Κόσμος

Δάκρυσε μπροστά στις κάμερες ο Ομπάμα μιλώντας για τα μέτρα κατά της οπλοκατοχής (video)

obama.5.1.708
Με έντονη συναισθηματική φόρτιση, ο Μπαράκ Ομπάμα κάποια στιγμή δάκρυσε, μιλώντας στο Λευκό Οίκο για τα μέτρα κατά της οπλοκατοχής.

Εχοντας γύρω του συγγενείς θυμάτων από επιθέσεις με όπλα, ο Ομπάμα εξήγησε τη λογική του πίσω από τα πλάνα που πρόσφατα ανακοίνωσε για τις δράσεις σχετικά με την οπλοκατοχή. «Κάθε φορά που σκέφτομαι αυτά τα παιδιά, γίνομαι έξαλλος», είπε ο Αμερικανός πρόεδρος αναφερόμενος στο μακελειό του 2013 στο δημοτικό σχολείο Σάντι Χουκ, στο Νιουτάουν του Κονέκτικατ. Με το κοινό να χειροκροτεί, ο Ομπάμα ανέβασε περισσότερο τον τόνο της φωνής του, μιλώντας για επιθέσεις που έχουν στιγματίσει τις ΗΠΑ τα προηγούμενα χρόνια.

«Εχουμε δικαίωμα στη ζωή, την ελευθερία και το κυνήγι της ευτυχίας. Αυτά τα δικαιώματα αφαιρέθηκαν από τα κολεγιόπαιδα στο Μπλάκσμπεργκ και την Σάντα Μπάρμπαρα. Από τους μαθητές λυκείου στο Κολουμπάιν, από παιδιά της πρώτης τάξης στο Νιουτάουν. Παιδιά της πρώτης τάξης. Και από κάθε οικογένεια που ποτέ δεν φαντάστηκε ότι οι αγαπημένοι τους θα πέσουν νεκροί από σφαίρα όπλου», είπε ο Ομπάμα, σκουπίζοντας τα δάκρυά του.

Ο Αμερικανός πρόεδρος παρουσίασε τις λεπτομέρειες του πλάνου του, εξηγώντας τους νέους κανόνες που περιορίζουν τους τύπους ιδιωτών που μπορούν να πουλάνε όπλα χωρίς να κάνουν έλεγχο για τους πελάτες τους, σημειώνοντας ότι το FBI θα προσλάβει 230 νέους πράκτορες οι οποίοι θα αναλάβουν αυτούς τους ελέγχους.

«Ο καθένας που πουλάει όπλα θα πρέπει να έχει άδεια ή αλλιώς θα υπόκεινται σε ποινικές διώξεις», τόνισε ο Ομπάμα, που απάντησε και τους επικριτές του λέγοντας ότι σε πολιτείες όπου χαλάρωσαν οι περιορισμοί για τους ελέγχους οπλοκατοχής- ιδιαίτερα στο Μιζούρι- υπήρξε αύξηση της βίας σύμφωνα με ορισμένες μελέτες.

«Σε αντίθεση με τους ισχυρισμούς κάποιων υποψήφιων προέδρων, αυτό δεν είναι μία συνωμοσία για να πάρουμε τα όπλα από όλο τον κόσμο. Αν περάσεις τον έλεγχο, μπορείς να αγοράσεις όπλο», τόνισε ακόμη.

Πηγή www.iefimerida.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το