Τοπικά

Coaching απασχόλησης του Job Center της ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ με το Ορφανοτροφείο

Σε συνέχεια της δικτύωσης που προηγήθηκε με το Ορφανοτροφείο Βόλου και αφουγκραζόμενοι τις ανάγκες των εφήβων του ιδρύματος, οι Κοινωνικοί Λειτουργοί του Job Center (Μαρκέλλα Βαλσάμη, Βασιλική Αλεξίου, Ευθαλία Γεωργίου) ανταποκρίθηκαν άμεσα μέσω διεξαγωγής δράσεων επαγγελματικού προσανατολισμού.
Πιο συγκεκριμένα, πραγματοποιήθηκε εβδομάδα δράσεων (21-27 Σεπτεμβρίου) με ατομικές συναντήσεις ενώ υλοποιήθηκαν τεστ επαγγελματικού προσανατολισμού στους εφήβους μέσω έγκυρης και επιστημονικά τεκμηριωμένης διαδικασίας.

Ειδικότερα, η Κοινωνική Λειτουργός και Συντονίστρια της Δομής του Job Center κα Βαλσάμη αναφέρει πως: «η διεξαγωγή του τεστ αποτελεί πολύτιμο εφόδιο για τους μαθητές άνω των 15 ετών το οποίο προϋποθέτει συνεργασία με τον έφηβο και συμπεριλαμβάνει συμβουλευτική συνέντευξη».

Οι έφηβοι του ιδρύματος είχαν την ευκαιρία να ανακαλύψουν τις κλίσεις και τις ικανότητές τους, να κατανοήσουν τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους και να μοιραστούν τα ενδιαφέροντά τους με τους Κοινωνικούς Λειτουργούς προς την επιλογή της κατάλληλης επαγγελματικής κατεύθυνσης.
Οι σύντομες αυτές δράσεις κλείσανε με θετική ανατροφοδότηση από τους εφήβους ενώ οι Κοινωνικοί Λειτουργοί του Job Center από κοινού με το Επιστημονικό προσωπικό του Ορφανοτροφείου επιθυμούν να συνεχίσουν με δράσεις βιωματικού χαρακτήρα με στόχο την ορθότερη διαχείριση των κρίσιμων μεταβάσεων από την εκπαίδευση στην αγορά εργασίας.

Το Γραφείο Διευκόλυνσης, ενδυνάμωσης και τεκμηρίωσης της απασχόλησης (Job Center) στην περιοχή παρέμβασης – ΣΒΑΑ Βόλου» με κωδικό ΟΠΣ (MIS) 5091685, εντάσσεται στις κοινωνικές δράσεις της Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (ΣΒΑΑ) Βόλου και χρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση μέσω του ΠΕΠ Θεσσαλίας 2014-2020.

Για περισσότερες πληροφορίες:

JOB CENTER Βόλου (kekpa.gr)

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το