Τοπικά

Δ. Κουτσιφέλης: Σύρομαι σε απόλυση για να εξυπηρετηθούν σκοπιμότητες σε βάρος της ΔΕΥΑΜΒ και των εργαζομένων»

Την απόφαση της απόλυσής του από τη ΔΕΥΑΜΒ καταγγέλλει ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στην Επιχείρηση, Δημήτρης Κουτσιφέλης, επισημαίνοντας πως όχι μόνο δεν εξετάστηκε από την αρμόδια επιτροπή αλλά επιπλέον δεν του δόθηκε η δυνατότητα να απολογηθεί. Ο πρόεδρος των εργαζομένων της Επιχείρησης, μιλώντας σήμερα στη “Θ” TV, δήλωσε σίγουρος για την ακύρωση της απόφασης του Πειθαρχικού Συμβουλίου, όπως και για την παραδειγματική τιμωρία όσων συνέπραξαν σε αυτή, τονίζοντας ότι σύρεται σε μια καταδίκη προκειμένου να εξυπηρετηθούν συγκεκριμένα συμφέροντα. Τέλος αποκάλυψε ότι με την αγωγή που κατέθεσε η νέα διοίκηση διεκδικεί ποσό μικρότερο κατά 2,7 εκ. ευρώ από την ΕΡΓΗΛ, σε σχέση με τις διεκδικήσεις της προηγούμενης δημοτικής αρχής, γεγονός που «αδυνατίζει» τη νομική θέση της ΔΕΥΑΜΒ.
«H απόφαση για την απόλυση μου είναι το αποτέλεσμα μιας ολοσχερώς παράνομης διαδικασίας η οποία προσκρούει σε σωρεία άρθρων του ποινικού κώδικα, των αποφάσεων του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΥΑΜΒ που έχουν λάβει οι ίδιοι και κάθε σημείο του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας σε ότι αφορά το Πειθαρχικό Δίκαιο, αλλά και των νόμων οι οποίοι καθορίζουν τις πειθαρχικές διαδικασίες εναντίων των υπαλλήλων του ευρύτερου δημοσίου τομέα», δήλωσε ο κ. κ. Κουτσιφέλης για την απόλυσή του. Επίσης ανέφερε ότι η Εξεταστική Επιτροπή η οποία είχε αποφασιστεί από το Πειθαρχικό Συμβούλιο προκειμένου να ελέγξει το θέμα, δεν του επέτρεψε καν να εξεταστεί. «Η Εξεταστική Επιτροπή η οποία ήταν διμελής και είχαν αντίθετη άποψη για την παραπομπή δεν μου επέτρεψε να εξεταστώ παρότι το ζήτησα δυο φορές γραπτώς. Στη συνέχεια το Πειθαρχικό Συμβούλιο δεν μου επέτρεψε να απολογηθώ. Σύρομαι σε μια καταδίκη, όπως την έχουν στο μυαλό τους άρον- άρον για να εξυπηρετήσουν κάποιες σκοπιμότητες που είναι σε βάρος των εργαζομένων και της επιχείρησης».
Ο κ. Κουτσιφέλης δήλωσε βέβαιος για την ακύρωση των όποιων αποφάσεων της διοίκησης, επισημαίνοντας ότι οι συμπράξαντες μέχρι σήμερα, όπως και όσοι θα συμπράξουν αύριο, θα τιμωρηθούν παραδειγματικά από τη Δικαιοσύνη. «Η τιμωρία του κ. Στάμου που με διέσυρε το 2010 θα μοιάζει χάδι μπροστά στην παραδειγματική τιμωρία των σημερινών ενεργούντων εναντίον μου» ανέφερε χαρακτηριστικά. Όπως είπε, ήδη έχει προσφύγει στη Δικαιοσύνη και θα συνεχίσει να το κάνει για κάθε παρανομία ενώ σκοπεύει να προσφύγει και στις Διοικητικές Αρχές.
«Δεν ξέρω το λόγο της απόλυσή μου, όπως δεν μου διευκρίνισαν ποτέ και τα αδικήματα για τα οποία παραπέμφθηκα. Δεν μου έχουν δώσει τα έγγραφα με τα οποία με κατηγορούν, δεν μου είπαν ποιες είναι αυτές οι κατηγορίες. Αυτή η διαδικασία προβλέπεται από κάθε κώδικα Πειθαρχικού Δικαίου, των Δημοτικών και κοινοτικών υπαλλήλων και τον Οργανισμό εσωτερική υπηρεσίας της ΔΕΥΑΜΒ και οι παρανομίες προσκρούουν σε μια αλυσίδα άρθρων του Ποινικού Κώδικα. Πχ. Έχουν παραβιάσει το άρθρο 30 που σχετίζεται με την απολογία του κατηγορούμενου».
Με τη νέα αγωγή η ΔΕΥΑΜΒ διεκδικεί 2,7 εκ. λιγότερα από την ΕΡΓΗΛ
Αναφορικά με την υπόθεση της ΕΡΓΗΛ ο κ. Κουτσιφέλης μίλησε για τη νέα αγωγή της τωρινής διοίκησης, με την οποία διεκδικείται το ποσό των 2,8 εκ ευρώ από την εταιρεία, ενώ με την προηγούμενη αγωγή η ΔΕΥΑΜΒ διεκδικούσε το ποσό των 5,5 εκ. ευρώ.
«Τη δεύτερη εβδομάδα του Φεβρουαρίου 2015 υπήρχε μια αγωγή η οποία διεκδικούσε από την ΕΡΓΗΛ 5,5 εκ ευρώ. Η αγωγή αυτή ακυρώθηκε από την παρούσα διοίκηση και τη θέση πήρε μια άλλη αγωγή, η οποία τα 5,5 εκ. ευρώ τα έκανε 2,8. Όλη αυτή η ιστορία των δικαστικών αγωγών κρατιέται κρυφή, όπως δεν γνωρίζει ο κόσμος ότι επί των ημερών της τωρινής αρχής έχουν χαθεί μία σειρά από δίκες. Δεν ενημερώνεται κανένας για αυτά. Αυτή η αλλαγή νομικά αδυνατίζει τη θέση της ΔΕΥΑΜΒ».

Share

Πρόσφατα άρθρα

Χρ. Τριαντόπουλος: Καταβλήθηκε το ήμισυ της επιχορήγησης ύψους 1 εκατ. ευρώ προς 91 επιχειρήσεις που επλήγησαν από την πυρκαγιά του καλοκαιριού στη Μαγνησία

Η υλοποίηση του πλαισίου της κρατικής αρωγής προς επιχειρήσεις και κτηνοτροφικές μονάδες που επλήγησαν από…

4 Δεκεμβρίου 2023

Από τη βλάβη στους πνεύμονες μέχρι τη θερμική καταπόνηση: Αυτές είναι οι τρομακτικές συνέπειες της κλιματικής αλλαγής στην υγεία

Θερμική καταπόνηση, βλάβες στους πνεύμονες λόγω της εισπνοής καπνού από πυρκαγιές, εξάπλωση των κουνουπιών που…

4 Δεκεμβρίου 2023

Στον Βόλο ο Πρέσβης του Βιετνάμ στην Ελλάδα

Την Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου 2023 και ώρα 18.00 ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Θεσσαλίας & Στερεάς Ελλάδος,…

4 Δεκεμβρίου 2023

Συντάξεις – Επιδόματα: Οι έκτακτες ενισχύσεις καταβάλλονται νωρίτερα: Πότε πληρώνουν ΕΦΚΑ και ΟΠΕΚΑ

Νωρίτερα θα πληρωθούν οι έκτακτες ενισχύσεις για τα Χριστούγεννα που είχε ανακοινώσει η κυβέρνηση, στους…

4 Δεκεμβρίου 2023

Με επιτυχία η ημερίδα για τον ρόλο και τη σημασία των παραπροϊόντων ελιάς για τη ζωική παραγωγή

Ολοκληρώθηκε η ημερίδα του έργου OliveFeed «O ρόλος και η σημασία των παραπροϊόντων ελιάς για…

4 Δεκεμβρίου 2023

Απεργία από τον Σύνδεσμο Εργοληπτών Ηλεκτρολόγων Ν. Μαγνησίας για το φορολογικό νομοσχέδιο

Ο Πρόεδρος Μαουσίδης Σεραφείμ, ο Γεν. Γραμματέας Πρεμέτης Παύλος καθώς και όλο το ΔΣ του…

4 Δεκεμβρίου 2023