Τοπικά

Δ. Κολυνδρίνη: Ανάγκη να ανανεωθούν οι άδειες των πωλητών λαϊκών αγορών

KOLYNDRINH

Να δοθεί παράταση στην προθεσμία ανανέωσης των επαγγελματικών αδειών που διαθέτουν οι πωλητές λαϊκών αγορών, ζητεί η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Β. Σποράδων Δ. Κολυνδρίνη με επιστολή της προς τον Υφυπουργό Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Γερ. Γιακουμάτο. Η επιστολή απευθύνεται μετά την πρόσφατη συνάντηση που είχε η κ. Κολυνδρίνη με εκπροσώπους των συλλόγων μικροπωλητών και επαγγελματιών πωλητών λαϊκών αγορών.

Όπως, ειδικότερα, αναφέρεται στο έγγραφο, στις 31 Οκτωβρίου 2014 παρέρχεται η προθεσμία για την αναθεώρηση των επαγγελματικών αδειών πωλητών στις λαϊκές αγορές της χώρας. Σύμφωνα με το νόμο, βασική προϋπόθεση για την αναθεώρησή τους, αποτελεί η ασφαλιστική και φορολογική ενημερότητα των δικαιούχων. Αποτελεί γεγονός ότι η πλειονότητα των επαγγελματιών και μικροπωλητών που δραστηριοποιούνται στις εν λόγω αγορές, δεν είναι ασφαλιστικά και φορολογικά ενήμερη με άμεση επίπτωση την αδυναμία ανανέωσης των αδειών τους δεδομένου ότι δεν έχει υπάρξει νομοθετική ρύθμιση για την τακτοποίηση των ασφαλιστικών και φορολογικών εκκρεμοτήτων. Κάτι τέτοιο θα επιφέρει βαριά πρόστιμα στους ίδιους, καθώς από τον Νοέμβριο του τρέχοντος, θα βρίσκονται έκθετοι στους ελέγχους που πραγματοποιούν οι αρμόδιες υπηρεσίες.

Για την αποφυγή του φαινομένου μαζικής επιβολής κυρώσεων, θεωρείται ότι μια χρονική παράταση της προθεσμίας ανανέωσης των αδειών τους, θα βοηθήσει σημαντικά ώστε στο μεσοδιάστημα να τακτοποιήσουν τις ασφαλιστικές και φορολογικές τους εκκρεμότητες ανακτώντας έτσι το δικαίωμα ανανέωσης της επαγγελματικής τους άδειας.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το