Τοπικά

Χριστουγεννιάτικη παράσταση μνήμης για τη Μικρά Ασία στο 3ο Γυμνάσιο Νέας Ιωνίας

Σε ανακοίνωση του 3ου Γυμνασίου Νέας Ιωνίας αναφέρεται πως «καθώς εκπνέει το 2022, μια σημαντική χρονιά που άνοιξε πάλι τα σχολεία στην κοινωνία, το σχολείο μας έκανε δυναμικά την εμφάνισή του με μια σειρά δράσεων και εκδηλώσεων, δίνοντας και πάλι την ευκαιρία σε εκπαιδευτικούς και μαθητές να ξεδιπλώσουν τη δημιουργικότητά τους.
Αρχικά, στο πλαίσιο του ομίλου «Μπαίνοντας στη θέση του άλλου», ενσυναίσθηση και αποδοχή των ατόμων με αναπηρίες και με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα των Ατόμων με Αναπηρία, μαθήτριες του 3ου Γυμνασίου Νέας Ιωνίας Βόλου δημιούργησαν ένα βίντεο μικρού μήκους, με θέμα τα τρίγωνα κάλαντα στη νοηματική γλώσσα. Υπό την καθοδήγηση της εκπαιδευτικού του τμήματος ένταξης Μαντζαφλέρη Ιωάννας ανακάλυψαν τις δυσκολίες των ανθρώπων με αναπηρία ακοής και ευαισθητοποιήθηκαν προσπαθώντας να επικοινωνήσουν με τη χρήση της νοηματικής γλώσσας. Ήταν μια εξαιρετική εμπειρία με εξαιρετική ανταπόκριση από τις μαθήτριες των τμημάτων Α3 και Β3.

Στη συνέχεια, στο πλαίσιο του θεατρικού ομίλου, με την καθοδήγηση της φιλολόγου Μάλλια Στυλιανής και σε συνεργασία με τον όμιλο χορωδίας, με την υπεύθυνη μουσικό του σχολείου μας Τσατάλα Αικατερίνη και τον όμιλο παραδοσιακών χορών με την καθοδήγηση της εκπαιδευτικού Ντόλια Ελευθερίας ανεβάσαμε τη χριστουγεννιάτικη παράσταση με τίτλο «Σμύρνη: ο τόπος της ψυχής μας». Μία εκδήλωση μνήμης με τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τη Μικρασιατική καταστροφή. Μια παράσταση που προσπάθησε, μέσα από την αναβίωση των ηθών και εθίμων των αλησμόνητων Πατρίδων, να τιμήσει τις δύο αδελφές Πατρίδες, την παλαιότερη και ευρύτερη Μικρασιατική Ιωνία, με κέντρο τη Σμύρνη, και τη δυναμική συνέχειά της, τη Ν.Ιωνία Μαγνησίας, την καινούργια Πατρίδα ενός ικανού μέρους ξεριζωμένων Ιώνων και άξιων απογόνων τους.
Τέλος, με την αμέριστη βοήθεια του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου μας, δίνοντας στους μαθητές μας ένα έμπρακτο μάθημα αλληλεγγύης, συγκεντρώσαμε τρόφιμα και μοιράσαμε πακέτα αγάπης σε οικογένειες του σχολείου μας, αλλά και στο Κοινωνικό Παντοπωλείο, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα σε αρκετούς ανθρώπους να περάσουν χαρούμενα Χριστούγεννα.

Καθώς το 2022 σε λίγες μέρες ολοκληρώνει τη διαδρομή του, ο διευθυντής, ο Σύλλογος των Εκπαιδευτικών, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων και οι μαθητές του 3ου Γυμνασίου Ν. Ιωνίας Βόλου σάς εύχονται χρόνια πολλά, καλή χρονιά με υγεία και δημιουργικότητα.
Xρονιά σταθμός για όλους μας, αφού συμπληρώνονται 100 χρόνια από τη Μικρασιατική καταστροφή, το 3ο Γυμνάσιο Ν. Ιωνίας την Τετάρτη το απόγευμα στον χώρο του σχολείου, σε μια εκδήλωση μνήμης με τίτλο: «Σμύρνη :ο τόπος της ψυχής μας» προσπάθησε να τιμήσει τις δύο αδελφές Πατρίδες, την παλαιότερη και ευρύτερη τη Μικρασιατική Ιωνία, με κέντρο τη Σμύρνη και τη δυναμική συνέχειά της, τη Ν. Ιωνία Μαγνησίας, την καινούργια Πατρίδα ενός ικανού μέρους ξεριζωμένων Ιώνων και των άξιων απογόνων τους».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το