Τοπικά

ΔΑΣ-ΟΤΑ Μαγνησίας: Αντιμετωπίζουν τους εργαζόμενους της προκήρυξης 3Κ σαν σκουπίδια

Την απόσυρση του άρθρου 76 από το νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών ζητά η ΔΑΣ ΟΤΑ Μαγνησίας καθώς αυξάνει τα έτη υποχρεωτικής παραμονής των εργαζόμενων στον φορέα που διορίστηκαν, από δύο σε επτά έτη.
Σε ανακοίνωσή της σημειώνει ότι πρέπει να δοθεί το δικαίωμα στους εργαζόμενους να επιλέγουν σε ποιον Δήμο θα εργαστούν.
Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΔΑΣ-ΟΤΑ:
«Τόσο η προηγούμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, όσο και η σημερινή της Ν.Δ. συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν τους εργαζόμενους που προσλήφθηκαν με την προκήρυξη 3Κ/2018 διαγωνισμού του ΑΣΕΠ σαν σκουπίδια.

Μετά τις αλλεπάλληλες κωλυσιεργίες που ξεπέρασαν τα δύο χρόνια για να διοριστούν οι επιτυχόντες του διαγωνισμού, τις δαιδαλώδεις διαδικασίες ελέγχου των στοιχείων και έκδοσης των οριστικών αποτελεσμάτων που ξεσπίτωσαν μια και δυο φορές εργαζόμενους και χωρίς ακόμα να γνωρίζει ουδείς αν αυτά είναι τα τελικά αποτελέσματα ή θα ακολουθήσει και άλλος κύκλος οριστικών αποτελεσμάτων, η κυβέρνηση της Ν.Δ. επινόησε νέα αντιδραστική διάταξη κατά τους.
Το νέο σ/ν του υπουργείου εσωτερικών μεταξύ άλλων, προωθεί τις ιδιωτικοποιήσεις μέσω των αναπτυξιακών οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης, παραδίδει τις τεχνικές υπηρεσίες των δήμων στους ιδιώτες, «πριμοδοτεί» την ευνοιοκρατία στην επιλογή προϊσταμένων, εξαιρεί τους εκπρόσωπους των εργαζομένων από τα αρμόδια για τις κρίσεις συμβούλια, επιφορτίζει με παράλληλα καθήκοντα εργαζόμενους εντατικοποιώντας την εργασία τους και αναθέτει νέες αρμοδιότητες στους δήμους χωρίς όμως τους ανάλογους πόρους
Με το άρθρο 76 του σ/ν «Στρατηγική Αναπτυξιακή Προοπτική των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Ρύθμιση Ζητημάτων Αρμοδιότητας Υπουργείου Εσωτερικών και Άλλες Διατάξεις» που κατέθεσε στη βουλή ο υπουργός εσωτερικών κ. Θεοδωρικάκος, για τους εργαζόμενους που διορίστηκαν σύμφωνα με την ειδική διαδικασία του άρθρου 24 του Ν. 4479/2017 (3Κ/2018 προκήρυξη του ΑΣΕΠ) σε θέσεις υπηρεσιών ανταποδοτικού χαρακτήρα των ΟΤΑ α΄ βαθμού και των ΝΠΙΔ που υπάγονται σε αυτούς, αυξάνει τα έτη υποχρεωτικής παραμονής στον φορέα που διορίστηκαν από δύο, που ισχύει σήμερα, σε επτά έτη.

Οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα των δήμων για άλλη μια φορά εισπράττουν την αναλγησία και την απαξίωση της κυβέρνησης που δημιουργεί εργαζόμενους πολλών ταχυτήτων, όταν για τους υπόλοιπους εργαζόμενους των δήμων και του δημοσίου τομέα, η νομοθεσία για μετάταξη, απόσπαση, μετακίνηση και προκειμένου να συμμετέχουν στο Ενιαίο Σύστημα Κινητικότητα (ΕΚΣ) προβλέπει να έχουν συμπληρώσει διετία από την ημερομηνία του διορισμού τους.
Οι εργαζόμενοι δεν μπορεί να πληρώνουν συνέχεια για τις κυβερνητικές επιλογές τις αστοχίες από τον κακό σχεδιασμό του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ, είτε με απόλυση είτε με την οικονομικά δυσβάστακτη οικογενειακή μετακίνηση ή απομάκρυνση από την οικογένεια τους.
•Να αποσυρθεί το άρθρο 76 από σ/ν του υπουργείου εσωτερικών
•Να μην απολυθεί κανένας εργαζόμενος από όσους έχουν ήδη ορκιστεί, τοποθετηθεί και εργάζονται στους δήμους με βάση τους πρώτους πίνακες και δεν περιλαμβάνονται στους νέους, διασφαλίζοντας ταυτόχρονα και την τοποθέτηση όσων έγινε δεκτή η ένσταση και περιλαμβάνονται στους νέους πίνακες. Ανάλογη ρύθμιση να καλύψει τυχόν νέες αναθεωρήσεις των πινάκων του διαγωνισμού στο μέλλον.
•Να δοθεί η δυνατότητα στους εργαζόμενους που με τους πρώτους οριστικούς πίνακες προσλήφθηκαν σε ένα Δήμο και με τους νέους οριστικούς πίνακες βρέθηκαν σε άλλον, να επιλέξουν σε ποιον Δήμο θα εργαστούν.
•Οι τυχόν κενές θέσεις που θα υπάρξουν σε Δήμους, να καλυφθούν από επιλαχόντες της Προκήρυξης 3Κ/2018 του ΑΣΕΠ».
Οι εργαζόμενοι στις καθαριότητες των δήμων μαζεύουν σκουπίδια, δεν είναι σκουπίδια».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το