Ελλάδα

Χρυσή Αυγή: Αφαντος παραμένει ο Χρήστος Παππάς – Ερευνες της ΕΛ.ΑΣ. σε περιοχές της Αλβανίας

Άφαντος εξακολουθεί να παραμένει ο υπαρχηγός της Χρυσής Αυγής, Χρήστος Παππάς, την ώρα που το σύνολο των καταδικασθέντων της εγκληματικής οργάνωσης έχουν ήδη μεταφερθεί στις φυλακές για να εκτίσουν τις ποινές τους.

Ο στενός συνεργάτης του Ηλία Μιχαλολιάκου έχει επιλέξει να μην παρουσιαστεί στις Αρχές μετά την καταδικαστική απόφαση σε βάρος του ναζιστικού μορφώματος και πλέον η Ελληνική Αστυνομία ερευνά πιθανές τοποθεσίες που μπορεί να έχει καταφύγει. Σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, τις τελευταίες ημέρες στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. ερεύνησαν δύο σημεία και οικήματα στην Αλβανία που ο Χρήστος Παππάς είχε επαφές και ταξίδια στο παρελθόν. Ωστόσο, μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάποια εξέλιξη.

Σημειώνεται ότι προ ημερών ο συνήγορος του Χρήστου Παππά δήλωσε ότι ήταν συνειδητή η απόφαση του πελάτη του να μην παραδοθεί στις Αρχές.
Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι τρεις συνδέσεις κινητής τηλεφωνίας που φαίνεται να χρησιμοποιούσε ο Χρήστος Παππάς είναι κλειστές ή δεν έχουν κάνει εξερχόμενες κλήσεις. Το τελευταίο του «στίγμα» ήταν την ημέρα της απόφασης του δικαστηρίου στις 7 Οκτωβρίου, με τον δικηγόρο του Περικλή Σταυριανάκη.

Εκτιμήσεις ότι ο Παππάς δεν έχει διαφύγει από τη χώρα
Στις τάξεις της ΕΛ.ΑΣ. εκτιμάται ότι ο υπαρχηγός του ναζιστικού μορφώματος δεν έχει διαφύγει από την Ελλάδα. Μάλιστα θεωρείται αρκετά πιθανό να βρίσκεται απομονωμένος σε χώρο που είχε χρησιμοποιήσει και το 2013, κατά το διάστημα των δύο ημερών αναζήτησής του πριν αποφασίσει ο ίδιος να παραδοθεί.

Σε κάθε περίπτωση ο Χρήστος Παππάς φαίνεται να είχε μελετήσει λεπτομερώς τη διαφυγή του από την 1η Οκτωβρίου, όταν και παρουσιάστηκε τελευταία φορά στο Αστυνομικό Τμήμα Παπάγου-Χολαργού. Λίγο μετά την απόφαση του δικαστηρίου οι Αρχές αναζήτησαν τα ίχνη του, ωστόσο αυτά είχαν χαθεί. Μάλιστα οι έρευνες έφτασαν ακόμη και στο Άγιον Όρος και σε νησιά, δίχως ωστόσο να έχουν κάποιο θετικό αποτέλεσμα.

Υπενθυμίζεται ότι ο καταδικασμένος (13 έτη κάθειρξη και 8 μήνες) Χρήστος Παππάς με το βούλευμα 440/2015 είχε περιοριστικούς όρους απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, αφαίρεση διαβατηρίου, εμφάνιση κάθε 1η-10-20 κάθε μήνα στο Αστυνομικό Τμήμα, απαγόρευση κίνησης εκτός Αττικής, και κίνησης με πλωτά και εναέρια μέσα, διανυκτέρευση στο σπίτι του. Μετά από προσφυγή του με νέο βούλευμα 1426/2015, οι περιοριστικοί όροι μεταβλήθηκαν σε παρουσία του μία φορά στο αστυνομικό τμήμα και κατάργηση της διανυκτέρευσης στο σπίτι του.

Πηγή: iefimerida.gr

 

Share

Πρόσφατα άρθρα

Ζήτησε από οδηγό Uber να του βρει πληρωμένο δολοφόνο για να σκοτώσει την πρώην σύζυγό του

Ανδρας από την Κένυα συνελήφθη στο Κονέκτικατ των ΗΠΑ, με την κατηγορία ότι προσπάθησε να…

26 Δεκεμβρίου 2023

Ειδικοί κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου: Ανεξέλεγκτα τα ποτά «μπόμπες» στις γιορτές – Εργαστήριο νόθευσης

Μπροστά σε εκατοντάδες μπουκάλια αλκοόλ και πολλά λίτρα άγνωστης προέλευσης αλκοολούχου, διάφανου υγρού βρέθηκαν οι…

26 Δεκεμβρίου 2023

Δύο φωτιές στα Φαναράκια – Σε σκάφος στην παραλία και σε δένδρο στον Αγ. Κωνσταντίνο

Σε δύο συμβάντα κλήθηκε να επέμβει η Πυροσβεστική Υπηρεσία Βόλου στη διάρκεια της εκδήλωσης για…

26 Δεκεμβρίου 2023

Φωτιά σε δένδρα στη Ζαγορά

Φωτιά ξέσπασε το απόγευμα σε δένδρα στην περιοχήτης Ζαγοράς. Η Π.Υ. Βόλου ενημερώθηκε στι 17.45…

26 Δεκεμβρίου 2023

Βασίλης Καρράς: Συγκίνηση στο τελευταίο αντίο – Έπαιξαν μπουζούκι και τραγούδησαν «δεν πάω πουθενά»

Συγκινητικές στιγμές εκτυλίχθηκαν το μεσημέρι της Τρίτης, στην κηδεία του Βασίλη Καρρά, στον Ιερό Ναό…

26 Δεκεμβρίου 2023

Ο Σούνακ α λα «Μόνος στο Σπίτι» στη Downing Street – Το βίντεο ανήμερα των Χριστουγέννων

Σαν άλλος… Κέβιν Μακάλιστερ από την αγαπημένη ταινία «Μόνος στο Σπίτι» εμφανίστηκε ο Βρετανός πρωθυπουργός,…

26 Δεκεμβρίου 2023