Τοπικά

Χτύπημα στο εμπόριο – Παζάρι διοργανώνει ο δήμος Βόλου τον Ιούλιο στο Πανθεσσαλικό

ΠΑΖΑΡΙ

Ο Δήμος Βόλου θα στήσει παζάρι στην περιοχή του Πανθεσσαλικού από 3 ως 9 Ιουλίου, παρά τις αντιδράσεις του Εμπορικού Συλλόγου, ο οποίος θεωρεί οτι πρόκειται για έναν αναχρονιστικό θεσμό και έχει ζητήσει συνάντηση με τον δήμαρχο Βόλου προκειμένου να θέσει τις απόψεις του.
Υπεύθυνος για τη διοργάνωση του παζαριού θα είναι φυσικό ή νομικό πρόσωπο που θα δώσει την πιο συμφέρουσα προσφορά για την κατασκευή περιπτέρων.
Μπορεί δε ο ίδιος κατασκευαστής να είναι μόνο νόμιμος διοργανωτής, που θα μπορεί να αναθέτει νομίμως σε τρίτους, νόμιμους κατασκευαστές και επαγγελματίες που θα απαιτηθούν, το κάθε επιμέρους τμήμα της διοργάνωσης, όπως τον ηλεκτροφωτισμό, την κατασκευή, τη φύλαξη, τη διαφήμιση.
Για συμμετοχή στο παζάρι, προκειμένου να δώσει άδεια ο δήμος, οι χρήστες θα πρέπει να καταθέτουν έγγραφο εξόφλησης του μειοδότη για τα κατασκευαστικά, όπως επίσης έγγραφο εξόφλησης τελών χρήσης στο δήμο.
Ο δήμος Βόλου έχει θέσει ανώτατο όριο προσφορών ανά περίπτερο τα 370 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ. Θα κατασκευαστούν 350 περίπτερα διαστάσεων 3Χ3.
Ο Εμπορικός Σύλλογος Βόλου, όπως τονίστηκε στην ετήσια τακτική συνέλευση της προηγούμενης Δευτέρας 23.3.15, είναι αντίθετος στη διοργάνωση του παζαριού θεωρώντας οτι αποτελεί έναν αναχρονιστικό θεσμό, ο οποίος είχε δημιουργηθεί για να εξυπηρετεί καταναλωτικές ανάγκες όταν δεν υπήρχαν οργανωμένες αγορές. “Στις μέρες μας, όπου πραγματοποιούνται ακόμα παζάρια, αποδεδειγμένα παρατηρούνται φαινόμενα έντονης φοροδιαφυγής και τα όποια χρήματα από την δραστηριότητα αυτή φεύγουν σε άλλες περιοχές. Ο Σύλλογος είναι θετικός στον ψυχαγωγικό χαρακτήρα του παζαριού, ομόφωνα όμως αντιδρά σε κάθε εμπορική δραστηριότητα του. Για το θέμα του παζαριού, η Διοίκηση του Συλλόγου έχει ζητήσει συνάντηση με τον Δήμαρχο Βόλου για να ενημερωθεί και θέσει τις απόψεις της”, επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το