Τοπικά

Δ. Ζαγοράς – Μουρεσίου: Εκμίσθωση ομπρελοκαθισμάτων σε 20 επιχειρήσεις

Στην εκμίσθωση των ομπρελοκαθισμάτων σε 20 όμορες επιχειρήσεις προχώρησε ο Δήμος Ζαγοράς-Μουρεσίου με την τιμή για το κάθε τετραγωνικό μέτρο να ανέρχεται στα 6,5 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο. Η μίσθωση είναι τριετής.
Βέβαια το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος πέφτει μέσα στην έναρξη των ενδοσχολικών και πανελλαδικών εξετάσεων που σημαίνει ότι πολλές οικογένειες δύσκολα θα μετακινηθούν.
Βέβαια σημαντικός είναι ο ρόλος και του καιρού. Αν και ο καιρός είναι καλός, τότε ακόμη και μονοήμερες αποδράσεις θα υπάρξουν στο Ανατολικό Πήλιο.
Ο Δήμος Ζαγοράς-Μουρεσίου προετοιμάζεται για την έλευση του τριημέρου του Αγίου Πνεύματος με την ελπίδα να είναι πολλοί οι επισκέπτες που θα μεταβούν στη περιοχή για να απολαύσουν τις ολιγοήμερες διακοπές τους.
Ήδη γίνεται καθαρισμός των πρανών από τις παραλίες και το οδικό δίκτυο, ενώ εκμισθώθηκαν και τα ομπρελοκαθίσματα στις παραλίες.
Ο πρόεδρος της τουριστικής επιτροπής του Δήμου Ζαγοράς-Μουρεσίου κ. Απόστολος Σουλδάτος ανέφερε πως «προετοιμαζόμαστε για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος και ελπίζουμε να υπάρξει σημαντική προσέλευση επισκεπτών. Πολλά θα εξαρτηθούν από τις καιρικές συνθήκες που θα επικρατήσουν. Παράλληλα αυτή την περίοδο είναι σε εξέλιξη και οι εξετάσεις στα σχολεία που είναι ανασταλτικός παράγοντας. Ωστόσο εμείς αισιοδοξούμε και από τον Αη-Γιάννη που έχουμε εικόνα, η πληρότητα αυτή τη στιγμή αγγίζει το 60-70%.
Ο κ. Σουλδάτος επισήμανε πως μέσα στις ενέργειες που έχουν γίνει για την οργάνωση των υποδομών, είναι και η εκμίσθωση των ομπρελοκαθισμάτων σε όμορες επιχειρήσεις. Συνολικά υπήρξαν 20 επιχειρήσεις στις οποίες έγιναν οι εκμισθώσεις στις παραλίες του Ανατολικού Πηλίου με το ποσό ανά τετραγωνικό μέτρο να κυμαίνεται στα 6,5 ευρώ.
Παράλληλα επισήμανε πως ήδη αρκετές επιχειρήσεις έχουν ανοίξει για τη θερινή περίοδο, αν και τα βήματα είναι σε γενικές γραμμές δειλά-δειλά.
Επίσης από σήμερα ξεκινά η μονοδρόμηση στον Αη-Γιάννη για τα οχήματα που κατευθύνονται στην παραλία, ενώ θα υπάρξει και σηματοδότηση.
Φώτης Σπανός

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το