Τοπικά

Χρώμα και φαντασία στο 11ο Δημοτικό σχολείο Βόλου

Με χρώματα, φαντασία και ενδιαφέροντα παιδαγωγικά μηνύματα εμπλουτίστηκαν οι εσωτερικοί τοίχοι και διάδρομοι του διδακτηρίου, όπου στεγάζεται το 11ο Δημοτικό Βόλου δημιουργώντας ευχάριστα συναισθήματα στους μαθητές οι οποίοι έλκονται από την αναβάθμιση ενός κτιρίου, όπου περνούν αρκετές ώρες την ημέρα.
Η προσπάθεια ξεκίνησε το περασμένο Φθινόπωρο με τη γυμνάστρια κ. Κατερίνα Ζαχαροπούλου η οποία χαρακτηρίζεται από τις έντονες εικαστικές ανησυχίες, να αναλαμβάνει την αισθητική αναβάθμιση του διδακτηρίου έχοντας τη στήριξη της διεύθυνσης και των εκπαιδευτικών του σχολείου αλλά και του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων.
Αρχικά έγινε ελαιοχρωματισμός των εξωτερικών τοίχων του διδακτηρίου τόσο στο παλιό του τμήμα όσο και στο καινούριο. Άλλωστε πρόκειται για ένα κεντρικό σχολείο της πόλης από το οποίο έχουν αποφοιτήσει χιλιάδες συμπολίτες.

Τα αποτελέσματα των παρεμβάσεων ήταν πολύ θετικά κάτι που ενθάρρυνε την καθηγήτρια να συνεχίσει την προσπάθειά της.
«Πριν δύο περίπου μήνες ξεκίνησα την εικαστική παρέμβαση και στους εσωτερικούς τοίχους του ισογείου και του πρώτου ορόφου» τόνισε η κ. Ζαχαροπούλου και πρόσθεσε πως «με τη συνδρομή των μαθητών, των εκπαιδευτικών, των γονέων και βέβαια της διεύθυνσης του σχολείου δώσαμε χρώμα, φαντασία και ζωντάνια σε ένα διδακτήριο με τη δική του ιστορία».
Φιγούρες της τέχνης, των ηρώων της Ντίσνεϊ, ζωάκια αλλά και εικόνες από την σχολική ζωή εμπλουτισμένες με παιδαγωγικό τρόπο και μηνύματα της γνώσης κοσμούν τους εσωτερικούς χώρους του διδακτηρίου.

Οι μαθητές είναι ενθουσιασμένοι από τις εικαστικές παρεμβάσεις στους τοίχους και τους διαδρόμους και προστατεύουν τις δημιουργίες.
«Μου αρέσει να εκφράζομαι μέσα από τα εικαστικά και χαίρομαι, όταν μου λένε οι μαθητές, ότι έδωσα μια νέα όψη στο σχολείο» είπε η γυμνάστρια.
Ο διευθυντής του 11ου Δημοτικού Βόλου κ. Βαγγέλης Αθανασίου δήλωσε πως «προσπαθούμε ως σχολείο να δημιουργήσουμε ένα χώρο όσο το δυνατόν περισσότερο φιλικό, διασκεδαστικό και ευχάριστο για τους μαθητές. Άλλωστε η μάθηση έχει πλέον και τη μορφή παιχνιδιού σε ένα κλίμα που εμπνέει τους μαθητές. Μάλιστα ο σύλλογος γονέων του σχολείου μας είναι πάντα αρωγός στις προσπάθειές μας και συνεχίζουμε».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το