Τοπικά

Δακτύλιος στο Βόλο για την αντιμετώπιση έκτακτου επεισοδίου ατμοσφαιρικής ρύπανσης

AEROR

Ο Δήμος Βόλου καλείται να εξειδικεύσει τα έκτακτα μέτρα που θα εφαρμόσει σε περίπτωση επεισοδίου ατμοσφαιρικής ρύπανσης στην περιοχή, στο πλαίσιο του «Σχεδίου βραχυπρόθεσμης δράσης για την αντιμετώπιση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης στην περιοχή του Πολεοδομικού Συγκροτήματος Βόλου − Ν. Ιωνίας», που έχει εγκριθεί με απόφαση του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας.

Το θέμα θα τεθεί προς συζήτηση στην συνεδρίαση της Επιτροπής Βιώσιμης Κινητικότητας του Δήμου Βόλου, αύριο Παρασκευή στις 12 το μεσημέρι. Τα μέλη της Επιτροπής θα κληθούν να εγκρίνουν την εισήγηση της υπηρεσίας. Προτείνεται, συγκεκριμένα, ο καθορισμός δακτυλίου δρόμου, στον οποίο θα επιτρέπεται η εκ περιτροπής κυκλοφορία (μονά – ζυγά) των ιδιωτικής χρήσεως επιβατικών και φορτηγών αυτοκινήτων από 8,00 π.μ. έως 20,00 μ.μ.
Ο δακτύλιος θα τίθεται σε λειτουργία όταν οι τιμές καταγραφής της ατμοσφαιρικής ρύπανσης είναι ίσες ή μεγαλύτερες των οριακών τιμών ρύπανσης που αντιστοιχούν σε επεισόδιο ρύπανσης και τίθεται σε εφαρμογή το στάδιο έκτακτων μέτρων, σύμφωνα με τα άρθρα 3 και 4 της ανωτέρω απόφασης.
Ο δακτύλιος θα περικλείεται από τις εξής οδούς: Κοραή – Αναλήψεως – Φιλελλήνων – Αργοναυτών.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το