Αθλητισμός

Χρονιά διακρίσεων το 2017 για τον Ορειβατικό Σύλλογο Βόλου – Έκοψε σήμερα την βασιλόπιτα στο «Παρκ

Χρονιά διακρίσεων ήταν το 2017 για τον Ελληνικό Ορειβατικό Σύλλογο (ΕΟΣ) Βόλου με τους αθλητές να σαρώνουν τα μετάλλια στους αγώνες  χιονοδρομίας, ενώ ιδιαίτερες επιτυχίες σημείωσαν και στα υπόλοιπα αθλήματα.

Ο ΕΟΣ Βόλου έκοψε σήμερα το απόγευμα την βασιλόπιτα στο ξενοδοχείο Πάρκ παρουσία πολλών μελών του.

Σε μια ζεστή ατμόσφαιρα οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν για τις δράσεις του συλλόγου αλλά και να δώσουν το στίγμα για τη φετινή χρονιά που αναμένεται επίσης ενδιαφέρουσα και πλούσια σε δράσεις.

«Είμαστε μια μεγάλη οικογένεια που με ενότητα, διάθεση και συνεργασία καλλιεργεί τις αξίες του εθελοντισμού, του αγνού αθλητισμού κα της συνεχούς προσπάθειας» τόνισε ο πρόεδρος του ΕΟΣ Βόλου και θεματικός αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Γιώργος Καλτσογιάννης και πρόσθεσε πως «το 2017 ήταν μια πολύ πετυχημένη χρονιά, καθώς μεταξύ 50 πανελλαδικά συλλόγων καταφέραμε να κερδίσουμε τα μισά μετάλλια σε πανελλήνιους αγώνες χιονοδρομίας. Ήταν μια τεράστια επιτυχία των αθλητών μας που παρά τις υποχρεώσεις τους, όπως στο σχολείο, δείχνουν απαράμιλλο πνεύμα αγωνιστικότητας και σημειώνουν επιδόσεις υψηλού επιπέδου Παράλληλα δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση με τους εξαίρετους αθλητές και στα υπόλοιπα αγωνίσματα, όπως στον δρόμο αντοχής, στην αναρρίχηση, στην ορειβασία. Για όλες αυτές τις επιτυχίες καθοριστική συμβολή έχουν τα στελέχη και οι κριτές των αγώνων που διοργανώνονται με απόλυτη επιτυχία από τον Όμιλό μας και η καθοριστική συμβολή του Βασίλη Ηλιόπουλου. Τα μέλη μας οι αθλητές μας συνδυάζουν αρμονικά την αγάπη για τον αθλητισμό με τον σεβασμό στο περιβάλλον. Γιατί το φυσικό μας περιβάλλον είναι η ίδια μας η ζωή. Επίσης ο ΕΟΣ Βόλου συμβάλει στη τόνωση της τοπικής οικονομίας μέσω της διοργάνωσης πανελλήνιων  αγώνων σε συνεργασία με την περιφέρεια, αλλά και στην ανάδειξη των ανεξάντλητων φυσικών και πολιτιστικών πόρων του τόπου μας».

Το «παρών» στην χθεσινή κοπή πίτας έδωσαν η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας κ. Δωροθέα Κολυνδρίνη.

Ο Πρόεδρος το ΕΟΣ Βόλου και Αντιπεριφερειάρχης Γιώργος Καλτσογιάννης συνεχάρη όλους τους αθλητές  και αναφέρθηκε στους ιδιαιτέρως διακριθέντες.

Ο ΕΟΣ Βόλου κατέκτησε για 4η συνεχόμενη φορά τον τίτλο του Πρωταθλητή στα Αλπικά Αγωνίσματα μετά εντυπωσιακά αποτελέσματα που χάρισαν οι σπουδαίοι αθλητές του.

Για τα Αλπικά αγωνίσματα μετά την ολοκλήρωση του Πρωταθλήματος κυπελλούχοι Ελλάδος από τον ΕΟΣ Βόλου αναδείχθηκαν οι εξής:

Κατηγορία Κ2   Μένια Τσιόβολου

Κατηγορίας Κ1 Μαρινίτα Καλτσογιάννη

Κατηγορίας Π1  Δημήτρης Ασβεστάς

Στους Πανελλήνιους Αγώνες οι αθλητές του ΕΟΣ Βόλου κατέκτησαν τα περισσότερα μετάλλια.

 

Gs κατηγορία Κορασίδων 2

1η Τσίοβολου Μαρία Ελένη, 2η Κόστιτσ – Πασαλη Σιλουανή, 3η Αγιώτη Γεωργούλα Σοφία

Gs κατηγορία Παίδων 2

2ος Θεόδωρος Παπαπαναγιώτου,

Gs Κατηγορία κορασίδων 1

2η  Δημητρώφ Ευρυδίκη, 3η  Καλτσογιάννη Μαρινίτα

 

Τεχνική Κατάβαση

Κατηγορία κορασίδων 2

1η Τσιόβολου Μαρία – Ελένη, 3η Κόστιτσ – Πασαλη Σιλουανή

Κατηγορία παίδων 2

2ος Γουτζούλιας Νικόλαος, 3ος Τζώρτζης Χρήστος-Μιχαήλ

Κατηγορία κορασίδων 1

2η  Καλτσογιάννη Μαρινίτα και 3η Δημητρώφ Ευρυδίκη

Κατηγορία παίδων 1

1ος Ασβεστάς Δημήτριος

Στο αγώνισμα GS οι αθλητές του ΕΟΣ Βόλου έλαβαν τις εξής θέσεις:

 

Κατηγορία παμπαίδων 1ος Παπακρίβος Βασίλειος, 3ος Κλαψόπουλος Γεώργιος

Κατηγορία πανκορασίδων 2η Καλτσογιάννη Ρεγγίνα, 3η Ασβεστά Άννα,

Στο αγώνισμα combi οι αθλητές του ΕΟΣ Βόλου έλαβαν τις εξής θέσεις:

 

Κατηγορία παμπαίδων 2ος Κλαψόπουλος Γεώργιος

Κατηγορία πανκορασίδων 2η Ασβεστά Άννα

 

Γιγαντιαίο Slalom

Γυναίκες U18: 3η Καυκά Δήμητρα

Slalom

Γυναίκες U18: 3η Κορολή Κασσιανή – Μαρία

Snowboard

Ο επί σειράν ετών πρωταθλητής Ελλάδος Τάσος Ζαρκάδας  και πάλι κατέπληξε τους πάντες κατακτώντας το Πανελλήνιο.

Για τα Βόρεια Αγωνίσματα 

Ο Δημήτρης Κυριαζής στην κατηγορία αντρών κατέλαβε 1η και 2η θέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα διάθλου και 2η και 3η θέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα δρόμων αντοχής,, ενώ είχαμε και πολλές  αγωνιστικές συμμετοχές από μικρότερα παιδιά .

 

Για την Αγωνιστική Αναρρίχηση

Τα τελευταία χρόνια  το Τμήμα Αναρρίχησης του συλλόγου μας , έχει μια , εξαιρετικά, ανοδική πορεία , υπό την καθοδήγηση του ομοσπονδιακού προπονητή  κ. Μαγγίτση Νικόλαου` .

Έχει επιτύχει την αύξηση:

Του αριθμού των αθλητών –αθλητριών σε ποσοστό 50% ,τη τελευταία τριετία  , με ένα πολύ δυνατό φυτώριο , το οποίο δίνει πολλές ελπίδες για το μέλλον της Αναρρίχησης στην πόλη μας.

(Αυξηση) Του αριθμού των  συμμετοχών στο πανελλήνιο πρωτάθλημα και στα κύπελλα α) Ανάπτυξης   β) Αθ. Λευκαδίτη  και γ) Βouldering για  το 2017

Τη χρονιά που μας πέρασε αθλητές του συλλόγου μετείχαν  στο  βαλκανικό πρωτάθλημα Σκοπίων με εξαίρετη παρουσία και των 5 αθλητών –τριών μας

Αποτέλεσμα όλων αυτών είναι η κατάκτηση  2 ης θέσης του Συλλόγου μας στην πανελλήνια κατάταξη των συλλόγων .

Το 2017  ο Σύλλογος  διοργάνωσε την πρώτη  διασυλλογική γιορτή , αγωνιστικής αναρρίχησης ,που έλαβε χώρα, την 16η Δεκεμβρίου στην πίστα μας στο κλειστό γυμναστήριο ΄΄Βάκης Παρασκευόπουλος΄΄ , με συμμετοχές 76 αθλητών-τριών από όλη τη Θεσσαλία.

Ορειβασία 

Η σπουδαία ομάδα ορειβασίας του ΕΟΣ Βόλου εκτός από το μεγάλο έργο της συντήρησης των μονοπατιών του Πηλίου πραγματοποιεί κάθε εβδομάδα καθ’  όλη της διάρκεια του έτους αναβάσεις στα βουνά όλης της Ελλάδος και αποτελεί Πανελλαδικό πρότυπο οργανωτικής δομής και αποτελεσματικότητας. Η σπουδαιότερη εκδήλωση για το 2017 ήταν η διοργάνωση της Πανθεσσαλικής κοινής πορείας από τα Χάνια στη Μακρυρράχη με τη συμμετοχή 350 ορειβατών που απήλαυσαν τις ομορφιές του Πηλίου.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το