Τοπικά

Χριστουγεννιάτικη γιορτή στο ΚΔΑΠ Αμπελοκήπων

Γέμισε χαμόγελα και παιδικές φωνούλες χθες το ΚΔΑΠ Αμπελοκήπων στη χριστουγεννιάτικη γιορτή που ετοίμασαν το προσωπικό και τα παιδιά της δομής, ενώ το «παρών» έδωσαν και οι γονείς των παιδιών που παρακολούθησαν την εκδήλωση καταχειροκροτώντας τους συμμετέχοντες.
Η κ. Δέσποινα Μόσχου, υπεύθυνη του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών Αμπελοκήπων της Κοινωφελούς Επιχείρησης ΚΕΚΠΑ – ΔΙΕΚ του Δήμου Βόλου, τόνισε ότι «σήμερα (σ.σ. χθες) πραγματοποιείται η χριστουγεννιάτικη εκδήλωση με τίτλο «Το ποντικάκι που ήθελε να αγγίξει ένα αστεράκι», βασισμένη σε ένα καταπληκτικό χριστουγεννιάτικο παραμύθι του Ευγένιου Τριβιζά. Τα παιδιά συμμετέχουν με αφήγηση, μουσικοκινητικές δράσεις, κάλαντα από παιδική χορωδία, χριστουγεννιάτικες κατασκευές και facepainting, σε ένα ζεστό απογευματινό, έτσι ώστε να υποδεχτούμε τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς».

Η υπεύθυνη του ΚΔΑΠ Αμπελοκήπων τόνισε ότι «το μήνυμα που εκπέμπει η εκδήλωση και το συγκεκριμένο παραμύθι είναι πως όταν θέλουμε κάτι πάρα πολύ μπορούμε να περιμένουμε, μπορεί να περάσουμε από σκοπέλους και εμπόδια, παρόλα αυτά θα το πετύχουμε».
Όσον αφορά στη σημαντικότητα αυτού του είδους των εκδηλώσεων η κ. Δέσποινα Μόσχου επισήμανε: «Οι εκδηλώσεις αυτές είναι πολύ σημαντικές και σταθμός για τα παιδιά, διότι αναλαμβάνουν ρόλους, υπευθυνότητες, συμμετέχουν σε σύνολα, οπότε δεν «προδίδουν» το σύνολο, λειτουργούν ομαδικά, κοινωνικοποιούνται, παίρνουν ευαίσθητα μηνύματα που είναι κάτι πολύ σημαντικό στη σημερινή εποχή με όλη τη βία που υπάρχει και όλο αυτό το σκηνικό γύρω μας».
Την εκδήλωση ετοίμασε το προσωπικό του ΚΔΑΠ Αμπελοκήπων και συγκεκριμένα, εκτός της κ. Δέσποινας Μόσχου, οι κ.κ. Αθανασία Κολοφωτιά και Ελένη Νίκου, ενώ βοήθησαν η μουσικός κ. Σοφία Λάππα και η κ. Έλενα Νικηφόρου.

Φωτό:
Από αριστερά: Αθανασία Κολοφωτιά, Σοφία Λάππα, Δέσποινα Μόσχου, Ελένη Νίκου και Έλενα Νικηφόρου

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το