Ελλάδα

Click away για ορισμένα καταστήματα – Τα εμπορικά κέντρα δεν θα λειτουργήσουν

Διευκρινίσεις για τα μέτρα που θα ισχύσουν ενόψει των Χριστουγέννων και το άνοιγμα ορισμένων καταστημάτων αναμένεται να ανακοινώσουν στις 11:00 ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, καθώς και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.

Λίγες μόλις ώρες πριν από τις ανακοινώσεις, ο υπουργός Ανάπτυξης επισήμανε, μεταξύ άλλων, μιλώντας στον ΑΝΤ1, πως τα μέτρα θα έχουν μια χρονική διάρκεια προκειμένου να μπορέσει να μπει τέλος στα σενάρια που κυκλοφορούν και προκαλούν σύγχυση. «Θα υπάρξει ρύθμιση για τη δίκαιη λειτουργία χονδρικής και λιανικής», σημείωσε ο κ. Γεωργιάδης, ξεκαθαρίζοντας ότι τα εμπορικά κέντρα δεν θα λειτουργήσουν. Πιο συγκεκριμένα για το click away, ανέφερε πως δεν θα μπορέσουν να ενταχθούν όλα τα καταστήματα, αλλά μόνο όσα έχουν είσοδο στον δρόμο.

Ο υπουργός Ανάπτυξης τόνισε, επίσης, πως τα μέτρα που θα ανακοινωθούν είναι αυτά με το μικρότερο δυνατό ρίσκο, υπενθυμίζοντας ότι «ο κορονοϊός μεταδίδεται από την κινητικότητα των ανθρώπων». Και πρόσθεσε: «Εμείς στο υπουργείο δουλεύαμε κάποια σενάρια. Ήμασταν προετοιμασμένοι και για το σενάριο, στο οποίο καταλήξαμε. Οι λοιμωξιολόγοι μας έκαναν αναλυτική παρουσίαση με βάση τα σενάρια που είχαμε καταρτίσει».

Όπως ανέφερε, η εισήγηση των ειδικών δεν ήταν αυτή που θα ήθελε, εξαιτίας του αριθμού των κρουσμάτων που παραμένει ακόμα σε υψηλά επίπεδα. Μάλιστα, εξήγησε: «Υπάρχει πρόβλεψη και για τα καταστήματα που δεν έχουν e-shop. Είμαστε μια κυβέρνηση για όλους, όχι μόνο για τους μεγάλους. Θα τα ανακοινώσουμε όλα συγκροτημένα».

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το