Κόσμος

Δανία: Οικονομική ενίσχυση στην αστυνομία μετά τις επιθέσεις στην Κοπεγχάγη

Copenhagen on edge after second shooting in city centre

Ένα πακέτο ύψους 130 εκατομμυρίων ευρώ ανακοίνωσε πως θα διαθέσει η Δανία για την ενίσχυση της αστυνομίας και των υπηρεσιών πληροφοριών, μία κίνηση που έρχεται λίγες ημέρες μετά τις αιματηρές επιθέσεις στη Κοπεγχάγη.

Από τις συνολικά 970 εκατομμύρια κορώνες Δανίας (130 εκατομμύρια ευρώ), η κυβέρνηση πρόκειται να διαθέσει 415 εκατομμύρια κορώνες (55 εκατομμύρια ευρώ) στις υπηρεσίες συλλογής πληροφοριών και παρακολουθούν τις τρομοκρατικές απειλές από το εξωτερικό.

Περίπου 350 εκατομμύρια κορώνες (47 εκατομμύρια ευρώ) σκοπεύει να δαπανήσει στις υπηρεσίες ασφαλείας, οι οποίες θα παρακολουθούν και θα ανταποκρίνονται σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης καθώς και για την αναβάθμιση των συστημάτων τεχνολογίας.

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης χαιρέτησαν την ανακοίνωση αυτή της κυβέρνησης. Σύμφωνα με μέσα ενημέρωσης της χώρας αυτής, αστυνομικοί έχουν επανειλημμένως δηλώσει ότι ο εξοπλισμός καθώς και η εκπαίδευσή τους είναι ανεπαρκή με αποτέλεσμα η ανταπόκρισή τους στις επιθέσεις που έλαβαν χώρα το περασμένο Σαββατοκύριακο στην Κοπεγχάγη να μην είναι επαρκής. Πέντε αστυνομικοί τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια των επιθέσεων.

«Μετά τα γεγονότα του Σαββατοκύριακου, διαπιστώσαμε ότι υπάρχουν πρόσθετες προκλήσεις που αφορούν στον εξοπλισμό των αστυνομικών και την εκπαίδευσή τους», δήλωσε σε δημοσιογράφους ο επικεφαλής του κόμματος της αντιπολίτευσης των Φιλελευθέρων, Λαρς Λόκε Ράσμουσεν.

Πριν από μερικές ημέρες, ένας ένοπλος άνδρας εισέβαλε στο κτίριο όπου πραγματοποιούνταν εκδήλωση και άνοιξε πυρ σκοτώνοντας έναν άνθρωπο. Λίγες ώρες αργότερα, άνοιξε πυρ σε μια εβραϊκή συναγωγή με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ένας ακόμα άνθρωπος. Οι αρχές εντόπισαν και σκότωσαν τον δράστη. Η πρωθυπουργός της χώρας, Χέλε Τόρνινγκ-Σμιτ χαρακτήρισε τις επιθέσεις ως τρομοκρατικές.

Πηγή:ethnos.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το