είδη πρώτης ανάγκης, με τον πληθωρισμό να έχει ξεπεράσει πια το 10%.
Το ΝΑΤΟ ήταν και είναι ένας επιθετικός, αντιλαϊκός συνασπισμός που έχει προκαλέσει εκατόμβες θυμάτων στην πολύχρονη βρώμικη ιστορία του. Κανένας Δήμαρχος δεν μπορεί να το «ξεπλύνει» με τέτοιες θλιβερές παραστάσεις. Οι Αμερικάνοι πεζοναύτες που σήμερα εμφανίζονται ως αθώες περιστερές που «βοηθούν» τον λαό του Βόλου, θα βρίσκονται αύριο στο Αιγαίο για να επιβάλλουν με τα όπλα τη διχοτόμηση του και τη συνεκμετάλλευση του ενεργειακού πλούτου που σχεδιάζουν από κοινού οι κυβερνήσεις της Τουρκίας, της Ελλάδας και των ΗΠΑ. Το «γκριζάρισμα» του Αιγαίου και των νησιών θα είναι το πραγματικό αντίτιμο του καθαρού από σκουπίδια Άναυρου. Οι εργαζόμενοι έχουμε πικρή πείρα.
Η ΔΑΣ-ΟΤΑ Μαγνησίας καλεί το προεδρείο του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Μαγνησίας να πάρει άμεσα θέση καταδίκης της συγκεκριμένης άθλιας ενέργειας της Δημοτικής αρχής Βόλου και της παρουσίας των ΝΑΤΟικών στρατευμάτων στην περιοχή μας. Να ασχοληθεί με τα πραγματικά, σοβαρά προβλήματα των συναδέλφων, αναπόσπαστη πλευρά των οποίων είναι και η πάλη για το ξήλωμα όλων των ΝΑΤΟικών βάσεων στη χώρα, για την κατάργηση της ελληνοαμερικανικής συμφωνίας και για την απεμπλοκή της Ελλάδας από τον πόλεμο.
Καλούμε κάθε συνάδελφο στο συλλαλητήριο διαμαρτυρίας ενάντια στην ελληνο-αμερικανική συμφωνία για τις βάσεις,
σήμερα Πέμπτη 12 Μάη στις 7 μ.μ. στην Πλατεία Ελευθερίας

και σε κάθε κινητοποίηση που διοργανώνουν η Επιτροπή Ειρήνης, τα σωματεία και οι μαζικοί φορείς ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο όλο το επόμενο διάστημα.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το