Τοπικά

Δάνειο 150.000 ευρώ θα λάβει ο Δήμος Ζαγοράς- Μουρεσίου για εξόφληση δανείου της πρώην Αναπτυξιακής Επιχείρησης

Στη λήψη δανείου συνολικού ποσού 150.000 ευρώ από τράπεζα ή το Ταμείο Παρακαταθηκών & Δανείων, προκειμένου να γίνει εφάπαξ εξόφληση του δανείου που είχε λάβει η πρώην Δημοτική Επιχείρηση με την επωνυμία «Ενιαία Δημοτική Αναπτυξιακή Επιχείρηση Μουρεσίου» από την Τράπεζα Πειραιώς, θα προχωρήσει ο Δήμος Ζαγοράς- Μουρεσίου με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.
Να αναφερθεί ότι για την προαναφερόμενη οφειλή υφίσταται εγγραφή βάρους (προσημείωσης υποθήκης) σε περιουσιακό στοιχείο του Δήμου Ζαγοράς – Μουρεσίου ποσού 241.399,36 ευρώ, σύμφωνα και με τη σχετική εισήγηση και την έγγραφη ενημέρωση της Τράπεζας Πειραιώς Α.Ε., με βάση και την οποία θα λάβει χώρα διαγραφή ποσού 105.525,07 ευρώ από τη συνολική οφειλή, εφόσον καταβληθεί εφάπαξ το ποσό των 135.874,29 ευρώ το αργότερο μέχρι την 15 Νοεμβρίου 2020.
Η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου θα αναλάβει τη διεκπεραίωση της διαδικασίας εξεύρεσης της καλύτερης προσφοράς επιτοκίου από Τραπεζικό Ίδρυμα της Ελλάδας ή το Ταμείο Παρακαταθηκών & Δανείων.

Στην εισήγησή του ο δήμαρχος Ζαγοράς- Μουρεσίου Π. Κουτσάφτης ανέφερε ότι «η Ενιαία Δημοτική Αναπτυξιακή Επιχείρηση Μουρεσίου» του πρώην Δήμου Μουρεσίου με την Τράπεζα Πειραιώς είχε συνάψει Δάνειο και με σημερινό οφειλέτη τον Δήμο Ζαγοράς Μουρεσίου με συνολική οφειλή 241.399,36 ευρώ.
Μετά από ενέργειες που πραγματοποιήθηκαν από μέρους του Δήμου μας σε συνέχεια προηγούμενων διαπραγματεύσεων διασφαλίστηκε η διαγραφή του ποσού των 105.525,07 ευρώ σε περίπτωση εξόφλησης της υπόλοιπης οφειλής που ανέρχεται στο ποσό των 135.874,29€ όχι αργότερα από της 15/11/2020. Με μόνο σκοπό την ελάφρυνση της οικονομικής κατάστασης του Δήμου και τη μείωση των τρεχουσών υποχρεώσεων εισηγούμαστε την εξεύρεση της καλύτερης προσφοράς επιτοκίου από Τραπεζικό Ίδρυμα της Ελλάδας ή του Ταμείο Παρακαταθηκών & Δανείων με σκοπό τη συμφέρουσα πρόσφορα για την προμήθεια δανείου συνολικού ποσού 150.000,00 ευρώ, προκειμένου να προβούμε στην εξόφληση της ανωτέρω οφειλής συνολικού ποσού 135.874,29 € πλέον νόμιμους τόκους και έξοδα διαχείρισης φακέλου και να τύχουμε της διαγραφής του υπολοίπου ποσού.
Η επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Μαρία Σαμαρά τόνισε μεταξύ άλλων: «Το 2016 η κ. Χριστοδούλου Γεωργία είχε φέρει ρύθμιση ως την πλέον συμφέρουσα λύση και την είχαμε ψηφίσει ομόφωνα. Αν κρίνετε ότι είναι για το συμφέρον του Δήμου δεχόμαστε την εισήγηση, αλλά ας το φέρεται το θέμα εντός ημερήσιας διάταξης με πιο εμπεριστατωμένη εισήγηση. Με την προϋπόθεση να μην «κοκκινίσουμε» σαν Δήμος στο Ταμείο Παρακαταθηκών & Δανείων, γιατί υπάρχει κάποιο όριο στα ποσά».

Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δημ. Χιώτης ανέφερε ότι «ήδη σε σχέση με το 2016, κάποια δάνεια που είχαμε ρυθμίσει στο Ταμείο Παρακαταθηκών & Δανείων έχουν εξοφληθεί, ενώ και στα υπόλοιπα που απομένουν έχουν μειωθεί τα ποσά, καθόσον είμαστε συνεπέστατοι. Για το συγκεκριμένο δάνειο, είναι εμφανής η ωφέλεια του Δήμου, καθόσον θα υπάρξει διαγραφή ποσού 105.000 ευρώ περίπου από τη σημερινή οφειλή μας προς την Τράπεζα Πειραιώς, με αποτέλεσμα την περαιτέρω οικονομική μας ελάφρυνση. Επίσης, το επιτόκιο του εν λόγω δανείου προς την Τράπεζα Πειραιώς Α.Ε. ανέρχεται σήμερα στο 9% περίπου, ενώ το δάνειο που θα λάβουμε για την εξόφλησή του από το Ταμείο Παρακαταθηκών & Δανείων θα έχει επιτόκιο 2% περίπου».

Share

Πρόσφατα άρθρα

Θρήνος στην Πέλλα μετά το θανατηφόρο τροχαίο των δύο νέων

Στο πένθος έχει βυθιστεί η περιοχής της Αριδαίας στην Πέλλα μετά από ένα τραγικό τροχαίο…

13 Μαρτίου 2024

Πάτρα: Αποσωληνώθηκε βρέφος 30 ημερών που μεταφέρθηκε χθες χωρίς σφυγμό σε νοσοκομείο – Παραμένει στη ΜΕΘ

Αισιόδοξα είναι τα νέα που φτάνουν από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών, αναφορικά με την πορεία…

13 Μαρτίου 2024

Γεωργιάδης για καρκινοπαθή: Δεν προσήλθε στο ραντεβού – Δεν καθυστέρησε πάνω από βδομάδα το φάρμακο

Για τα απογευματινά χειρουργεία και την φωτογραφία με τον πρώτο ασθενή που χειρουργήθηκε αναφέρθηκε μεταξύ…

13 Μαρτίου 2024

Tzane: Πώς πέθανε ο TikToker στην Ιταλία – Αποτυπωμένες σε βίντεο οι τελευταίες στιγμές του

Θλίψη επικρατεί μετά τον θάνατο του γνωστού Έλληνα TikToker «Tzane» ο οποίος έχασε τη ζωή…

13 Μαρτίου 2024

Ο Αχ. Μπέος απαντά στην Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων: “Να αναζητήσουν και να αναδείξουν πρόσωπα και καταστάσεις που φθείρουν και υπονομεύουν το λειτούργημά τους”

Απάντηση του Δημάρχου Βόλου, κ. Αχιλλέα Μπέου στην ανακοίνωση της Ενωσης Δικαστών και Εισαγγελέων:  "Εξαιρετική,…

13 Μαρτίου 2024

Πέθανε ο άνθρωπος που έζησε για πάνω από 70 χρόνια σε σιδερένιο πνεύμονα

Πέθανε σε ηλικία 78 ετών ο άνθρωπος που έζησε για πάνω από 70 χρόνια σε…

13 Μαρτίου 2024