Τοπικά

Χρονιά εξελίξεων για το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας το 2018 – Αυξήθηκε στα 6.000.000 ευρώ ο κρατικός προϋπολογισμός 

Με την ελπίδα ότι το 2018 θα είναι η χρονιά κατά την οποία θα μπει σε τροχιά υλοποίησης το πρόγραμμα ανέγερσης φοιτητικών Εστιών αλλά και τη βεβαιότητα ότι αποτελεί πλέον ένα από τα καλύτερα ΑΕΙ της χώρας ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. Γιώργος Πετράκος έκοψε χθες το μεσημέρι την πρωτοχρονιάτικη βασιλόπιτα.
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στον τέταρτο όροφο που στεγάζεται η πρυτανική αρχή και το «παρών» έδωσαν πολλοί καθηγητές και εργαζόμενοι.
Ένα ενδιαφέρον στοιχείο είναι πως φέτος ο προϋπολογισμός του Πανεπιστημίου αυξήθηκε από τα πέντε στα έξι εκατομμύρια ευρώ.

Ο κ. Πετράκος επισήμανε πως «με τη συνεργασία και την ποιότητα των καθηγητών και των εργαζομένων το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας είναι ένα από τα καλύτερα ΑΕΙ της χώρας. Και αυτό δεν το λέμε μόνο εμείς, αλλά και οι διεθνείς κατατάξεις. Είμαστε σε έναν καλό δρόμο και τον συνεχίζουμε».

Αναφερόμενος στις βασικότερες προτεραιότητες για το 2018 είπε πως «το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας για το 2018 ελπίζει πως θα μπορεί να υλοποιήσει ένα μέρος του σχεδίου δράσης που έχει αυτή την περίοδο και περιλαμβάνει την ανάπτυξή του σε έναν από τους τομείς, όπως είναι οι φοιτητικές εστίες για τις οποίες έχουμε κάνει κάποια βήματα και περιμένουμε να μας μεταβιβαστούν κτίρια από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, ενώ βρισκόμαστε σε συνεννόηση με το υπουργείο Εργασίας για τον τρόπο με τον οποίο θα αξιοποιηθεί η εγκατάσταση της Βαμβακουργίας. Θέλω να πιστεύω ότι το 2018 θα έχουμε κάποια αποτελέσματα για να μπορούμε να σχεδιάζουμε μελέτες. Ως Πανεπιστήμιο έχουμε επισημάνει την πρώην Βαμβακουργία, το κτίριο Καπνού που θα μπορούσαν να στεγαστούν για Φοιτητικές εστίες. Υπάρχουν και κάποια άλλα κτίρια, αλλά είναι πρώιμο να πούμε τώρα κάτι. Όσον αφορά στους οικονομικούς πόρους, υπάρχουν δυνατότητες τόσο από το υπουργείο Παιδείας όσο και από το ΠΕΠ».

Το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας διαθέτει αυτή τη στιγμή 17.000 φοιτητές εκ των οποίων οι 13.000 είναι προπτυχιακοί και οι υπόλοιποι μεταπτυχιακοί και διδάκτορες. Επίσης οι πανεπιστημιακοί ανέρχονται στους 450, ενώ οι εργαζόμενοι, όπως διοικητικοί υπάλληλοι, διδάσκοντες, συμβασιούχοι, ΕΔΙΠ, αγγίζουν τους 1.000. Επίσης υπάρχουν και 1.500 εργαζόμενοι που δραστηριοποιούνται στην έρευνα εντός και εκτός εργαστηρίων.

Το 2018 συμπληρώνονται και 30 χρόνια λειτουργίας του Πανεπιστημίου. Γι’ αυτό και προγραμματίζονται εκδηλώσεις οι οποίες θα πραγματοποιηθούν στο διάστημα 14 – 19 Μαΐου.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το