Τοπικά

Δανειστική Τράπεζα Περούκας από τον Σύλλογο Καρκινοπαθών Μαγνησίας

«Τράπεζα Περούκας» για γυναίκες που πολεμούν τον καρκίνο έχει δημιουργήσει ο σύλλογος καρκινοπαθών στη Μαγνησία, μια πρωτοβουλία που ξεκίνησε το 2012.  Ο σύλλογος βοηθά άπορες γυναίκες, πληρώνοντας τις κλινικές, τα φάρμακα και τις θεραπείες. Το κόστος για μια περούκα δεν είναι μικρό, ενώ συνήθως οι φθηνές είναι κακής ποιότητας και δεν μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες των γυναικών.

“Είμαστε ένας τοπικός εθελοντικός οργανισμός με αποστολή την αντιμετώπιση του καρκίνου και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ατόμων που πάσχουν’, σημειώνει η πρόεδρος κ. Ιωάννου.

Το 2011 μερικές γυναίκες που είχαν περάσει από τη «φωτιά» του καρκίνου, με οδηγό την αείμνηστη Ελένη Φουστούκου, δημιούργησαν τον Σύλλογο Καρκινοπαθών Ν, Μαγνησίας «ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΩ» με σκοπό την υποστήριξη των  Καρκινοπαθών  και  την αποφυγή της ταλαιπωρίας τους να μεταβαίνουν σε γειτονικούς Νομούς για την νοσηλεία τους, αφού στο Βόλο  δεν υπήρχε Μονάδα Χημειοθεραπείας.    Το 2012-13 μετά από την οικονομική ενίσχυση από τον Χαράλαμπο. Τσιμά,  με τις δωρεές πολιτών μας αντί  στεφάνων, με εκδηλώσεις του Συλλόγου, συνδρομές μελών καθώς και με τη συμπαράσταση όλων των Διοικήσεων, ανακαινίστηκε και παραδόθηκε στο Αχιλλοπούλειο Νοσοκομείο, και κατ επέκταση στους πολίτες της Μαγνησίας μια πλήρως εξοπλισμένη Μονάδα Χημειοθεραπείας (με κρεβάτια. κουβέρτες, πολυθρόνες νοσηλευτικό υλικό κλπ). Με πολύ κόπο και προσπάθειες αυτή την στιγμή τρεις ογκολόγοι εξυπηρετούν και προσφέρουν την νοσηλεία που χρειάζονται οι καρκινοπαθείς του Βόλου.

Το 2018  ο κ. Χ. Μπακόπουλος, παραχώρησε στον Σύλλογο ένα διαμέρισμα στην Τάκη Οικονομάκη 51 -2ος όροφος . Έτσι, ο Σύλλογος απέκτησε  το δικό του Σπίτι το οποίο οι Καρκινοπαθείς μπορούν να επισκέπτονται κάθε στιγμή για ενημέρωση και εξυπηρέτησή τους

 Τι κάνει ο Σύλλογος

Παρέχει βοήθεια και υποστήριξη στα άτομα που πάσχουν από καρκίνο ώστε να ζήσουν μια  πληρέστερη και ποιοτική ζωή, εφαρμόζοντας ολιστική-βιοψυχοκοινωνική προσέγγιση για τις ασθένειες.

 • Είναι φιλανθρωπικός οργανισμός που στηρίζει με διάφορους τρόπους τους καρκινοπαθείς
 • Είναι πηγή πληροφοριών για τα νέα μέλη και το ευρύ κοινό
 • Συνεργάζεται  με τοπικούς φορείς και υποστηρίζει με τη βοήθειά τους όσους πλήττονται από την ασθένεια.
 • Στην υποστήριξη που παρέχει  βοηθούν επαγγελματίες υγείας και ψυχικής υγείας, μέλη που ξεπέρασαν τον καρκίνο και άτομα με συγγενείς και αγαπημένα πρόσωπα που πάσχουν, περνούν δύσκολες στιγμές και βιώνουν φόβο και άγχος.

Τι μπορείτε να κάνετε

 • Να δανειστείτε περούκα  από την Δανειστική Τράπεζα Περούκας και άλλα αξεσουάρ για τις δύσκολες μέρες
 • Να δανειστείτε βιβλία από την Δανειστική βιβλιοθήκη του Συλλόγου
 • Να ζητήσετε συμβουλές και υποστήριξη από τα μέλη του Συλλόγου
 • Να ζητήσετε δωρεάν ψυχολογική  υποστήριξη (ψυχολόγος κ, Α. Μιχοπούλου, εθελόντρια)
 • Να συμμετέχετε σε θεατρική ομάδα (θεατρολόγος κα .Χ. Στόγια, εθελόντρια
 • Να συμμετέχετε σε ομάδες Art Therapy (μουσική, ζωγραφική, χαρτογλυπτική)
 • Να συμμετέχετε σε εκδρομές του Συλλόγου
 • Να  βοηθήσετε συμμετέχοντας στη διάθεση οικονομικών κουπονιών
 • Να συμμετέχετε στο πρόγραμμα Αιμοδοσίας δηλώνοντας τον αριθμό 15389 ο οποίος ανήκει στο Σύλλογο

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το