Τοπικά

ΔΑΣ ΟΤΑ: Όχι στην ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών Καθαριότητας στον Δήμο Αλμυρού

Η ΔΑΣ-ΟΤΑ Μαγνησίας καταγγέλλει “άθλιες μεθοδεύσεις” εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής Αλμυρού, με σκοπό την ιδιωτικοποίηση της Υπηρεσίας Καθαριότητας (αποκομιδή απορριμάτων) στις Δημοτικές Ενότητες Αχιλλείου-Σούρπης-Πτελέου. Η παράταξη επικαλείται, μάλιστα, πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες οι επαφές με τους εργολάβους έχουν ήδη αρχίσει, κάνοντας λόγο για προμελετημένο έγκλημα διάλυσης των υπηρεσιών των Δήμων. Όπως, ειδικότερα, αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΔΑΣ ΟΤΑ:

Ο λύκος στην αναμπουμπούλα (της πανδημίας) χαίρεται! Η ΔΑΣ-ΟΤΑ Μαγνησίας καταδικάζει τις άθλιες μεθοδεύσεις της Δημοτικής Αρχής Αλμυρού Β. Χατζηκυριάκου να προχωρήσει στην ιδιωτικοποίηση της Υπηρεσίας Καθαριότητας (αποκομιδή απορριμάτων) στις Δημοτικές Ενότητες Αχιλλείου-Σούρπης-Πτελέου.
Σύμφωνα με τις διασταυρωμένες πληροφορίες μας, που έχουν προκαλέσει την έντονη ανησυχία των συναδέλφων, οι επαφές με τους εργολάβους έχουν ήδη αρχίσει προκειμένου να διοχετευθεί σε αυτούς το ζεστό χρήμα των δημοτών. Είναι υποκριτικοί οι ισχυρισμοί της Δημοτικής Αρχής ότι είναι αναγκασμένη να προχωρήσει στο συγκεκριμένο μέτρο, γιατί «δεν υπάρχει κόσμος να εργαστεί για να κρατηθούν καθαρές οι συγκεκριμένες περιοχές» και ότι επιδιώκει να είναι έτοιμη στην περίπτωση που δεν δικαιωθούν από το δικαστήριο (που θα γίνει στις 23 Απρίλη) οι εργαζόμενοι που, αν και Παρατασιούχοι, δεν εντάχθηκαν στις προσλήψεις της 3Κ.

Αλήθεια γιατί η Δημοτική Αρχή όλα αυτά τα χρόνια, αντιμέτωπη με διαπιστωμένες ελλείψεις σε προσωπικό, δεν προχώρησε στη διεκδίκηση από το κράτος των αναγκαίων κονδυλίων για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και για δημόσιες υπηρεσίες με γνώμονα το συμφέρον των δημοτών; Δεν πρόκειται για αμέλεια ή έλλειψη διορατικότητας, αλλά για ένα προμελετημένο έγκλημα διάλυσης των υπηρεσιών των Δήμων εφαρμόζοντας πιστά και διαχρονικά οι Δημοτικές Αρχές τις πολιτικές των Κυβερνήσεων και της Ε.Ε.

Ο ύπουλος σχεδιασμός φαίνεται και από το γεγονός ότι τα χρήματα για τη μελλοντική πληρωμή των ιδιωτών ο Δήμος Αλμυρού δεν τα έχει διαθέσιμα, αλλά «θα» τα πάρει (όπως λέει) «από τα δεσμευμένα κονδύλια των 180 χιλιάδων ευρώ για τους 10 εργαζόμενους, εφόσον αυτοί δεν δικαιωθούν από το δικαστήριο». Στην ίδια λογική γενικευμένης ιδιωτικοποίησης της Υπηρεσίας Καθαριότητας κινείται και όταν, ενώ υπάρχει στο Δήμο καινούργιο όχημα ανακύκλωσης, δεν λειτουργεί την Ανακύκλωση και πάλι με πρόσχημα την έλλειψη προσωπικού.
Δεν υπάρχουν λόγια να χαρακτηρίσουν όμως και τη στάση των δύο εκλεγμένων «συνδικαλιστών» της παράταξης «Πλαγεράς – Συνδικαλιστική Ανατροπή» στο Δ.Σ του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Μαγνησίας που, αν και εργαζόμενοι στην Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Αλμυρού, έχουν πιει το «αμίλητο νερό». Τους παραδίδουμε στην κρίση των συναδέλφων, μια που ο κατήφορος της συγκεκριμένης παράταξης μοιάζει να μην έχει πάτο.

Καλούμε όλες τις παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου Αλμυρού να πάρουν θέση πάνω στο συγκεκριμένο ζήτημα και να ακυρώσουν την παραχώρηση των υπηρεσιών καθαριότητας στους ιδιώτες. Καλούμε όλους τους φορείς και τα σωματεία του Δήμου Αλμυρού να ξεσηκωθούν και να επιβάλλουν με την κινητοποίηση τους την ανατροπή αυτής της απόφασης. Αύριο, όταν οι δημοτικές υπηρεσίες θα έχουν περάσει στους ιδιώτες και θα έχουν γίνει πανάκριβες για τους δημότες, θα είναι αργά. Τώρα είναι η ώρα της μάχης για όλους μας.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το