Τοπικά

Χρυσό Μετάλλιο Μαγειρικής σε σπουδαστή της le Gourmet

Στις 03-04-05-06/03/17 πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη στις εγκαταστάσεις ΔΕΘ- Helexpo, ο 10ος Διεθνής Διαγωνισμός Μαγειρικής 2017 Νοτίου Ευρώπης, υπό την αιγίδα της Λέσχης Αρχιμαγείρων Βορείου Ελλάδος.
Συμμετέχοντες ήταν επαγγελματίες Chef και σπουδαστές των τμημάτων Μαγειρικής και Ζαχαροπλαστικής από δημόσιες και ιδιωτικές σχολές τόσο της Ελλάδας όσο και του εξωτερικού, σε αντίστοιχες κατηγορίες. Συγκεκριμένα στο φετινό 10ο Διεθνή Διαγωνισμό οι συμμετέχοντες ήταν από τις χώρες Κύπρο, Ταιβάν, Ουκρανία, Σερβία, Τουρκία και Ελλάδα, και συμμετείχαν 319 σπουδαστές και 77 επαγγελματίες .


Από την πόλη του Βόλου συμμετείχε η Le Gourmet με 7 σπουδαστές οι οποίοι και απέσπασαν τα παρακάτω βραβεία:
Gold Metal – Χρυσό Μετάλλιο:
– Κατηγορία Vegetarian – Θεοδώρα Κότο
Bronze Metal – Χάλκινο Μετάλλιο:
– Κατηγορία Ζυμαρικά – Λευτέρης Νίνος
– Κατηγορία Ριζότο – Μαριάννα Στόιαν
Merit – Άξιος:
– Κατηγορία Επιδόρπιο Εστιατορίου – Βάσω Σωτηροπούλου
– Κατηγορία Παραδοσιακό Πιάτο – Βαγγέλης Αγγελής
– Κατηγορία Αρνί – Κατσιγιάννης Γιώργος
– Κατηγορία Σαλάτα – Κασσαβέτη Κατερίνα
Ο φετινός διαγωνισμός απέσπασε πολύ καλές κριτικές τόσο για την διοργάνωση όσο και για τη διαφάνεια της διαδικασίας καθώς κριτές του διαγωνισμού ήταν καταξιωμένοι Chef από όλο τον κόσμο, όπως Μεξικό, Αμερική, Ιταλία, Ρωσία, Τουρκία, Ελλάδα και άλλες χώρες. Το επίπεδο των διαγωνιζoμένων ήταν αρκετά υψηλό και έχει θέσει τον πήχη ακόμη υψηλότερα για την επόμενη διοργάνωση.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το