Τοπικά

ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Βόλου: Περιμένουμε από τη νέα κυβέρνηση την εφαρμογή των προτάσεών μας για τα πανεπιστήμια 

Η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Βόλου εκφράζει την πλήρη ικανοποίησή της για το αποτέλεσμα των εθνικών εκλογών και παράλληλα την ελπίδα ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης τηρήσει όλες τις δεσμεύσεις του που αφορούν την πανεπιστημιακή κοινότητα.

Όπως, συγκεκριμένα, αναφέρει η παράταξη σε ανακοίνωσή της:

Σήμερα, πρόκειται για μια νέα ημέρα και μία νέα προοπτική για την πατρίδα μας, που γεννά την ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον σε όλο τον ελληνικό λαό αλλά πρωτίστως στη νέα γενιά του τόπου. Ευελπιστούμε, ο νέος πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης να τηρήσει όλες τις δεσμεύσεις του που αφορούν την πανεπιστημιακή κοινότητα και η νέα κυβέρνηση να δράσει άμεσα ώστε να απαλλαγούμε επιτέλους από την ομηρία των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων από παθογένειες του παρελθόντος.

Στην κατεύθυνση αυτή, ως εκπρόσωποι της πλειοψηφίας των φοιτητών τόσο στο Βόλο όσο και εν γένει σε όλη την ελληνική επικράτεια, προσβλέπουμε από την νέα κυβέρνηση στην άμεση εφαρμογή των παρακάτω εγκεκριμένων από τους φοιτητές προτάσεων με γνώμονα την εγκαθίδρυση της λογικής και τον εκσυγχρονισμό των Ιδρυμάτων μας στα πρότυπα των Ευρωπαϊκών προτύπων. Συγκεκριμένα:

Για τα θέματα ασφάλειας:
1. Άμεση κατάργηση του ασύλου ανομίας, με την ταυτόχρονη επαναφορά και εφαρμογή του περιεχομένου του νόμου 4009/2011.
2. Θέσπιση πανεπιστημιακής αστυνομίας.
3. Αυτεπάγγελτη παρέμβαση της δημόσιας αρχής όταν διαπιστώνεται τέλεση εγκλημάτων στους χώρους των πανεπιστημίων.
4. Εγκατάσταση συστημάτων ασφαλείας σε χώρους των κτιρίων των Πανεπιστημίων, όπου βρίσκονται αντικείμενα μεγάλης αξίας (πχ εργαστήρια).

Για τα ακαδημαϊκά θέματα:
1. Μείωση Εισακτέων στα Πανεπιστήμια.
2. Θέσπιση των summer schools στους χώρους των Ιδρυμάτων με την συμμετοχή των φοιτητών από όλο τον κόσμο.
3. Αξιοποίηση των εκτάσεων των πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων από ιδιωτικές επιχειρήσεις για την κατασκευή επιπλέον εστιών οι οποίες θα παρέχονται στους δικαιούχους.
4. Παροχή κινήτρων από το κράτος στα υψηλά βαθμολογούμενα Ιδρύματα από τα πορίσματα της εξωτερικής αξιολόγησης, όπως χρηματικές πριμοδοτήσεις.
5. Θέσπιση μαθημάτων επιχειρηματικότητας σε όλα τα Πανεπιστήμια σε συνεργασία με επιχειρήσεις.
6. Είσοδος των τεχνολογικών startups εφαρμοσμένης έρευνας στα Πανεπιστήμια.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το