Τοπικά

ΔΑΣ ΟΤΑ: Να μην περάσει το αντεργατικό τερατούργημα

Κάλεσμα για μαζική συμμετοχή στην απεργία της 10ης Ιουνίου απευθύνει η ΔΑΣ ΟΤΑ Μαγνησίας τονίζοντας ότι το νομοσχέδιο της κυβέρνησης της Ν.Δ έρχεται να κατεδαφίσει όσα κατακτήθηκαν με σκληρούς αγώνες τα τελευταία 100 χρόνια. “Καμία πλευρά της ζωής του εργαζόμενου και της οικογένειας του δε μένει ανεπηρέαστη. Επιχειρούν να μας αφαιρέσουν όλα όσα ξεχωρίζουν τους εργάτες από τους δούλου” εξηγεί και όπως αναφέρει η ΔΑΣ ΟΤΑ διεκδικεί:
● Κατάργηση της σταθερής 8ωρης εργάσιμης μέρας και δουλειά με βάση τις ορέξεις των εργοδοτών.
● Αύξηση των υπερωριών που θα επιβάλλουν οι εργοδότες και χαμηλότερη πληρωμή τους.
● Κατάργηση της Κυριακής – αργίας και του ημερήσιου διαλείμματος.
● Απελευθέρωση των απολύσεων, ακόμα και μετά από δικαστική απόφαση.
● Νέα εμπόδια στην απεργία, με μεγάλη αύξηση του προσωπικού ασφαλείας, που θα κάνει πρακτικά την απεργία ανέκδοτο και απαγόρευση της περιφρούρησης της απεργίας.
● Μετατροπή της Επιθεώρησης Εργασίας σε «Ανεξάρτητη Αρχή» που θα σημάνει το σφιχταγκάλιασμα της με τους επιχειρηματίες.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε σημειώνει:
«Η σημερινή κυβέρνηση βρήκε στρωμένο το δρόμο για να επιχειρήσει το νέο έγκλημα. Όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ, πρόσθεταν η καθεμιά το λιθαράκι τους στην αντεργατική νομοθεσία, ξήλωναν μεθοδικά τα εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα. Αποδείχτηκαν όλες τους πιστά σκυλιά των επιχειρηματικών ομίλων και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Είναι συνυπεύθυνες στο ξήλωμα του σταθερού ημερήσιου χρόνου και στο τέντωμα του εργάσιμου χρόνου. Στους χώρους των ΟΤΑ όλες οι κυβερνήσεις διατήρησαν και επέκτειναν το αίσχος της εργασίας των συμβασιούχων, καθιέρωσαν τη διακεκομμένη εργασία και την εξαήμερη και εφταήμερη εργασία και προετοίμασαν το κλίμα για την επέκτασή της σε παιδικούς σταθμούς, εργαζόμενους στα ΚΕΠ, στο πράσινο, στον ηλεκτροφωτισμό, στα λογιστήρια, στον αθλητισμό – πολιτισμό.
Η ευθύνη πέφτει πάνω μας! Καμία εμπιστοσύνη στους εργοδοτικούς – κυβερνητικούς συνδικαλιστές που για χρόνια τα έχουν διπλώσει μπροστά σε κυβέρνηση και Δημοτικές αρχές. Να αποσυρθεί άμεσα το αντεργατικό έκτρωμα. Να επιβάλλουμε με την πάλη μας:
– μείωση του εργάσιμου χρόνου.
– 7ωρο – 5ήμερο – 35ωρο.
– Αυξήσεις στους μισθούς, επαναφορά 13ου και 14ου μισθού.
– Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε όλες τις υπηρεσίες των δήμων και της περιφέρειας. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων.
– Καμία απόλυση εργαζόμενου στη κοινωφελή εργασία.
– Καμία ιδιωτικοποίηση υπηρεσίας. Να μην συγκροτηθούν αναπτυξιακοί οργανισμοί.
– Υπεράσπιση και διεύρυνση των Βαρέων και Ανθυγιεινών.
– Ασφαλείς συνθήκες εργασίας παντού»

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το