Πολιτισμός

Cycladic Late Night

moyseio

To Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης ανοίγει τις αρχαιολογικές εκθέσεις «Ίασις» και «Επέκεινα» το βράδυ της Πέμπτης 5 Φεβρουαρίου με μειωμένο εισιτήριο, μουσική, ποτό και χαλαρή διάθεση από τις 21:00 έως τις 24:00.

Λίγα λόγια για τις εκθέσεις

Επέκεινα. Ο θάνατος και η μεταθανάτια ζωή στην Αρχαία Ελλάδα
Η έκθεση Επέκεινα εξετάζει ένα από τα σημαντικότερα μυστήρια που απασχόλησε και εξακολουθεί να απασχολεί τον άνθρωπο: την τύχη της αθάνατης ψυχής μετά τον θάνατο του φθαρτού σώματος. Η έκθεση παρουσιάζει τα τελετουργικά και τις συνήθειες, καθώς και τις κυρίαρχες αντιλήψεις των αρχαίων Ελλήνων για τη ζωή μετά τον θάνατο από την εποχή των ομηρικών επών έως τον Πλάτωνα.

Ίασις. Υγεία, Νόσος, Θεραπεία από τον Όμηρο στον Γαληνό
Η διατήρηση της υγείας, η κατανόηση των αιτιών που προκαλούν τις ασθένειες και η ανεύρεση τρόπων αντιμετώπισής τους, είναι ζητήματα που έχουν ανέκαθεν απασχολήσει τον άνθρωπο. Τι αλλαγές όμως παρατηρήθηκαν στην ανθρώπινη σκέψη και στις ιατρικές μεθόδους μέσα στους αιώνες; Περιλαμβάνει σχεδόν 300 αρχαία αντικείμενα από 41 μουσεία της Ελλάδας και του εξωτερικού. Μεταξύ άλλων αντικείμενα ταξίδεψαν από το Βρετανικό Μουσείο, το Λούβρο και τα Μουσεία του Καπιτωλίου στην Ρώμη. Η έκθεση χωρίζεται σε τρεις ενότητες: Υγεία, Νόσος, Θεραπεία, και καλύπτει το χρονικό διάστημα περίπου από το 1200 π.Χ. έως τον 3ο αιώνα μ.Χ.

Εισιτήρια

Ενιαίο εισιτήριο: 7€
Ελεύθερη είσοδος για τους φίλους του ΜΚΤ

Πληροφορίες εκδήλωσης

Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

Νεοφύτου Δούκα 4, Αθήνα , +302107228321 , http://www.cycladic.gr/Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου από τις 21:00 έως τις 24:00

πηγή www.elculture.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το