Τοπικά

ΔΑΣ-ΟΤΑ Μαγνησίας για Πρωτομαγιά: Δεν θα υποταχθούμε πληρώνοντας τα σπασμένα της πανδημίας

Η ΔΑΣ-ΟΤΑ Μαγνησίας τιμά και φέτος την εργατική πρωτομαγιά, ημέρα σύμβολο στον αγώνα για την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο, εστιάζοντας το μήνυμά της στις δύσκολες συνθήκες που καλούνται να αντιμετωπίσουν φέτος οι εργαζόμενοι λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού. “Δεν θα υποταχθούμε πληρώνοντας τα σπασμένα της πανδημίας” τονίζεται μεταξύ άλλων σε ανακοίνωση της παράταξης:

Οι φετινές δύσκολες συνθήκες που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι εργαζόμενοι, εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού, καταδεικνύουν για ακόμα μία φορά την βαρβαρότητα και τα αδιέξοδα του σάπιου καπιταλιστικού συστήματος που βάζει τα κέρδη του πάνω από τις ανθρώπινες ζωές.
ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΜΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ Σ’ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΕΙ ΜΟΝΟ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ!
Τιμάμε τους ηρωικούς αγώνες του εργατικού κινήματος, δυναμώνοντας την οργάνωσή μας. Τιμάμε τους νεκρούς πρωτοπόρους της εργατικής τάξης, τους 200 της Καισαριανής, τους νεκρούς στο Σικάγο, τις αιματηρές απεργίες των καπνεργατών σε Θεσσαλονίκη, Καβάλα καθώς και στον Βόλο τον Μάη και τον Ιούνη του 1936.

Τιμάμε όμως και όλους τους εργαζόμενους σε όλες τις υπηρεσίες των Δήμων του Νομού Μαγνησίας, (μόνιμοι, αορίστου, συμβασιούχοι, εργάτες, διοικητικοί), όπως στην καθαριότητα, στο πράσινο, στον ηλεκτροφωτισμό, στα ΚΕΠ, στις κοινωνικές δομές, στο «βοήθεια στο σπίτι», στα ληξιαρχεία, στα δημοτολόγια, στην συντήρηση, στα κοιμητήρια κλπ., που αν και εκτεθειμένοι καθημερινά στον κίνδυνο του κορωνοϊού, ο καθένας από το πόστο του και όλοι μαζί, έδωσαν και δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους, προκειμένου να εξυπηρετήσουν τους εργαζόμενους-κατοίκους της περιοχής μας.

Τιμάμε επίσης και τους δεκάδες νεκρούς ή ακρωτηριασμένους συναδέλφους μας στους Δήμους της χώρας, όπως και στους Δήμους της Μαγνησίας, που προ κορωνοϊού ακόμα, συμπληρώνουν καθημερινά τον μακρύ κατάλογο των θυμάτων από τα εργατικά ατυχήματα-εργοδοτικά εγκλήματα.

Η Κυβέρνηση της ΝΔ με τις ΠΝΠ έδωσε την δυνατότητα στους Δημάρχους για ακόμα πιο εύκολη διαδικασία των ιδιωτικοποιήσεων. Ενώ οι εργαζόμενοι δίνουν την μάχη στην πρώτη γραμμή με κίνδυνο την υγεία τους, η κυβέρνηση δεν λέει κουβέντα για αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης, προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, δωρεάν υπηρεσίες προς τους δημότες. Γιατί Κυβέρνηση και Δήμαρχοι αντιμετωπίζουν την πανδημία ως ευκαιρία για να προχωρήσουν σε ιδιωτικοποιήσεις. Δεν είναι τυχαίο ότι ανοίγουν ζητήματα τώρα για μειωμένα έσοδα, προετοιμάζουν το κλίμα για περικοπές. Την επόμενη μέρα θα δούμε γενικευμένη επίθεση στους μισθούς και τα δικαιώματά μας.
Η ιστορία όμως και η ζωή η ίδια, απέδειξαν ότι τίποτα δεν κερδίζεται χωρίς ανυποχώρητο ταξικό αγώνα κάτω απ’ όλες τις συνθήκες ενάντια στην αντεργατική πολιτική του κεφαλαίου και των κυβερνήσεών του, είτε φιλελεύθερων είτε σοσιαλδημοκρατικών.

Συνεχίζουμε αταλάντευτα στον ίδιο δρόμο. Δεν θα υποταχθούμε πληρώνοντας τα σπασμένα της πανδημίας και της νέας καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης που έρχεται πιο κοντά.
ΟΙ ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΜΑΣ, ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΓΡΑΜΜΗ

ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ ΓΙΑ:

• Αλληλεγγύη και στήριξή στους γιατρούς, στους νοσηλευτές, σε όσους δίνουν την μάχη με την πανδημία, εξαιτίας των τεράστιων ελλείψεων στη Δημόσια Υγεία.
• Την άρση των μέτρων με την άμεση κατάργηση των αντεργατικών διατάξεων και των περιορισμών των λαϊκών ελευθεριών, που πέρασαν με τις Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου.
• Την ικανοποίηση των δικών μας αναγκών, για μία ζωή με αξιοπρέπεια για μας και τα παιδιά μας.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το