Κατηγορίες: Τοπικά

Χρωστά τα δημοτικά τέλη το 25% των καταστημάτων “Θ”

Σε εντατικούς ελέγχους για να διαπιστωθεί κατά πόσο τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος συμμορφώθηκαν με την κείμενη Νομοθεσία σχετικά με την κατάληψη κοινόχρηστων χώρων για την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων ξεκινά η Δημοτική Αστυνομία στο Βόλο. Σύμφωνα με τα στοιχεία των αρμόδιων οικονομικών Υπηρεσιών του Δήμου Βόλου το 25% των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος δεν έχει καταβάλλει τα δημοτικά τέλη από την αρχή του 2015, με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο κ. Δημ. Πέγιο να αναφέρει πως «το ποσό είναι μεγάλο, αλλά οι επαγγελματίες δεν προσέρχονται να τακτοποιήσουν τις οφειλές τους».

Ο ίδιος προσέθεσε πως «το πρόβλημα με τις απλήρωτες οφειλές των καταστηματαρχών υγειονομικού ενδιαφέροντος είναι σοβαρό και θα πρέπει οι ίδιοι να ενδιαφερθούν για την καταβολή τους. Δεν μπορεί ένα τόσο μεγάλο ποσοστό επαγγελματιών να χρωστά στο Δήμο Βόλου τα διάφορα δημοτικά τέλη, ενώ τα καταστήματα συνεχίζουν να λειτουργούν κανονικά».
Στο μεταξύ, όπως προαναφέρθηκε, σε εντατικούς ελέγχους θα προχωρήσει η Δημοτική Αστυνομία στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, προκειμένου να διαπιστωθεί αν συμμορφώθηκαν με την κείμενη Νομοθεσία σχετικά με την κατάληψη κοινόχρηστων χώρων για την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων.
Ουσιαστικά πρόκειται για την εφαρμογή της κανονιστικής απόφασης που έχει ψηφιστεί, με την οποία οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Βόλου έχουν ζητήσει από τους επαγγελματίες να συμμορφωθούν, καθώς σε διαφορετική περίπτωση θα επιβληθούν τα προβλεπόμενα πρόστιμα.
Σύμφωνα με τον κ. Πέγιο, «οι έλεγχοι στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος θα είναι τις επόμενες ημέρες εντατικοί, καθώς η περίοδος χάριτος πέρασε. Ουσιαστικά επιδιώκουμε να εφαρμοστεί όσα έχουμε συμφωνήσει με τους επαγγελματίες, ώστε να μην υπάρχουν προβλήματα στο κέντρο της πόλης, αλλά και αλλού, με ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων σε κοινόχρηστους χώρους σε μεγαλύτερο αριθμό από αυτόν που προβλέπει η άδεια λειτουργίας των καταστημάτων».

Συνεδριάζει η ΕΠΖ
Όπως προαναφέρθηκε, σήμερα Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου (1.30 μ.μ.) συνεδριάζει η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Βόλου. Στα θέματα ημερήσιας διάταξης περιλαμβάνονται προς συζήτηση και λήψη σχετικής απόφασης 17 περιπτώσεις για την ανάκληση άδειας ίδρυσης και λειτουργίας καταστήματος και την αφαίρεση άδειας λειτουργίας μουσικών οργάνων.
Σύμφωνα με τις εισηγήσεις των θεμάτων, οι περισσότερες περιπτώσεις αφορούν καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος στο κέντρο της πόλης, τα οποία έχουν προχωρήσει στην ανάπτυξη επιπλέον καθισμάτων εκτός καταστήματος ή έχουν παραβιάσει τους όρους και τις προϋποθέσεις της άδειας λειτουργίας μουσικών οργάνων (λειτουργία μουσικής με ανοιχτές τις πόρτες και τα παράθυρα).

Share

Πρόσφατα άρθρα

Συνελήφθη πλοίαρχος στον εμπορικό λιμένα Βόλου

Προχθές το πρωί, τελέχη της Λιμενικής Αρχής του Βόλου προέβησαν στη σύλληψη ενός 63χρονου πλοιάρχου…

27 Μαρτίου 2024

Puff Daddy: Έφοδος στις βίλες του ράπερ – Ερευνάται για σωματεμπορία

Ο μεγιστάνας της ραπ Σον Κομπς, γνωστός ως Puff Daddy ή P. Diddy, βρίσκεται στο…

26 Μαρτίου 2024

Ο Λουκασένκο διαψεύδει τον Πούτιν: Οι δράστες της επίθεσης στη Μόσχα προσπάθησαν να διαφύγουν στη Λευκορωσία, όχι στην Ουκρανία

Ο πρόεδρος της Λευκορωσίας Αλεξάντερ Λουκασένκο είπε σήμερα ότι οι ένοπλοι που επιτέθηκαν την περασμένη…

26 Μαρτίου 2024

Έχασε την πρόκριση στα πέναλτι (4-2) από τη Γεωργία η Εθνική

Κρίμα για την Εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου που ήταν ανώτερη στην Τιφλίδα από τη Γεωργία…

26 Μαρτίου 2024

Μάλτα: Τραγωδία σε καταδυτική εκδρομή – Ένας νεκρός και 17 διασωθέντες τουρίστες

Ένας 45χρονος Ολλανδός έχασε τη ζωή του και άλλοι 17 τουρίστες διασώθηκαν σήμερα όταν ξέσπασε…

26 Μαρτίου 2024

Τράπεζα της Ελλάδος: Αυξημένη κατά 16% η τουριστική κίνηση τον Ιανουάριο

Αυξημένη κατά 16% ήταν η εισερχόμενη τουριστική κίνηση τον Ιανουάριο 2024. Σύμφωνα με τα στοιχεία…

26 Μαρτίου 2024