Τοπικά

ΔΑΣ-ΟΤΑ: Να δοθεί το γάλα στους εργαζόμενους στη Γλώσσα και το Έλιος

Προβλήματα διαπιστώνονται καθημερινά, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΔΑΣ-ΟΤΑ Μαγνησίας, στην από το νόμο προβλεπόμενη χορήγηση γάλακτος στους δικαιούχους Μέσων Ατομικής Προστασίας, και συγκεκριμένα σε εργαζομένους της Υπηρεσίας Καθαριότητας και του Κοινωφελούς Προγράμματος του Δήμου Σκοπέλου που είναι τοποθετημένοι στη Δημοτική Κοινότητα Γλώσσας και στην Τοπική Κοινότητα Κλήματος.
Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΔΑΣ -ΟΤΑ:
«Σύμφωνα με την ΚΥΑ 43726/7-6-2019 (ΦΕΚ 2208/τ. Β’/8-6-2019) στους εργαζόμενους στους οποίους παρέχονται Μ.Α.ΑΠ. χορηγείται ένα (1) λίτρο φρέσκο γάλα σε ημερήσια βάση και σε περίπτωση αντικειμενικής αδυναμίας χορήγησής του, κατά τον ανωτέρω χρόνο, χορηγείται ίση ποσότητα γάλακτος μακράς διάρκειας, ενώ η διανομή του γίνεται στους χώρους εργασίας.
Η αδιαφορία της δημοτικής αρχής (Δήμαρχος, Αντιδήμαρχοι) δεν εξηγείται μόνο από το γεγονός ότι δεν θα έχει συνέχεια στο τιμόνι του Δήμου, αλλά φανερώνει το πολιτικό της στίγμα όλα αυτά τα χρόνια, καθώς υπηρέτησε με συνέπεια τις μνημονιακές πολιτικές στο χώρο της Τοπικής Διοίκησης, που στόχο είχαν την απαξίωση των υπηρεσιών και την εντατικοποίηση των συνθηκών εργασίας.
Καλούμε τη Δημοτική Αρχή Σκοπέλου αύριο το πρωί να φροντίσει για την παράδοση του γάλακτος στους εργαζόμενους στη Γλώσσα και το Ελιος, να συμμορφωθεί άμεσα με τη νομοθεσία για την υγιεινή και ασφάλεια στην εργασία, τους εργαζόμενους να διεκδικήσουν την εφαρμογή της σε όλα τα επίπεδα (Μ.Α.Π., συντήρηση-έλεγχο οχημάτων), μέτρα ενάντια στη θερμική καταπόνηση και τους ελεγκτικούς μηχανισμούς να επιβλέψουν την τήρησή της».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το