Θ Plus

Cookies με καρύδια πεκάν και σοκολάτα – Η σημερινή πρόταση από τους Blue Grey Cooks

Ακόμα και οι πιο δυνατοί χαρακτήρες με ατσάλινη θέληση, δεν θα μπορέσουν να αντισταθούν στο μεθυστικό άρωμα της λιωμένης σοκολάτας, του βουτύρου και των ξεροψημένων πεκάν. Αν δε στο τραπέζι υπάρχει και μια κανάτα γάλα, τότε μικροί και μεγάλοι… θα γίνουν μικροί!

Υλικά για την ζύμη

110 γρ. καρύδια πεκάν

180 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα

130 γρ. αλεύρι για ψωμί

100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

2 κ.κ. αλάτι

1 κ.κ. baking powder

1 κ.σ. κορν φλάουρ

230 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

110 γρ. ζάχαρη μαύρη

110 γρ. ζάχαρη καστανή

100 γρ. ζάχαρη άσπρη

2 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας

1 κ.σ. καφέ εσπρέσο

1 αυγό και έναν κρόκο αυγού

110 γρ. δάκρυα σοκολάτας

Ξεκινήστε με το καβούρδιζμα των καρυδιών πεκάν. Πριν ακόμα τα βάλετε κάτω από το γκριλ στους 175°c, πρέπει να είναι τραγανά και με έντονο καστανό χρώμα, δηλαδή φρέσκα. Ανακατέψτε τα μερικές φορές όσο βρίσκονται στην φωτιά για να μην αρπάξουν και πικρίσουν. Όταν κρυώσουν λίγο, θρυμματίστε τα με ένα γουδί ή βάλτέ τα σε μια σακούλα και περάστε από πάνω τον πλάστη ή κόψτε τα απλά με ένα μεγάλο μαχαίρι. Αποφύγετε εν ολίγοις να χρησιμοποιήσετε πολυκόφτη ούτως ώστε να κρατήσετε τα κομμάτια σχετικά μεγάλα. Βάλτε τα στην άκρη.

Χρησιμοποιήστε ένα μεγάλο μαχαίρι για να κόψετε την ταμπλέτα σοκολάτας σε κομματάκια, δοκιμάζοντας ταυτόχρονα την αυτοσυγκράτησή σας! Βάλτε τα και αυτά στην άκρη.

Κοσκινίστε το αλεύρι με το αλάτι, την μπέικιν πάουντερ και το κορν φλάουρ και ξεκινήστε την παρασκευή της ζύμης.

Ο καλύτερος φίλος σας για αυτήν την δουλειά είναι το μίξερ χειρός. Το βούτυρο δεν πρέπει απλώς να χτυπηθεί, αλλά να γίνει βελούδινη κρέμα. Ξεκινήστε λοιπόν να το χτυπάτε σε ένα δοχείο μαζί με την ζάχαρη. Μην διστάσετε να μαζέψετε το μίγμα με μια σπάτουλα από τα τοιχώματα του δοχείου στο κέντρο και να συνεχίσετε το χτύπημα. Προσθέστε την βανίλια, τον εσπρέσο και συνεχίστε ακάθεκτοι το χτύπημα.

Στην συνέχεια προσθέστε τα αυγά. Ρίξτε το μίγμα αλευριού σε τρεις δόσεις χωρίς να το χτυπήσετε πάρα πολύ. Βάλτε τα πεκάν, τα κομματάκια και τα δάκρυα σοκολάτας, κρατώντας τα δάκρυα συγκίνησης στα μάγουλά σας και ανακατέψτε με μια σπάτουλα.

Σε ένα ταψί και με την βοήθεια ενός σκουπ παγωτού με μηχανισμό, σχηματίστε μπάλες ίσου μεγέθους. Αφού τις προφυλάξετε με διαφανή μεμβράνη, τοποθετήστε τις στο ψυγείο για δυο ώρες.

Η προθέρμανση του φούρνου επιβάλλεται, όπως άλλωστε για όλες τις συνταγές μπισκότων, κέικ, ψωμιών και τσουρεκιών. Γυρίστε λοιπόν τον διακόπτη στους 180°c.

Στρώστε ένα ταψί με χαρτί ψησίματος και τοποθετήστε 6 σβώλους, φροντίζοντας να υπάρχει περιμετρικά ένα κενό τριών εκατοστών περίπου από τον καθένα.

Ψήστε τα cookies για 15 λεπτά ή μέχρι να πάρουν έναν χρυσαφί τόνο και αφήστέ τα να κρυώσουν στο ταψί αντιστεκόμενοι σθεναρά.

Προετοιμασία 25 λεπτά + ψύξη 2 ώρες.

Ψήσιμο 15 λεπτά.

Καταψύξτε τα μπαλάκια ζύμης μέχρι τρεις μήνες για να έχετε φρέσκα cookies όποτε το επιθυμήσετε. Απλά πριν ψηθούν, χρειάζονται απόψυξη για 20 λεπτά.

BLUE GREY Cooks
Facebook BLUE GREY COTTAGE

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το