Τοπικά

ΔΑΣ ΟΤΑ “Να δοθούν άμεσα από τον Δήμο τα οφειλόμενα από μέσα ατομικής προστασίας

Για μνημείο υποκρισίας και συκοφαντιών, κάνει λόγο η ΔΑΣ ΟΤΑ, σχετικά με με την ανακοίνωση του Προεδρείου του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Μαγνησίας και ζητά να δοθούν άμεσα από τον Δήμο, τα οφειλόμενα από τα μέσα ατομικής προστασίας.

Όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση:

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Η ανακοίνωση – «καταγγελία» που κυκλοφόρησε το Προεδρείο (παράταξη «Πλαγεράς- Συνδικαλιστική Ανατροπή») του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Μαγνησίας αποτελεί μνημείο υποκρισίας και συκοφαντιών. Υπονομεύει την αναγκαία ενότητα των εργαζομένων για την υπεράσπιση των συμφερόντων τους. «Παλιά μου τέχνη κόσκινο» για τους συγκεκριμένους «συνδικαλιστές». Μια που τόλμησαν να πιάσουν στο στόμα τους τη ΔΑΣ-ΟΤΑ, είμαστε πια υποχρεωμένοι να υπενθυμίσουμε ορισμένα πολύ γνωστά γεγονότα:

  1. Ήταν η επικεφαλής της ΔΑΣ-ΟΤΑ, και όχι ο εκπρόσωπος του Προεδρείου, που στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου στις 15/9/2021( που άλλωστε  υπάρχει και στο youtube), ξεσκέπασε τους ψευτο-παλικαρισμούς της Δημοτικής Αρχής περί μη λήψης των ΜΑΠ του προηγούμενου χρόνου σε χρήμα και την ανάγκασε να παραπέμψει το ζήτημα σε γνωμοδότηση από τις αρμόδιες υπηρεσίες. 
  1. Παρά τους συκοφαντικούς ισχυρισμούς του Προεδρείου, η ΔΑΣ-ΟΤΑ δεν έβγαλε καμμία «ανακοίνωση» μετά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Αντιθέτως, με εσωτερικό μήνυμα προς τα μέλη του Δ.Σ του Συλλόγου έκανε κριτικές παρατηρήσεις για τη λειτουργία του οργάνου, ζητώντας συγκεκριμένη ενημέρωση για διάφορα ζητήματα. Αν το Προεδρείο ισχυρίζεται ότι βγάλαμε «ανακοίνωση», ας μας υποδείξει πότε και που δημοσιεύτηκε αυτή. «Το γαρ πολύ της θλίψεως, γεννα παραφροσύνη». Αντί να ψεύδονται οικτρά, ας μας κοινοποιήσουν έστω και τώρα τα εγγραφα που ζητήσαμε, ζήτημα που αποτελεί στοιχειώδη υποχρέωση τους.
  2. Η ΔΑΣ-ΟΤΑ Μαγνησίας έχει πίσω της μια πολύχρονη ιστορία ανάδειξης και υπεράσπισης των συμφερόντων των συναδέλφων πάνω στα ζητήματα της Υγείας και Ασφάλειας στους χώρους δουλειάς. Ήταν η παράταξη μας που, με συνεχείς παρεμβάσεις στον Επίτροπο και στη Δημοτική Αρχή Μπέου, επέβαλλε τελικά τη λήψη σε χρήμα των οφειλόμενων για ΜΑΠ(Μέσα Ατομικής Προστασίας) από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή (για τα χρόνια 2012-2015), όπως όριζε και η σχετική νομοθεσία, που το εργατικό κίνημα πέτυχε ως κατάκτηση από την κυβέρνηση. Ήταν εκείνες οι παρεμβάσεις της ΔΑΣ-ΟΤΑ που οδήγησαν στο να καταδικαστεί ο τότε αντιδήμαρχος Οικονομικών της Δημοτικής Αρχής Σκοτινιώτη σε 8 μήνες φυλάκιση με αναστολή για μη καταβολή στους εργαζόμενους του γάλακτος που δικαιούμαστε ή της αξίας του σε χρήμα.

Αντίθετα, τα χρόνια εκείνα οι εκπρόσωποι της σημερινής «παράταξης Πλαγερά- ΣυνΑν» πρόβαλλαν συνεχή εμπόδια, εκβιάζοντας τους εργαζόμενους όταν γινόταν προσπάθεια να μαζευτούν υπογραφές. Βάδιζαν αγκαλιά με την τότε Δημοτική Αρχή, όπως αγκαλιά ήταν και είναι και με τη σημερινή Δημοτική Αρχή. Ποιος μπορεί άλλωστε να ξεχάσει  ότι στις προηγούμενες εκλογές του Συλλόγου μας τα συμβουλευτικά «χαρτάκια» από το γραφείο του Δημάρχου Αχ. Μπέου περιείχαν πολύ συγκεκριμένο όνομα από την παράταξη «Πλαγερά- ΣυνΑν» (Μαγιάκος). 

  1. Το Προεδρείο του Συλλόγου, που εμφανίζεται σήμερα υποκριτικά με «αγωνιστικές» κραυγές, κράτησε όλο το προηγούμενο διάστημα της πανδημίας απόλυτη σιγή για τα ζητήματα προστασίας της Υγείας και Ασφάλειας των συναδέλφων, που οξύνθηκαν ακόμα παραπέρα. Ας μας δείξουν οι δήθεν αγωνιστές πόσες ανακοινώσεις και καταγγελίες έβγαλαν το προηγούμενο διάστημα για τη μη τήρηση των μέτρων Υγείας και Ασφάλειας και για τα αλλεπάλληλα εργατικά ατυχήματα. Εμείς απλά να τους θυμίσουμε ότι έφτασαν στο σημείο να αποδώσουν πρόσφατο εργατικό ατύχημα συναδέλφισσας, εργαζόμενης σε απορριμματοφόρο, σε «πρόβλημα αδιαθεσίας», παίζοντας το γνωστό και πάγιο κυβερνητικό παιχνίδι που αποδίδει τα μισά εργατικά ατυχήματα σε «παθολογικά αίτια». 
  2. Η ΔΑΣ-ΟΤΑ Μαγνησίας απαιτεί από τη Δημοτική Αρχή Βόλου και από όλες τις Δημοτικές Αρχές του νομού μας, την άμεση απόδοση στους εργαζόμενους των οφειλόμενων σε χρήμα από τα ΜΑΠ. Η προστασία της Υγείας και Ασφάλειας των εργαζομένων αποτελεί αποκλειστική ευθύνη του εργοδότη, στη συγκεκριμένη περίπτωση της κάθε Δημοτικής Αρχής. Η προστασία αυτή επιβάλλει ως βασικό συστατικό στοιχείο της την παροχή των προβλεπόμενων ΜΑΠ, σε συνεχή βάση και σε επαρκή ποσότητα. Η παροχή τους σε χρηματική μορφή για τα παρελθόντα χρόνια οφείλεται, σε τελική ανάλυση, στην πλήρη αδιαφορία των Δημοτικών Αρχών  για την πραγματική προστασία των εργαζομένων, αλλά συνιστά δικαίωμα μας, που οι αγώνες μας επέβαλλαν στο κράτος, ως μια ελάχιστη γραμμή άμυνας. Κανένας δε δικαιούται να μας το αφαιρέσει.
Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το