Ελλάδα

Χρυσοχοΐδης: Να σταματήσουν οι νέοι τις συναθροίσεις

«Κάνω έκκληση να σταματήσει πια αυτή η συνάθροιση σε δρόμους, σε πλατείες, σε σπίτια αλλά ταυτόχρονα και προειδοποίηση. Οι έλεγχοι θα είναι συνεχείς, θα έχουμε και εισαγγελείς μαζί, ώστε να μην ξανασυμβούν τέτοια φαινόμενα» τόνισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, μιλώντας στο Star, με αφορμή το lockdown και την πανδημία του κορονοϊού.

Για, την κριτική της αντιπολίτευσης στην κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της πανδημίας, εξέφρασε τη θλίψη του και αναρωτήθηκε: «Κοιτάξτε τι γίνεται και στην Ευρώπη. Και εκεί λάθη έχουν κάνει;». «Αυτή η κριτική είναι στείρα, είναι και άγονη και δεν πρόκειται να κερδίσουν τίποτα τα κόμματα της αντιπολίτευσης με αυτήν την τακτική» ανέφερε για το ίδιο ζήτημα.

«Η πορεία του Πολυτεχνείου δεν θα γίνει»
Για τον εορτασμό του Πολυτεχνείου ο κ. Χρυσοχοΐδης ήταν κατηγορηματικός: «Ο εορτασμός θα γίνει. Αυτό που δεν θα γίνει είναι η πορεία. Γιατί είναι σαν να ρίξουμε βενζίνη στη φωτιά του κορονοϊού». Όπως πρόσθεσε, είναι πιθανό να γίνουν άλλες εκδηλώσεις, με κατάθεση στεφάνων από τα κόμματα, αν και διευκρίνισε ότι δεν έχουν οριστικοποιηθεί οι αποφάσεις της κυβέρνησης. «Μέχρι εκεί όμως, πορεία δεν πρόκειται να γίνει. Γιατί αν γίνει πορεία θα είναι ανεύθυνη η κυβέρνηση».

Και στη συνέχεια ανέφερε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη για το ίδιο ζήτημα: «Δεν γιορτάσαμε 25/3, δεν γιορτάσαμε Πάσχα, δεν γιορτάσαμε 28/10, δε θα γιορτάσουμε και το Πολυτεχνείο».

Πότε θα σταματήσει το lockdown
Ο κ. Χρυσοχοΐδης δεν προσδιόρισε τον ακριβή αριθμό μείωσης των κρουσμάτων, προκειμένου να σταματήσει η επιβολή του lockdown, αλλά τόνισε ότι το ζήτημα είναι να μην υπάρχει πολλαπλασιασμός τους. Για τους λόγους του πολλαπλασιασμού απάντησε ότι δεν υπάρχει σαφής εξήγηση και ότι αυτό έγινε στη χώρα μας χωρίς προειδοποίηση και μέσα σε μερικές ημέρες. Όπως άφησε να εννοηθεί ο υπουργός, το lockdown δεν θα συνεχισθεί σε αυτήν περίπτωση και θα ανοίξουν εκ νέου τα καταστήματα και οι υπόλοιπες δραστηριότητες που σταμάτησαν.
«Εάν εφαρμόσουμε με πίστη και με αφοσίωση τα μέτρα τα πράγματα θα πάνε καλά. Αξίζει τον κόπο και την θυσία να τηρήσουμε τα μέτρα, ώστε σε τρεις εβδομάδες να επιστρέψουμε στην κανονικότητα» τόνισε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη.
Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το