Κόσμος

Crypto: Σάλος στις ΗΠΑ με το πρώτο ψηφιακό ριφιφί – «Σήκωσαν» 25 εκατ. σε 12 δευτερόλεπτα

Το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ απήγγειλε κατηγορίες σε δυο αδέλφια για την κλοπή 25 εκ. δολαρίων σε κρυπτονομίσματα.

Ο 24χρονος Anton Peraire-Bueno και ο 28χρονος James Pepaire-Bueno, 28 ετών συνελήφθησαν στη Βοστώνη και στη Νέα Υόρκη αντίστοιχα με την κατηγορία της απάτης μέσω εμβάσματος και του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος.

Σύμφωνα με τις Αρχές χρησιμοποίησαν τις δεξιότητες που είχαν αποκτήσει κατά τις σπουδές στο διάσημο αμερικανικό πανεπιστήμιο για να εκμεταλλευτούν «την ίδια την ακεραιότητα του blockchain του Ethereum προκειμένου να αποκτήσουν με δόλο» τα κεφάλαια, σε «μία πρώτη στο είδος της ηλεκτρονική απάτη και ξέπλυμα χρήματος».

Το κατηγορητήριο
Στο κατηγορητήριο αναφέρεται ότι οι αδελφοί Peraire-Bueno «σχεδίασαν και εκτέλεσαν προσεκτικά» την επίθεση, ξεκινώντας κάποια στιγμή τον Δεκέμβριο του 2022, δημιουργώντας ένα σχέδιο τεσσάρων βημάτων: 1) Το δόλωμα, 2) Το «ξεκλείδωμα» του μπλοκ, 3) την αναζήτηση και 4) την αναπαραγωγή-διάδοδη.

Τα δύο αδέρφια δημιούργησαν μια σειρά από επικυρωτές Ethereum «με τρόπο που απέκρυπτε την ταυτότητά τους, μέσω της χρήσης εταιρειών βιτρίνας, ενδιάμεσων διευθύνσεων κρυπτονομισμάτων, ξένων ανταλλακτηρίων και ενός στρώματος ιδιωτικότητας». Στόχος ήταν τρεις trader, τη συμπεριφορά των οποίων είχαν μελετήσει για μήνες πριν, με τη χρήση «μιας σειράς δοκιμαστικών ή δολωματικών συναλλαγών.

Οι Αμερικανοί εισαγγελείς αναφέρουν ότι τα αδέρφια Peraire-Bueno εκμεταλλεύτηκαν μια ευπάθεια στον κώδικα του Etherum, η οποία έκτοτε έχει επιδιορθωθεί. «Με τον τρόπο αυτό, απέκτησαν με δόλο πρόσβαση σε εκκρεμείς ιδιωτικές συναλλαγές και χρησιμοποίησαν την πρόσβαση αυτή για να τροποποιήσουν ορισμένες συναλλαγές και να αποκτήσουν το κρυπτονόμισμα των θυμάτων τους».

Η ποινή τους
Αφού έκλεψαν κρυπτονόμισμα αξίας περίπου 25 εκατομμυρίων δολαρίων, οι αδελφοί Peraire-Bueno φέρονται να ξέπλυναν τα κεφάλαια μέσω διαφόρων εταιρειών-βιτρίνων. Αν καταδικαστούν, τα αδέρφια Peraire-Bueno αντιμετωπίζουν έως και 20 χρόνια κάθειρξης ο καθένας για κάθε μία από τις τρεις συνολικά κατηγορίες που αντιμετωπίζουν.

Πηγή: ethnos.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το