Τοπικά

Δ. Κουρέτας: Αφιερώνω στη γυναίκα μου, τη Χαριτίνη, το 5,5% στις περιφερειακές εκλογές

Σε δήλωση του για το αποτέλεσμα των εκλογών για την Περιφέρεια Θεσσαλίας, ο επικεφαλής της κίνησης “Πρωτοβουλία”, καθηγητής Δημήτρης Κουρέτας, επισημαίνει τα ακόλουθα:

Πέρυσι μετά της Παναγιάς στις 15 Αυγούστου, έβλεπα μελετώντας τα στοιχεία των απορροφήσεων στην περιφέρεια Θεσσαλίας, ότι υπήρχε μια μεγάλη απόκλιση από αυτά που έπρεπε να γίνουν και είχαν συμφωνηθεί με την ΕΕ τον Φλεβάρη του 2015. Τα σοβαρά αναπτυξιακά θέματα δεν είχαν καθόλου αγγιχθεί. Γίνονταν έργα υποδομής αλλά χωρίς όραμα. Διεκπεραιωτικά. Έτσι έστειλα ένα μέιλ σε καμιά διακοσαριά ανθρώπους που είχα γνωρίσει τα τελευταία 20 χρόνια που είμαι στη Λάρισα, και με γνώριζαν στον ενα η άλλο βαθμό και άρχισα να πηγαίνω να τους συναντώ. Τους εξήγησα οτι έπρεπε να δημιουργηθεί στη Θεσσαλία μια κίνηση, όχι απαραίτητα για συμμετοχή στις Περιφερειακές εκλογές, που θα βάλει κάτω τα σοβαρά αναπτυξιακά θέματα της περιφέρειας μας. Για να φτάσω να γυρίζω τη Θεσσαλία προηγήθηκαν 6 χρόνια σοβαρής μελέτης σε βάθος.
Έτσι λοιπόν άρχισε η Πρωτοβουλία.
Αρχές Δεκέμβρη είχαμε συμφωνήσει με αρκετούς να το τολμήσουμε. Και το τολμήσαμε. Γύρισα με το αμάξι μου όλη τη Θεσσαλία εξηγώντας και μιλώντας με κόσμο. Έκανα 18.500 χιλιόμετρα μόνος μου σε έξι μήνες. Θυμάμαι τον Φλεβάρη γυρνώντας από τα χωριά της Καλαμπάκας ξημερώματα, έφυγα από τον δρόμο και ξύπνησα από το θόρυβο που έκαναν οι ράγες του τραίνου. Ήταν ότι πιο δύσκολο έχω κάνει στη ζωή μου. Όμως το πίστεψα.
Προσπάθησα με όλους τους ανθρώπους που ήρθαν μαζί μου, που τους υπερευχαριστώ, να εξηγήσω ποια θα μπορούσε να ήταν η πορεία της Θεσσαλίας με τα χρήματα που ήδη είχαμε και δεν τα είχαμε αγγίξει. Ο κ. Αγοραστός δεν μπήκε σε καμία σοβαρή συζήτηση. Το ίδιο και ο κ. Τσιλιμίγκας. Άρα πέρασε η προεκλογική περίοδος χωρίς να συζητήσουμε σοβαρά. Μόνο κορόνες χωρίς οσία. Έμαθα όμως κάτι και πήρα ένα μεγάλο μάθημα που με κάνει σοφότερο όλο αυτό το εννιάμηνο.
Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΜΑΘΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ.
Θα τα πούμε σύντομα αναλυτικά.
Θέλω να ευχαριστήσω από εδώ τη γυναίκα μου Χαριτίνη που με ανέχεται με τις ιδιοτροπίες μου και με ανέχτηκε ολοκληρωτικά και τώρα χωρίς να μου πει ούτε μια φορά , κάτι που ενδεχομένως θα με αποθάρρυνε. Όπως και όλα τα παιδιά του εργαστηρίου που την κοπανούσα νωρίς για να τρέξω να προλάβω. Sorry παιδιά. Στη Χαριτίνη λοιπόν. Την αγαπώ και της αφιερώνω όπως και σε όλους τους υποψήφιους μας που σηκώσανε ένα σταυρό αυτό το εξάμηνο, τούτο το μικρό 5,5% στις περιφερειακές εκλογές. Χωρίς λεφτά, χωρίς χορηγούς . Μόνο με την αγάπη του κόσμου. Ευχαριστώ όλους όσους μας στήριξαν με την ψήφο τους.
Venceremos ρε…..

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το