Ελλάδα

Daily Mail για Περιστέρα: «Η γυναίκα που ριζοσπαστικοποίησε τον Έλληνα Τσε Γκεβάρα»

tsipras-baziana

Είναι στο πλευρό του Αλέξη Τσίπρα 23 ολόκληρα χρόνια και πάντα κρατούσε χαμηλό προφίλ, ωστόσο, το πρόσωπο της κυρίας Μπαζιάνα, συντρόφου του νέου Έλληνα πρωθυπουργού, κάνει τις τελευταίες ώρες τον γύρο του κόσμου μέσα από δημοσιεύματα σε διεθνή ΜΜΕ, τα οποία προσπαθούν να «γνωρίσουν» τη δυναμική -όπως μερικά την χαρακτηρίζουν- και διακριτική γυναίκα πίσω από τον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ.

Αφιέρωμα στην Περιστέρα Μπαζιάνα φιλοξενεί σήμερα στην ιστοσελίδα της η βρετανική Daily Mail η οποία χαρακτηρίζει τη σύντροφο του Αλέξη Τσίπρα ως «την γυναίκα που ριζοσπαστικοποίησε τον “Έλληνα Τσε Γκεβάρα”», τη ντροπαλή σύντροφο που «βοήθησε τον νέο πρωθυπουργό της χώρας να ηγηθεί σε μαθητικές, κομμουνιστικές κινητοποιήσεις».

«Ο Αλέξης Τσίπρας μπορεί να περιγράφεται ως ο “Έλληνας Τσε Γκεβάρα”, αλλά πολλοί πιστεύουν ότι η “Μπέτυ” -η σύντροφος του νέου πρωθυπουργού της Ελλάδας- είναι η πραγματική ριζοσπάστης», γράφει η  Daily Mail και προσθέτει ότι η κυρία Μπαζιάνα είναι η μητέρα των δύο παιδιών του Αλέξη Τσίπρα, μια γυναίκα η οποία «ενθάρρυνε τον 40χρονο πολιτικό να ασχοληθεί με την πολιτική, όταν εκείνος ενδιαφερόταν περισσότερο για τα σπορ».

Στη συνέχεια, αναφέρει ότι γνωρίστηκαν με τον κ. Τσίπρα όταν ακόμα ήταν μαθητές και ότι έδωσε μαζί του πολλούς αγώνες, όλα αυτά τα χρόνια.

Ωστόσο, σύμφωνα με τη Daily Mail, πολλοί πιστεύουν ότι η Μπέτυ, με την ισχυρή θέληση, που είναι στο πλευρό του κ. Τσίπρα περισσότερα από 20 χρόνια, «ίσως γίνει η πραγματική δύναμη πίσω από τον “θρόνο”».

Πηγή:protothema.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το