Τοπικά

Χρωστάει παντού η ΔΕΥΑΡΦ

dimarxeio riga

Οφειλές σε εργολάβους, σε προμηθευτές, στη ΔΕΗ αλλά και στη ΔΕΥΑΜΒ για την επέκταση του Βιολογικού Καθαρισμού φαίνεται πως έχει η ΔΕΥΑ Ρήγα Φεραίου, όπως σημειώνει ο πρόεδρός της και Δήμαρχος κ. Δημήτρης Νασίκας. Η Δημοτική επιχείρηση έχει σοβαρές οικονομικές εκκρεμότητες, για τις οποίες σύμφωνα με τον κ. Νασίκα η νέα δημοτική αρχή δεν ενημερώθηκε ποτέ, παρόλο που το ζητούσε επανειλημμένως.

Η ανακοίνωσητης δημοτικής αρχής για τη ΔΕΥΑΡΦ

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν μέχρι στιγμής συγκεντρωθεί σε συνεργασία με τους υπηρεσιακούς παράγοντες της ΔΕΥΑΡΦ, η επιχείρηση εμφανίζεται να οφείλει συνολικά το ποσό των 316.262 ευρώ σε τρίτους, αναλυτικότερα δε αυτό το ποσό κατανέμεται ως εξής:

Οφειλές σε εργολάβους 113.423,85 ευρώ, οφειλές σε προμηθευτές 71.452,08 ευρώ και οφειλές στη ΔΕΗ 131.386,07 ευρώ.

Εκτός όμως από τις οφειλές αυτές, ο έλεγχος επίσης κατέδειξε ότι η ΔΕΥΑΜΒ διεκδικεί από τη ΔΕΥΑΡΦ για την επέκταση του Βιολογικού Καθαρισμού και τη σύνδεση με τις εγκαταστάσεις του, ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσό, για το οποίο η προηγούμενη Δημοτική Αρχή, δυστυχώς δεν είχε προχωρήσει σε συγκεκριμένη διαπραγμάτευση, κάτι που αναμένεται να αναλάβουμε την πρωτοβουλία να ξεκινήσουμε άμεσα, προκειμένου να μπορέσουμε μέσα από μία συμφωνία με τη ΔΕΥΑΜΒ, να αντιμετωπίσουμε.

Και ο κατάλογος των εκκρεμοτήτων συνεχίζεται για τη ΔΕΥΑΡΦ με τις δεκάδες βεβαιωθείσες οφειλές που υπάρχουν για ανείσπρακτα τέλη, τα οποία φυσικά συσσωρεύτηκαν στην Επιχείρηση, εξαιτίας ενός ανορθόδοξου και κακού προγραμματισμού που αφενός στέρησε από τη ΔΕΥΑΡΦ σημαντικά έσοδα για την επιβίωση και την ανάπτυξή της και αφετέρου προκαλεί σοβαρές παρενέργειες – όπως αντιλαμβάνεται ο καθένας – στο κάθε νοικοκυριό της περιοχής του Δήμου Ρήγα Φεραίου, καθώς όπως διαπιστώθηκε, οι λογαριασμοί της ύδρευσης, αποστέλλονταν – όποτε αποστέλλονταν – (διότι υπάρχουν περιοχές που δεν έχει τιμολογηθεί η χρήση του δικτύου για πολλούς μήνες), σε διαφορετικές χρονικές περιόδους, με αποτέλεσμα, να δημιουργούνται οφειλές.

Ο δήμαρχος Ρήγα Φεραίου και πρόεδρος της ΔΕΥΑΡΦ Δημήτρης Νασίκας δήλωσε: «Δυστυχώς η ανοργανωσιά, η τσαπατσουλιά και ο ανεύθυνος και επιπόλαιος χειρισμός των θεμάτων που αφορούσαν στο Δήμο Ρήγα Φεραίου, συνόδευε την προηγούμενη Δημοτική Αρχή και στα θέματα που άπτονταν της ΔΕΥΑΡΦ. Οφειλές προς τρίτους, ανείσπρακτα έσοδα και προγραμματισμός «στο πόδι» είναι τα κύρια χαρακτηριστικά που μέχρι στιγμής καταγράφονται στον έλεγχο που γίνεται από τη νέα Δημοτική Αρχή και τον οποίο, η προηγούμενη έκανε ό,τι μπορούσε για να καθυστερήσει, καθώς από το Μάιο του 2014 και μετά τις εκλογές που ζητήσαμε ενημέρωση για την οικονομική κατάσταση της ΔΕΥΑΡΦ ποτέ δεν ενημερωθήκαμε.

Επειδή ωστόσο ως Δημοτική Αρχή πιστεύουμε ότι το νερό είναι κοινωνικό αγαθό πρώτα από όλα και ότι η ΔΕΥΑΡΦ ιδρύθηκε για να εξυπηρετεί τους δημότες και όχι να αποτελεί «το μακρύ εισπρακτικό χέρι» του Δήμου, αφού ολοκληρωθεί ο έλεγχος, θα προχωρήσουμε στη λήψη απόφασης προκειμένου με έναν ευνοϊκό διακανονισμό να δοθεί η δυνατότητα σε όσους δημότες οφείλουν να αντεπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους, κατανοώντας πρωτίστως την οικονομική συγκυρία που βιώνουμε και τις δύσκολες μέρες που διέρχονται οι συμπολίτες μας εξαιτίας της παρατεταμένης οικονομικής κρίσης.

Παράλληλα είναι δέσμευσή μας να θέσουμε σε νέα βάση τη λειτουργία της ΔΕΥΑΡΦ τόσο στην παροχή των υπηρεσιών, όσο και στον τομέα της εξυπηρέτησης του πολίτη και της βελτίωσης της ποιότητας της ζωής όλων των δημοτών με έργα υποδομής στην ύδρευση και την αποχέτευση σε όλα τα δημοτικά διαμερίσματα του Δήμου Ρήγα Φεραίου»

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το