Τοπικά

ΔΑΣ-ΟΤΑ: Αξιοποιούν την πανδημία για αντεργατικές ανατροπές στους Δήμους

«Για μία ακόμα φορά η κυβέρνηση και ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Θεοδωρικάκος αξιοποιούν την πανδημία ως ευκαιρία για να προχωρήσουν σε αντεργατικές ανατροπές στους Δήμους» επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η ΔΑΣ ΟΤΑ Μαγνησίας.
Όπως αναφέρει η ΔΑΣ ΟΤΑ, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Υπουργός:
• Αυξάνεται ο αριθμός των ωραρίων που θα εργάζονται οι εργαζόμενοι στους Δήμους, πέρα των ήδη διαθέσιμων, με αποτέλεσμα ουσιαστικά να διευρύνεται το ωράριο εργασίας των υπηρεσιών.
• Αυξάνεται άνευ ορίων η τηλεργασία.
• Υπονομεύεται η χορήγηση της ειδικής άδειας για τους γονείς καθώς θα χορηγείτε μόνο αφού εξαντληθούν όλες οι άλλες δυνατότητες για να εργαστούν.
• Παράλληλα το Υπουργείο φρόντισε και με τροπολογία της τελευταίας στιγμής, νύχτα και σαν το κλέφτη, να φέρει την ηλεκτρονική ψηφοφορία για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια.

Η ΔΑΣ ΟΤΑ τονίζει ότι οι εργαζόμενοι έχουν πείρα πως αξιοποιήθηκαν οι πράξεις νομοθετικού περιεχομένου και οι εγκύκλιοι του υπουργείου για το χτύπημα των δικαιωμάτων τους .
«Γνωρίζουμε ότι η επίθεση της Κυβέρνησης το επόμενο διάστημα θα ενταθεί ακόμα περισσότερο. Οι εργαζόμενοι γνωρίζουν τη πολιτική της Κυβέρνησης και ποια συμφέροντα εξυπηρετεί. Καλούμε όλους τους εργαζόμενους, τα σωματεία του κλάδου να καταδικάσουν και τις πρακτικές της Κυβέρνησης και τη πολιτική της , παράλληλα να βρίσκονται σε αγωνιστική ετοιμότητα» σημειώνει στην ανακοίνωσή της .

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το