Πολιτισμός

«Dare social awards 2019» για αγορά αναπηρικού αμαξιδίου αθλητή

Μια πρωτοβουλία δραστήριων γυναικών, που ιδρύθηκε με κυρίαρχο σκοπό να απαντήσει στις σύγχρονες και αυξανόμενες ανάγκες των γυναικών, των οικογενειών τους και της κοινότητας εν συνόλω. Για περίπου 10 ολόκληρα χρόνια δραστηριοποιούνταν σιωπηλά, με μοναδικό σκοπό την υποστήριξη όσων τις είχαν ανάγκη. Σύνθημά τους ήταν και παραμένει: «Βοηθάμε ανθρώπους για να βοηθούν ανθρώπους».
Σκοπός των εκδηλώσεών τους να υποστηρίξουν αδύναμες οικογένειες, αλλά και να ευαισθητοποιήσουν ανθρώπους, προκειμένου η δράση να δυναμώσει και να αυξηθεί το φιλανθρωπικό της έργο.

Μετά τη σύστασή της ως Πενθεσίλεια, στις 15 Νοεμβρίου 2017, όνομα που εμπνεύστηκαν από τη δυναμική αμαζόνα του Τρωικού πολέμου, η δράση τους έγινε γνωστή, καθώς προσέλκυσε αρκετές γυναίκες, αλλά και άνδρες ως εθελοντικά μέλη της.
Σε λιγότερο από έναν μήνα μετά τη σύσταση, 10 Δεκεμβρίου 2017, επιχειρούν την πρώτη επίσημη παρουσίαση της δράσης σε ένα κατάμεστο χώρο εστίασης, με μία κοινωνική εκδήλωση που συνόδευσαν εμπορικές επιχειρήσεις της πόλης και τα έσοδα διατέθηκαν για την ένδυση και υπόδηση των παιδιών του Ορφανοτροφείο Βόλου.
Στη συνέχεια με μικρές και διακριτικές εκδηλώσεις στήριξαν αρκετές γυναίκες και παιδιά που έχρηζαν βοήθειας.
Με την εκδήλωση της γιορτής της γυναίκας στις 8 Μαρτίου, που επίσης πλημύρισε από δυναμική και ενέργεια, ξεκίνησαν να υποστηρίζουν και έγιναν «ομπρέλα» του Ειδικού Σχολείου Αγριάς, αλλά και των «Κενταύρων» της Ν. Ιωνίας Βόλου, αφού η ευαισθησία για αυτά τα παιδιά προερχόταν από το παρελθόν.
Στις 9 Μαΐου, Γιορτή της Μητέρας, υποστήριξαν και ενίσχυσαν ψυχολογικά με έναν ιδιαίτερο τρόπο, όλες τις μητέρες του Ειδικού Σχολείου Αγριάς.

Τη Δευτέρα 25 Ιουνίου 2018, επιχειρούν να ενώσουν τις δυνάμεις τους με τους πολίτες του Βόλου, αλλά και της Λάρισας με την κοινωνική εκδήλωση «Dare social fashion show».
Τολμούν κοινωνικά να ξεσηκώσουν με αγάπη, μόδα, μουσική και χορό τις καρδιές μας, καθώς με τα έσοδα της εκδήλωσης υποστήριξαν κατασκευαστικές ανάγκες των δύο Ειδικών Σχολείων, που στεγάζουν περισσότερα από 40 παιδιά με ειδικές ανάγκες.
Με μια νέα εκδήλωση, η Πενθεσίλεια έρχεται για ακόμη μια φορά να χαρίσει χαμόγελα με το κοινωνικό της έργο.
Την Κυριακή 3 Φεβρουαρίου με το «Dare social awards 2019» στο Ergon Showground, έρχεται να τιμήσει τους συνανθρώπους, που δίνουν καθημερινά μάχη ζωής, κάνοντας περήφανη την κοινωνία και αναδεικνύοντας τη δύναμη του σώματος και ψυχής.
Αναγνωρίζουμε, τιμάμε, υποστηρίζουμε…

Τα έσοδα της εκδήλωσης θα διατεθούν για την αγορά αναπηρικού αμαξιδίου ενός εκ των αθλητών της Παραολυμπιακής Ομάδας Αθλητών του Συλλόγου Αργοναύτες Βόλου.
«Ένα εντυπωσιακό show αφιερωμένο στην αναγέννηση ψυχής. Θα δούμε πώς μέσα από τη δύναμη και την αγάπη της ψυχής μπορούμε να χαρίσουμε αληθινά χαμόγελα και όραμα για το αύριο. Θα ζήσουμε ιδιαίτερες στιγμές αναγνωρίζοντας, τιμώντας και υποστηρίζοντας συνανθρώπους μας» αναφέρεται σε ανακοίνωση.
Την Κυριακή 3 Φεβρουαρίου, στις 19.30, στον χώρο εκδηλώσεων του Ergon Showground, του Πολυχώρου Τσαλαπάτα, στον Βόλο.
Σημεία προπώλησης εισιτηρίων: Κατάστημα VIPS, Δημητριάδος 159, κατάστημα FMS, Αντωνοπούλου 15.

Share

Πρόσφατα άρθρα

Έκθεση

Έκθεση έργων τέχνης του Κωνσταντίνου Σπύρου με τίτλο «Θαλασσινές πορείες» με χειροποίητες κατασκευές πλοιαρίων από…

9 Ιανουαρίου 2024

Βραβεύσεις

Αρκετοί βραβεύτηκαν από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου στην εκδήλωση κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας. Κατά τη…

9 Ιανουαρίου 2024

Η 41χρονη Γεωργία χέρι χέρι με τον σύντροφό λίγη ώρα πριν τη δολοφονήσει

Βίντεο ντοκουμέντο που δείχνει την 41χρονη Γεωργία να περπατάει μαζί με τον σύντροφό της που…

9 Ιανουαρίου 2024

«Έφτασα 36 κιλά» – Η Κατερίνα Βισέρη μιλάει για τη μάχη της με τη νευρική ανορεξία

Η Κατερίνα Βισέρη συστήθηκε στο ευρύ τηλεοπτικό κοινό, μέσα από τη συμμετοχή της στο «GNTM»…

9 Ιανουαρίου 2024

Microsoft: Υπό έρευνα από την Κομισιόν η επένδυση στην OpenAI

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, τοποτηρητής των συνθηκών του ανταγωνισμού στην Ευρωπαϊκή Ενωση, ανακοίνωσε σήμερα ότι θα…

9 Ιανουαρίου 2024

Δολοφονία εγκύου στη Θεσσαλονίκη: «Έγινε λάθος, αλλιώς τα σχεδιάζαμε» – Τι είπε ο σύντροφος της 41χρονης στους αστυνομικούς

«Αλλιώς τα σχεδιάζαμε, έγινε λάθος». Αυτό φέρεται να είπε ο σύντροφος της 41χρονης εγκύου που…

9 Ιανουαρίου 2024