Τοπικά

Χριστουγεννιάτικο θεατρικό δρώμενο από μαθητές του Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου – Λυκείου Ν. Ιωνίας

Μια μεγάλη χριστουγεννιάτικη γιορτή πραγματοποίησε προχθές το Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο – Λύκειο Ν. Ιωνίας στο Πολιτιστικό Κέντρο. Η χορωδία των μαθητών τραγούδησε χριστουγεννιάτικα κάλαντα από διάφορα μέρη της Ελλάδας και την Αμερική και η γιορτή συνεχίστηκε με θεατρικό δρώμενο που είχαν οργανώσει οι μαθητές, με πλούσια σκηνικά και κουστούμια.

Περισσότεροι από 20 μαθητές αφηγήθηκαν μέσω του θεατρικού το πρόβλημα που αντιμετωπίζει τα φετινά Χριστούγεννα ο Άγιος Βασίλης, ο οποίος κουράστηκε και θέλει να πάει διακοπές. Μέσα από ένα κάστινγκ με καλικάντζαρους και τη Merry Christmas, o Άγιος Βασίλης αποφασίζει ότι κανείς δεν μπορεί να αναλάβει τον ρόλο του, μέχρι που συνειδητοποιεί ότι τη βοήθεια θα προσφέρει ένας φίλος του ψυχολόγος.
Ο διευθυντής το σχολείου Κωνσταντίνος Γιάνναρος σε δηλώσεις του ανέφερε ότι η προετοιμασία για τη σχολική γιορτή έγινε τον τελευταίο μήνα.

«Όλη η διαδικασία μέχρι να φτάσουν τα παιδιά στην ημέρα της γιορτής είναι αυτή που προσφέρει τα μεγαλύτερα οφέλη. Τα παιδιά μαθαίνουν να συνεργάζονται και να συνυπάρχουν με τους άλλους. Η τελική παράσταση είναι ένα από τα οφέλη που εισπράττουν τα παιδιά, αλλά η διαδικασία μέχρι εδώ είναι αυτή που βοηθάει, καθώς έχουμε παιδιά ντροπαλά ή παιδιά με κάποιες δυσκολίες» σημείωσε ο κ. Γιάνναρος.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το