Κόσμος

Χτύπημα σε αεροδρόμιο του Βερολίνου ετοίμαζε ο Σύρος ύποπτος

Διήμερο ανθρωποκυνηγητό είχε εξαπολύσει η γερμανική αστυνομία μέχρι τελικά να καταφέρει να συλλάβει τον 22χρονο Σύρο Τζάμπερ αλ Μπακρ, στο σπίτι διαμονής του οποίου εντοπίστηκε σημαντική ποσότητα εκρηκτικών, ενώ οι Αρχές έχουν ενδείξεις ότι ο συλληφθείς ετοίμαζε τρομοκρατική επίθεση σε κάποιο από τα αεροδρόμια του Βερολίνου, ενώ είχε επαφές με τον ISIS.

«Κουραστήκαμε, αλλά είμαστε πανευτυχείς: ο ύποπτος για τρομοκρατική δράση αλ Μπακρ συνελήφθη μέσα στη νύχτα στη Λειψία», ανακοίνωσαν μέσω twitter οι αστυνομικές αρχές της Λειψίας, οι οποίες είχαν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό και τη σύλληψή του από το Σάββατο καθώς υπήρχαν πληροφορίες ότι σχεδίαζε τρομοκρατικό χτύπημα.
Σύμφωνα με πληροφορίες του περιοδικού Spiegel η αστυνομία συνέλαβε τον 22χρονο Σύρο Τζάμπερ αλ Μπακρ, ο οποίος μάλιστα έχει καταγραφεί ως πρόσφυγας, λίγο μετά τα μεσάνυχτα στο σπίτι ενός συμπατριώτη του στη Λειψία.

 
Συγκεκριμένα, ο ύποπτος πλησίασε έναν άλλο Σύρο στον σιδηροδρομικό σταθμό της Λειψίας, ρωτώντας τον εάν μπορεί να διανυκτερεύσει στο σπίτι του. Στη συνέχεια ο δεύτερος τον προσκάλεσε σπίτι του, ωστόσο ενημέρωσε παράλληλα την αστυνομία καθώς είχε ακούσει ότι καταζητείται από τις αρχές. Οι ειδικές δυνάμεις της Αστυνομίας εντόπισαν τελικά τον ύποπτο δεμένο στο διαμέρισμα του συμπατριώτη του.

 
Σημαντική ποσότητα εκρηκτικών
Όλα ξεκίνησαν το Σάββατο όταν η αστυνομία του Κέμνιτς -όπου ζούσε ο καταζητούμενος- επιχείρησε να τον συλλάβει στο διαμέρισμά του καθώς υπήρχαν πληροφορίες ότι σχεδίαζε άμεσα τρομοκρατική επίθεση. Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης όμως ο αλ Μπακρ κατάφερε να διαφύγει και να φτάσει στη Λειψία, η οποία βρίσκεται σε απόσταση 80 περίπου χλμ.
Σύμφωνα με πληροφορίες των Süddeutsche Zeitung, NDR και WDR, στο διαμέρισμά του εντοπίστηκε σημαντική ποσότητα εκρηκτικών, μεταξύ άλλων ένα κιλό χημικών, μισό κιλό μείγματος εκρηκτικής ύλης αλλά και πυροκροτητές που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για την κατασκευή βόμβας.
Οι ίδιες πληροφορίες θέλουν τον 22χρονο να διατηρούσε διασυνδέσεις με το ISIS μέσω ίντερνετ και να είχε συζητήσει με τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους ήδη για πιθανούς στόχους, με κυριότερους αεροδρόμια του Βερολίνου.
Τέλος, να σημειωθεί ότι στο Κέμνιτς συνελήφθη χθες κι άλλος ένας ύποπτος άνδρας, ο οποίος φέρεται να είχε επαφές με τον αλ Μπακρ.
Πηγή: Deutsche Welle

Share

Πρόσφατα άρθρα

Βασιλιάς Κάρολος: Θα αλλάξουν τα καθήκοντά του όσο αναρρώνει;

«Παγωμένο» είναι το παλάτι του Μπάκιγχαμ μετά την ανακοίνωση ότι ο βασιλιάς Κάρολος διαγνώστηκε με…

6 Φεβρουαρίου 2024

Αποκαλύφθηκε η πιο «σέξι γλώσσα» του κόσμου

Ένας μύθος, καταρρίφθηκε! Όσοι πιστεύετε ακόμα πως τα γαλλικά είναι η πιο ελκυστική γλώσσα στον…

6 Φεβρουαρίου 2024

Επίσκεψη στην Πυροσβεστική για τα παιδιά του ΚΔΑΠμεΑ Νέας Ιωνίας

Στις εγκαταστάσεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βόλου βρέθηκαν τα παιδιά του ΚΔΑΠμεΑ Νέας Ιωνίας του Δήμου…

6 Φεβρουαρίου 2024

«Θα έρθεις να με πάρεις; Φοβάμαι»: Η δραματική έκκληση μιας 6χρονης που εγκλωβίστηκε στη Γάζα

Μια σπαρακτική ιστορία με ένα 6χρονο κοριτσάκι που ζητούσε απεγνωσμένα βοήθεια μέσω τηλεφώνου από την…

6 Φεβρουαρίου 2024

Λάρισα: «Ο στρεπτόκοκκος ήταν το τελειωτικό χτύπημα» λέει ο αδερφός του 28χρονου

Συγκλονισμένη είναι η τοπική κοινωνία της Λάρισας από τον ξαφνικό χαμό του 28χρονου Δημήτρη Κομίνη,…

6 Φεβρουαρίου 2024

Αγρότες: Συνεδριάζουν στη Νίκαια – Προτείνουν αποκλεισμό εθνικών οδών και κάθοδο στην Αθήνα

Αποκλεισμό εθνικών οδών, δράσεις μέσα σε πόλεις, κάθοδο στην Αθήνα και συνάντηση με τον πρωθυπουργό…

6 Φεβρουαρίου 2024